ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Σοκ: και δεύτερο θύμα από το μολυσμένο νερό στο Στεφανοβίκειο
Πήγε για λίγες μέρες στο Στεφανοβίκειο και το «πλήρωσε» με τη ζωή της 82χρονη

Πήγε για λίγες μέρες στο Στεφανοβίκειο και το «πλήρωσε» με τη ζωή της 82χρονη – Συγκλονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κόρη της
Η τοπική κοινωνία του Στεφανοβικείου πριν από τρεις ημέρες αποχαιρέτησε μία 82χρονη γυναίκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα διέμενε μόνιμα στη Νέα Αγχίαλο, όμως πριν από δυόμιση εβδομάδες πήγε στο Στεφανοβίκειο όπου είναι παντρεμένη η κόρη της. Επειδή αντιμετώπιζε ορισμένα παθολογικά προβλήματα η κόρη της θεώρησε ότι κοντά της θα είναι πιο ασφαλής και επειδή έπρεπε να κάνει έναν συγκεκριμένο κύκλο εξετάσεων της πρότεινε να παραμείνει στο χωριό. Η 82χρονη όμως νόσησε από το μολυσμένο νερό και μέσα σε δύο 24ωρα εμφάνισε έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και υψηλό πυρετό. Μεταφέρθηκε δύο φορές στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου όπου οι γιατροί της συνέστησαν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και την ενυδάτωσαν τουλάχιστον δύο φορές διαδοχικά, καθώς παρουσίαζε συμπτώματα έντονης αφυδάτωσης.
Εξαντλημένη από τη γαστρεντερίτιδα και τον πυρετό είχε σχεδόν καταρρεύσει, μέχρι που υπέστη πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε άρον- άρον σε ιδιωτική κλινική του Βόλου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς.
«Η μητέρα μου πήγε χαμένη εξαιτίας τους. Είχε διάφορα παθολογικά προβλήματα όμως δεν ήταν για να πεθάνει. Τα όσα υπέστη ο οργανισμός της από το μολυσμένο με σαλμονέλα νερό, της προκάλεσαν μεγάλη εξάντληση, επιβαρύνθηκε η καρδιά της και πέθανε», ξέσπασε η κόρη της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Η ίδια όπως και άλλοι κάτοικοι της περιοχής δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κινηθεί σε βάρος του δήμου Ρήγα Φεραίου και της ΔΕΥΑΡΦ. «Δεν με νοιάζει να πάρω αποζημίωση, αλλά αν καταθέσω μήνυση θα το κάνω για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Πήγα προχθές να πάρω το πιστοποιητικό θανάτου της μητέρας μου στο Βελεστίνο και επισκέφτηκα το δημαρχείο. Ήθελα να δω από κοντά τον δήμαρχο και να του μιλήσω. Το είχα κάνει και με τις πλημμύρες, όταν κινδύνευε το χωριό μας να πνιγεί και εκείνος δεν έκανε τίποτα για να μάς προστατεύσει. Εγώ κατάγομαι από την Αγχίαλο αλλά μένω 40 χρόνια στο Στεφανοβίκειο και το αγαπάω το χωριό. Δεν είναι δυνατόν να πιάνουν… τις καρέκλες άνθρωποι που δε νοιάζονται για τους δημότες τους. Κανείς δεν μάς ενημέρωσε ότι το νερό μολύνθηκε», συνεχίζει η ίδια, έμπλεη οργής.
Ο πόνος της απώλειας για τη μητέρα της είναι βαρύς, ενώ το γεγονός, όπως λέει η ίδια, ότι, εκτός από τους γιατρούς του ΚΥ Βελεστίνου και την αγροτική γιατρό του Στεφανοβικείου, κανείς από τον δήμο δεν έσπευσε να ενδιαφερθεί, την κάνει έξαλλη.
Η κόρη της 82χρονης νόσησε επίσης από γαστρεντερίτιδα, υπέφερε για ορισμένες μέρες, τώρα όμως το έχει ξεπεράσει. Αυτό που δεν πρόκειται να ξεπεράσει όσα χρόνια και να περάσουν είναι ότι έχασε τη μητέρα της, διότι κάποιοι δεν φρόντισαν να κλείσουν νωρίτερα το δίκτυο υδροδότησης και οι βρύσες έτρεχαν… μόλυνση.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ -taxydromos.gr
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.10.2025 | 21:30
 Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου: Οργισμένο «όχι» στο λουκέτο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Αγναντερό
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 21:25
 Σ. Δασκαλόπουλος: «Απαίτηση του Δήμου Παλαμά η άμεση επαναλειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας» (ΒΙΝΤΕΟ)
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 21:17
 Δημ. Μπιλάλης καθηγητής Γεωπονικού Παν. Αθηνών: Το βαμβάκι έχει μέλλον παρά την κρίση τιμών την τελευταία διετία
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 20:58
 Η επόμενη μέρα της θέρμανσης έκανε στάση στη Λάρισα-Παρουσίαση της νέας γενιάς αντλιών θερμότητας Daikin Altherma 4 H (ΦΩΤΟ)
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 20:40
 Κουρέτας: Ψέμματα ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για ευλογιά- η χώρα δεν έχει αιτηθεί έγκριση
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 20:30
 Φυτικό κεφάλαιο Daniel 50 εκατ. ευρώ Νοέμβρη -120 εκατ. προκαταβολή ΕΛΓΑ για εαρινό παγετό, έως 15 Δεκέμβρη η πληρωμή
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 20:08
 Σε απόγνωση οι Λαρισαίοι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκα στα τέλη Νοέμβρη (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 19:52
 Κινητοποιήσεις στον Τύρναβο για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.10.2025 | 10:58
 Σφοδρή επίθεση Κώστα Τσιάρα σε Δημήτρη Κουρέτα – «Χρειάζεται σοβαρότητα, όχι λαϊκισμός στην αντιμετώπιση της ευλογιάς»
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 13:42
 Ζωοτροφές μόνο για παραγωγικά ζώα – «Η επιδότηση είναι μισή και όχι για όλη την εκτροφή» διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 11:22
 Στη Λάρισα ξανά για τη δίκη με τα χαμένα βίντεο της τραγωδίας των Τεμπών Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλος (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 08:57
 Στρατιωτικός ο 31χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στη Λάρισα
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.10.2025 | 10:42
 Θλίψη στην Καρδίτσα: «Έφυγε» από τη ζωή ο πολιτικός μηχανικός Ηλίας Παπαβασιλείου
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 20:08
 Σε απόγνωση οι Λαρισαίοι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκα στα τέλη Νοέμβρη (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 10:49
 Δήμος Τεμπών: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛTΑ στο Συκούριο
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 09:12
 Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή






































 Facebook
 Facebook Twitter
 Twitter Youtube
 Youtube RSS Feed
 RSS Feed