ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Δρομολογείται η δημιουργία πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)
Σύσκεψη εργασίας με την ιατρική επιστημονική κοινότητα στην περιφέρεια

Σύσκεψη εργασίας με την ιατρική επιστημονική κοινότητα με θέμα τη δημιουργία πρότυπου μοριακού Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα, είχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, στην έδρα της Περιφέρειας.
Στη διεξοδική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας ανακοίνωσε την πρότασή του να διαθέσει ποσό 6 εκατομμυρίων ευρώ στο ΠΕΠ Θεσσαλίας και στη Δράση “Δημόσιες Υποδομές Έρευνας”, προκειμένου να αποκτήσει η Λάρισα και η Θεσσαλία, πρότυπο μοριακό Ογκολογικό Κέντρο, το οποίο θα συνδυάζει την βασική κλινική έρευνα με σύγχρονες παροχές υγείας και φροντίδας των ασθενών.
Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος γνωστοποίησε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει έκταση που ανήκει στο Δήμο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ώστε να στεγαστεί το Κέντρο, σε χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων ως προς τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για να υλοποιηθεί ο στόχος, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα είναι να δημοπρατηθεί το Κέντρο μέσα στο 2024.
Οι εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας τόνισαν την αναγκαιότητα δημιουργίας του Ογκολογικού Κέντρου, το οποίο θα προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Δήμαρχος Λαρισαίων.
Το επόμενο διάστημα θα εξειδικευτούν οι ενέργειες που απαιτούνται από την πανεπιστημιακή κοινότητα, ώστε να υποβληθεί το αίτημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για ένταξη του Κέντρου στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, ενώ μόλις οριστικοποιηθεί ο οδικός χάρτης των πρωτοβουλιών, θα ακολουθήσουν νέα σύσκεψη και συνέντευξη τύπου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητής Ορθοπεδικής Θεόφιλος Καραχάλιος, ο Κοσμήτορας, Καθηγητής Πνευμονολογικής Κώστας Γουργουλιάνης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Καθηγητής Αιματολογίας Γιώργος Βασιλόπουλος, ο Αντιπρύτανης και Καθηγητής Νεφρολογίας Γιάννης Στεφανίδης, ο Καθηγητής Ογκολογίας Θάνος Κοτσάκης, ο Διευθυντής του Τομέα Χειρουργικής, Καθηγητής Χειρουργικής Κ. Τεπετές, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας Καινοτομίας Θεσσαλίας, Καθηγητής Βιοχημείας Δημήτρης Λεωνίδας καθώς και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Λάζαρος Μακρής.

- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 21.04.2026 | 09:27
72 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της Καρδίτσας-Όλα τα έργα - ΒΟΛΟΣ | 21.04.2026 | 09:25
Παραδόθηκε ο χώρος μνήμης Δημήτρη Κασλά στο Πουρί Πηλίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.04.2026 | 09:19
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 23:51
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 23:50
Αγοραστός: Επικοινωνιακή υπεξαίρεση έργων - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 23:47
Tέμπη: Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του πραγματογνώμονα Δημήτρη Καρώνη - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 23:44
Στο Νοσοκομείο Βόλου 17χρονος μοτοποδηλάτης μετά από «μετωπική» με αυτοκίνητο - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 23:36
Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έφυγε από τη ζωή 4-5 φορές κατά τη διάρκεια του χειρουργείου» – Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 12:18
Τακούδης: Βροχές Τετάρτη και Πέμπτη στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας- βουτιά 10 βαθμούς ο υδράργυρος (video) - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 11:40
«Εφυγε» από τη ζωή η 45χρονη που ζούσε σε σκηνή στον Αναυρο χωρίς νερό και φαγητό - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 13:36
Aσκηση της Πυροσβεστικής σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 20.04.2026 | 11:51
Μεγασεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία – Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:09
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 14:30
Εκταφές σορών στα Τέμπη: Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο Παύλος Ασλανίδης - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:59
Συγκρούστηκαν ΙΧ με πατίνι στη Λάρισα- τραυματίστηκε ο οδηγός του δίκυκλου - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 10:35
Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Kλειστό λιμάνι, μπλόκα, άδεια ράφια στα super market και ο ιός να ταξιδεύει σε όλο το νησί









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed