ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Προ των πυλών η λειτουργία γραφείου ενδοοικογενειακής βίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας
Αν είστε θύμα: Καλέστε το 100.

Έτοιμο να λειτουργήσει είναι το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που συστάθηκε στην Αστυνομική Διευθυνσή Καρδίτσας.
Οπως τόνισε στο “ΝΑ” ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Θ. Καρανάσιος, μετά τη Λάρισα και το Βόλο πλέον θα λειτουργήσουν Γραφεία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.
Ειδικότερα σε ότι αφορά στην Καρδίτσα, το γραφείο έχει στελεχωθεί ήδη με 8 αστυνομικούς και απομένουν πρακτικά ζητήματα (εξοπλισμός κλπ.) για να λειτουργήσει. Οπως εκτίμησε ο κ. Καρανάσιος πολύ σύντομα το γραφείο θα βρίσκεται στις υπηρεσίες των πολιτών παρέχοντας όλες τις δυνατότητες που προβλέπονται.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι αστυνομικοί που το στελεχώνουν (επτά άνδρες και μια γυναίκα) είναι εκπαιδευμένοι ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αλλά και με την απαιτούμενη ευαισθησία, πολίτες που προβαίνουν σε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.
Σημειώνεται ότι με τη λειτουργία του γραφείου θα υπάρχει πλέον και η δυνατότητα χρήσης του λεγόμενου panic button όπου κρίνεται απαραίτητο.
Ενδοοικογενειακή βία Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, δημιούργησε Υπηρεσίες Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.
Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.
Αν είστε θύμα: Καλέστε το 100.
Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με: Ακριβή διεύθυνση – Ονομα- τεπώνυμο – Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από τον/τη σύζυγό μου»).
Εάν εσείς δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας).
Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα ή στο πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την Επικράτεια (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
Καλέστε τη Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομικήσυμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο [email protected].
Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:
Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή το πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται. Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη Γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.
Τζένη Σουλτανιά
- ΒΟΛΟΣ | 18.01.2026 | 12:57
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σχετικά με απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα της Επ. Οδό Χανίων – Κισσού Μαγνησίας - ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 12:55
Στο εδώλιο η κυβερνητική πολιτική για τα διόδια: Σκληρή κριτική από Κόκκαλη για ανέργους και κοινωνική δικαιοσύνη - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 18.01.2026 | 12:52
Συναυλία κλασικής κιθάρας του Στέλιου Χαρού σήμερα στο Δημ. Ωδείο Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 12:40
Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα μαγαζιά στη Λάρισα, αλλά περιορισμένη η κίνηση λόγω κρύου (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 12:32
Γιατί η Αθήνα θέλει να φύγει ως καλλιέργεια το βαμβάκι από τη Θεσσαλία και τη χώρα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 12:01
Επιπλέον 25 ευρώ για το βαμβάκι, 15 ευρώ στο σιτάρι ως στρεμματική ενίσχυση για το 2025 μέσω των eco-schemes - ΔΙΕΘΝΗ | 18.01.2026 | 11:50
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την Ευρώπη για τη Γροιλανδία και σηκώνει θύελλα -Έκτακτη σύσκεψη της ΕΕ, σκέψεις για αντίποινα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 11:24
Nτογκούλης: Περιπου 100.000 ΑΦΜ αγροτών απλήρωτα λόγω προβλημάτων ΑΤΑΚ, ΚΑΕΚ., monitoring (video)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.01.2026 | 12:01
Τακούδης: «Κλειδώνουν» οι χιονοπτώσεις και στα πεδινά της Θεσσαλίας - Τρίτη προς Τετάρτη χιόνι και μέσα στη Λάρισα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:05
Λάρισα: Καταδίκη γνωστού γιατρού του Πανεπιστημιακού για ανθρωποκτονία από αμέλεια! - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:57
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:40
Δύσκολες ώρες για τον «στρατηγό» του μπλόκου της Νίκαιας Ρίζο Μαρούδα-απεβίωσε ο πατέρας του - ΕΛΛΑΔΑ | 17.01.2026 | 09:35
Χιόνια, βροχές και πολικό ψύχος «χτυπούν» την χώρα από σήμερα – Έρχεται νέο χαμηλό βαρομετρικό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.01.2026 | 10:48
Τακούδης- επικαιροποίηση: Πάνω από μισό μέτρο χιόνι στα ορεινά Δυτ. Θεσσαλίας- πιθανή χιονόπτωση από Τρίτη στα αστικά κέντρα - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:45
Βαρύ πένθος για το Ρίζο Μαρούδα- «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του Κυριαζής Μαρούδας - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:46
«Κόμματα μακριά από τα μπλόκα» – Ηχηρή παραίτηση Ιορδάνη Ιωαννίδη από το μπλόκο Νίκαιας

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
