ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Εμπλουτισμό της λίμνης Σμοκόβου από τον Βαθυλακκιώτη ποταμό επιδιώκει ο Δήμος Σοφάδων (φωτο - βίντεο)
Έντονο το φινόμενο της λειψυδρίας φέτος το καλοκαίρι στην πέριοχή

Τον εμπλουτισμό του ταμιευτήρα της λίμνης Σμοκόβου από τον Βαθυλακκιώτη ποταμό επιδιώκει ο Δήμος Σοφάδων.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι τάχιστα να προχωρήσει ο εμπλουτισμός της λίμνης και για για το σκοπό αυτό θα προχωρήσει σε πρώτη φάση στη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας για το συγκεκριμένο έργο.
Για το θέμα μίλησε στον «Νέο Αγώνα» ο Δήμαρχος Σοφάδων Δημοσθένης Κατσής λέγοντας ότι οι φετινές καιρικές συνθήκες αναδεικνύουν το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης της δυτικής Θεσσαλίας. «Ειδικά στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων που η ύδρευση και άρδευση γίνεται από τη λίμνη Σμοκόβου υπάρχει πολύ έντονο το φαινόμενο τις λειψυδρίας» σημείωσε, τονίζοντας ότι η στάθμη της λίμνης βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο όλων των εποχών.
Βαθυλακκιώτης ποταμός
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι η έναρξη της άρδευσης από τον ταμιευτήρα της Λίμνης Σμοκόβου έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία. «Έχει γίνει μεγάλη αφαίμαξη στο ελάχιστο νερό που υπήρχε έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα θα πρέπει τάχιστα να γίνει εμπλουτισμός της λίμνης.
Μόνη λύση που διαφαίνεται άμεσα στον ορίζοντα είναι η εκτροπή του Βαθυλακκιώτη ποταμού» ανέφερε και περιέγραψε ότι πρόκειται για έναν παραπόταμο που πέφτει μέσα στον Σοφαδίτη μετά το φράγμα της λίμνης Σμοκόβου.
Προμελέτη
Πρώτο και κυριότερο μέλημα του Δήμου, επισήμανε ο κ. Κατσής, είναι η διάθεση προμελέτης σκοπιμότητας ώστε να φανεί κατά πόσο αυτό είναι εφικτό το έργο. «Να μπορέσουμε να έχουμε κάτι στα χέρια μας. Εάν δεν δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Σίγουρα τα αρδευτικά δίκτυα, η υπογειοποίηση κλπ είναι θέματα που μας απασχολούν, αλλά χωρίς εξασφαλισμένο νερό θα είναι δώρον – άδωρον.
Εφόσον οι πρώτες μελέτες μας δείξουν ότι είναι εφικτό και υλοποιήσιμο το έργο άμεσα θα προχωρήσουμε στη σύνταξη μελέτης και στην εξεύρεση πόρων για την υλοποίησή του. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο που ξεπερνά τις δυνατότητες του Δήμου, αλλά οφείλουμε να προχωρήσουμε σε όποιες ενέργειες απαιτείται από την πλευρά μας» δήλωσε.
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.01.2026 | 21:36
Πληρώθηκαν αγροτικές ενισχύσεις ύψους 28 εκατ. ευρώ σε 24.000 δικαιούχους - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 21:19
Ένας Άγγλος με ποδήλατο στην… κορυφή των Αγράφων - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 21:13
Δήμος Λαρισαίων: Αντίθετο το Δ.Σ. σε μετατροπή υπάρχοντος σχολείου σε Καλλιτεχνικό - ΒΟΛΟΣ | 23.01.2026 | 20:48
Σοκ στη Ζαγορά: Αισθάνθηκε αδιαθεσία στο σπίτι της και πέθανε 51χρονη! - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 20:42
Μ. Καρυστιανού : Αναγκαία η αλλαγή έδρας της δίκης των Τεμπών – «Για το κόμμα έχει γίνει ντόρος γιατί υπάρχει φόβος» - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 20:39
Συνάντηση για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι - Μπουρανί 2026 - ΒΟΛΟΣ | 23.01.2026 | 20:33
Άρση απαγόρευσης κατανάλωσης νερού στην Μακρινίτσα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.01.2026 | 20:27
Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για τον 55ημερο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:33
Λάρισα: Άντρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και έβριζε περαστικούς στο κέντρο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:58
Αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, μετά από 55 ημέρες παραμονής (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 14:27
Παπασταύρου: Η καρδιά της ενέργειας της Ευρώπης χτυπά στην Αμπελιά Φαρσάλων (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:06
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 11:27
Πέταξαν απορρυπαντικό στο σιντριβάνι της Καρδίτσας! (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.01.2026 | 10:42
Καιρός - Μαρουσάκης: Ο χειμώνας επιστρέφει - Νέα 48ωρη κακοκαιρία, πότε ξεκινάει - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 09:19
ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς-472.928 θανατώσεις ζώων -2 νέα κρούσματα στην Καρδίτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:09
Στουρνάρας στο δείπνο του ΣΘΕΒ: Η ελληνική οικονομία βαδίζει στο σωστό δρόμο σε ένα χαοτικό διεθνές περιβάλλον



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
