ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Λαμία: Ο ΕΦΕΤ θα έκανε σήμερα έλεγχο στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» που κάηκε ολοσχερώς
Οι συστάσεις που είχαν γίνει πριν ένα χρόνο στην επιχείρηση

Στο θέμα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο της εταιρείας Γιαννίτση στην βιομηχανική περιοχή της Λαμίας και το κατέστρεψε ολοσχερώς, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο είχε ετοιμάσει πριν από δυο ημέρες τα σχολικά γεύματα από τα οποία προκλήθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές σχολείων της περιοχής. Η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής.
Όπως δήλωσε ο κ. Ζαμπέλας ο έλεγχος είχε προγραμματιστεί για σήμερα, ενώ κλιμάκιο του ΕΦΕΤ είχε πάει και το Σάββατο, που όμως η γραμμή παραγωγής ήταν κλειστή αφού δεν λειτουργούσαν τα σχολεία.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Εμείς μετά από την ενημέρωση που είχαμε και από τον ΕΟΔΥ, αυτό έγινε βέβαια την προηγούμενη εβδομάδα, την Παρασκευή, πήγαμε το Σάββατο στην επιχείρηση όταν ήταν εν ενεργεία.
Απλά η γραμμή παραγωγής η οποία έχει να κάνει με τα γεύματα για τα σχολεία, δεν λειτουργούσε γιατί τα Σαββατοκύριακα τα σχολεία δεν λειτουργούν.
Επομένως, είχαμε είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε έναν έλεγχο αρχές αυτής της εβδομάδας για να βλέπαμε και αυτή την πορεία, πώς εξελίσσεται, πώς λειτουργεί.
Ο έλεγχος αυτός, θα γίνει, προφανώς καθ’ ολοκληρία δεν μπορεί να γίνει πια. Αύριο θα πάμε όμως, γιατί υπήρχαν κάποιες πληροφορίες που μας λένε ότι εν μέρει θα μπορούσε να ξαναλειτουργήσει και επειδή δεν έχουμε εικόνα δεν πήγαμε σήμερα, θα πάμε αύριο να έχουμε και μια εικόνα και εμείς από την επιχείρηση, δηλαδή τι έχει καταστραφεί, τι έχει μείνει όρθιο και τι αν μπορεί να σωθεί κάτι και που μπορούμε να εμπλακούμε και εμείς.
Επομένως αύριο έχουμε οργανώσει έναν επιτόπιο έλεγχο, ότι βέβαια μπορούμε να κάνουμε, όπως επίσης να πάμε και σε δύο σχολεία και σε μια άλλη επιχείρηση που κάνει κιμά, η οποία τροφοδοτούσε την επιχείρηση του κέτερινγκ.
Έχουμε δηλαδή ακόμα πορεία για να έχουμε μια συνολική εικόνα.
Στο ερώτημα αν μπορεί να είναι μια τυχαία πυρκαγιά, απάντησε: «Δεν μπορώ να το κρίνω αυτό. Νομίζω είναι πλέον στην αρμοδιότητα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Την άμεση εποπτεία για τα γεύματα και κάποιες αναλύσεις που έχουν έχουν δρομολογηθεί, Την έχει ο ΕΟΔΥ, έχει συλλέξει κάποια γεύματα που είχαν μείνει, τα έχει στείλει σε αναλύσεις, οπότε περιμένουμε και εμείς τα αποτελέσματα.
Απλά αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι είχαμε πάει πριν από περίπου ένα χρόνο να ελέγξουμε αυτή την εταιρεία, η οποία την είχαμε δει ότι είναι μια αξιοπρεπής εταιρεία. Είχαμε κάνει και κάποιες συστάσεις για το τι θα μπορούσε να βελτιώσει. Σε μία κατεύθυνση προτείνετε να τηρούνται οι θερμοκρασίες και πολύ περισσότερο να ελέγχονται οι θερμοκρασίες όταν παραδίδονται τα γεύματα με thermobox στα σχολεία.
Αυτές ήταν οι συστάσεις δηλαδή που είχαμε πει, δεν ήταν δηλαδή μια εταιρεία, η εικόνα που είχαμε τότε τουλάχιστον, ότι είναι μια προβληματική. Τώρα βέβαια, από τότε μέχρι τώρα είναι ένας χρόνος».
Πηγή : zougla.gr
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 08.04.2026 | 01:53
Ανατροπή στο σύμπαν: Άστρα «πεθαίνουν» χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος - ΔΙΕΘΝΗ | 07.04.2026 | 23:30
Χαραμάδα ελπίδας: Ο Τραμπ εξετάζει το αίτημα του Πακιστάν για διορία δύο εβδομάδων – Θετικό το Ιράν - ΔΙΕΘΝΗ | 07.04.2026 | 21:52
«Απόψε θα πεθάνει ένας πολιτισμός»-Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της απειλής Τραμπ- Τα τρία σενάρια - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 07.04.2026 | 21:29
Η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή στο Θεσσαλικό Θέατρο - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 21:26
Δήμος Λαρισαίων: Yποχρεωτικός ο καθαρισμός των οικοπέδων - ΕΛΛΑΔΑ | 07.04.2026 | 21:07
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας βίγκαν ακτιβιστών ενόψει Πάσχα: «2 εκατομμύρια σφαγές για ένα έθιμο» - ΒΟΛΟΣ | 07.04.2026 | 21:00
Τροχαίο ατύχημα στο κέντρο του Βόλου: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε πολυκατοικία – Δείτε εικόνες - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 20:53
Δήμος Λαρισαίων: Η Συμπαράταξη καταγγέλλει τη… Συμπαράταξη; Πόσος λαϊκισμός και κοροϊδία να χωρέσουν σε μια… “κωλοτούμπα”;
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.04.2026 | 08:32
Σε ΦΕΚ οι συνδεδεμένες σε σιτάρι 8.9 ευρώ το στρέμμα, κριθάρι 11.5 ευρώ, όλα τα ποσά-ολοταχώς για πληρωμή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.04.2026 | 10:14
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρή 22χρονη που κατέρρευσε στο σπίτι της μπροστά στους γονείς της - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.04.2026 | 19:28
ΑΑΔΕ: Πληρωμή σήμερα 202 εκατ. ευρώ για 294.000 αγροτεμάχια κατόπιν ελέγχων -122 εκατ. ευρώ για συνδεδεμένη βαμβακιού - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 20:50
Καραμπόλα οχημάτων έξω από τη Λάρισα: Στο νοσοκομείο διασωληνωμένος 47χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 08:38
Θλίψη σε Φάρσαλα, Δομοκό: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών ο Σωτήρης Δρόσος - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.04.2026 | 13:35
Τραγωδία στα Μετέωρα: Γυναίκα έπεσε στο κενό από ιερά μονή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 07.04.2026 | 16:54
Αγροτικό συλλαλητήριο – μήνυμα για επιβίωση στον Ε-65 από τους αγρότες της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 08:40
Οκτώ Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed