ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Προ των πυλών η λειτουργία γραφείου ενδοοικογενειακής βίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας
Αν είστε θύμα: Καλέστε το 100.

Έτοιμο να λειτουργήσει είναι το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που συστάθηκε στην Αστυνομική Διευθυνσή Καρδίτσας.
Οπως τόνισε στο “ΝΑ” ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Θ. Καρανάσιος, μετά τη Λάρισα και το Βόλο πλέον θα λειτουργήσουν Γραφεία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.
Ειδικότερα σε ότι αφορά στην Καρδίτσα, το γραφείο έχει στελεχωθεί ήδη με 8 αστυνομικούς και απομένουν πρακτικά ζητήματα (εξοπλισμός κλπ.) για να λειτουργήσει. Οπως εκτίμησε ο κ. Καρανάσιος πολύ σύντομα το γραφείο θα βρίσκεται στις υπηρεσίες των πολιτών παρέχοντας όλες τις δυνατότητες που προβλέπονται.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι αστυνομικοί που το στελεχώνουν (επτά άνδρες και μια γυναίκα) είναι εκπαιδευμένοι ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αλλά και με την απαιτούμενη ευαισθησία, πολίτες που προβαίνουν σε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.
Σημειώνεται ότι με τη λειτουργία του γραφείου θα υπάρχει πλέον και η δυνατότητα χρήσης του λεγόμενου panic button όπου κρίνεται απαραίτητο.
Ενδοοικογενειακή βία Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, δημιούργησε Υπηρεσίες Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.
Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.
Αν είστε θύμα: Καλέστε το 100.
Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με: Ακριβή διεύθυνση – Ονομα- τεπώνυμο – Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από τον/τη σύζυγό μου»).
Εάν εσείς δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας).
Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα ή στο πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την Επικράτεια (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
Καλέστε τη Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομικήσυμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο [email protected].
Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:
Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή το πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται. Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη Γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.
Τζένη Σουλτανιά
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.08.2026 | 19:00
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Forum Θεσσαλών στα Τρίκαλα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.08.2026 | 18:55
Δημογραφικός «συναγερμός» στη Θεσσαλία: Έχασε 44.500 κατοίκους σε μία δεκαετία - ΛΑΡΙΣΑ | 27.08.2026 | 18:50
Αγοραστός για Τέμπη: Οι γερανοί ήταν στο Κουλούρι, όχι στον τόπο της τραγωδίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.08.2026 | 18:28
Περιφέρεια Θεσσαλίας για το «μπάζωμα» στα Τέμπη: «Θα αναζητηθούν ευθύνες μέχρι τέλους» - ΒΟΛΟΣ | 27.08.2026 | 18:12
Καταδρομική μεσάνυκτα στην Περιφέρεια για το master plan έκαναν κάτοικοι χωριών του Πηλίου – Τα… άκουσαν από τον περιφερειάρχ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.08.2026 | 17:48
Δημ. Κουρέτας: Η Θεσσαλία το ιδανικό πεδίο για την εφαρμογή της νέας ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής - ΕΛΛΑΔΑ | 27.08.2026 | 17:05
Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Αύριο τα μάτια στον ουρανό για το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.08.2026 | 16:52
«Βόμβα» στα τρόφιμα: Σε υψηλό 3 ετών το σιτάρι – JPMorgan και HSBC προειδοποιούν για παγκόσμιο επισιτιστικό σοκ
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.08.2026 | 09:51
Λάρισα–Ελασσόνα–Κοζάνη: Κάθετος άξονας της Εγνατίας ή δρόμος δεύτερης μοίρας λόγω Ε65; - ΛΑΡΙΣΑ | 26.08.2026 | 16:02
Λάρισα:Πώς εντοπίστηκε η 60χρονη μουμιοποιημένη σε υπόγειο - Η αγοροπωλησία που αποκάλυψε τη σορό - ΛΑΡΙΣΑ | 27.08.2026 | 13:07
Τραγωδία στη Λάρισα: Το ενδεχόμενο αυτοκτονίας εξετάζουν οι αρχές για τον άνδρα που διαμελίστηκε από τρένο (ΦΩTO) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.08.2026 | 08:48
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 26.08.2026 | 09:18
Καιρός: Νέος «θερμικός θόλος» θα σαρώσει την Ελλάδα - Πότε κορυφώνεται το ακραίο κύμα ζέστης - ΛΑΡΙΣΑ | 26.08.2026 | 13:37
700 χορευτές στήνουν το μεγαλύτερο γλέντι της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 26.08.2026 | 16:09
53χρονος στη Ροδόπη μαχαίρωσε και σκότωσε τη σύζυγό του κι έπειτα προσπάθησε να αυτοκτονήσει πίνοντας πετρέλαιο - ΛΑΡΙΣΑ | 27.08.2026 | 12:13
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρός άνδρας στις σιδηροδρομικές γραμμές στο ύψος της παλιάς Ε.Ο Λάρισας- Θεσσαλονίκης





.gif)





























Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed