ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Θεσσαλία: Χωρίς ρεύμα για άρδευση παραμένουν αγρότες επτά μήνες μετά τη θεομηνία
Τι απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτροδότηση αρδευτικές παροχές σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες Ντάνιελ και Ελίας, όπως επιβεβαιώνει ο ΔΕΔΔΗΕ σε έγγραφο που μεταβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κόκκαλη.
Ο βουλευτής τόνισε στην ερώτησή του ότι απειλείται η σοδειά χιλιάδων στρεμμάτων από την αδυναμία του ΔΕΔΔΗΕ να επισκευάσει τα αρδευτικά δίκτυα στη Θεσσαλία επτά μήνες μετά την καταστροφή, λόγω έλλειψης υλικών και προσωπικού. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 300 ανεκτέλεστες βλάβες στο αρδευτικό δίκτυο.
Σύμφωνα με τα όσα απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ, σε αρκετές αρδευτικές περιοχές οι εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές ή δεν είναι ακόμα προσβάσιμες.
Σχετικά με το τεχνικό προσωπικό, και για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν για την αποκατάσταση των αρδευτικών παροχών και των διασυνδετικών δικτύων τους, απεστάλη συνδρομή στον Ν. Λάρισας τόσο με τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ όσο και με προσωπικό συνεργαζόμενων εργολάβων Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ από άλλους Νομούς της Χώρας.
Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι υπάρχει επάρκεια μηχανημάτων έργου, εξοπλισμού και υλικών. Ειδικότερα, αναφορικά με την επάρκεια μετρητών επισημαίνεται ότι η πλειονότητα των αρδευτικών παροχών αφορά σε παροχές χαμηλής τάσης, για τις οποίες δεν υπάρχουν ελλείψεις.
Τέλος, αναφορικά με τις κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές και λοιπά στοιχεία του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, υπάρχει άμεση και στενή συνεργασία του ΔΕΔΔΗΕ/Περιοχή Λάρισας με τις τοπικές Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές, αυξημένη επαγρύπνηση των τεχνικών συνεργειών, καθώς και ενημέρωση των Δήμων και των τοπικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο.
Καταλήγοντας, ο ΔΕΔΔΗΕ τονίζει ότι έχοντας βαθιά συναίσθηση της ευθύνης του απέναντι στον αγροτικό κλάδο και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ηλεκτροδότηση όλων των καταναλωτών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
Πηγή: newsit.gr
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.04.2026 | 14:29
Ανακοινώνονται αύριο νέα μέτρα 500 εκατ. από τον Μητσοτάκη με όπλο το «υπερπλεόνασμα» από την ΕΛΣΤΑΤ - Τα σενάρια στο τραπέζι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.04.2026 | 14:20
Ορκίστηκε ο Αθανάσιος Καββαδάς ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - ΕΛΛΑΔΑ | 21.04.2026 | 14:13
Θεσσαλονίκη: Μέχρι το κέντρο της πόλης έφτασε η οσμή από τα καμμένα πλαστικά στη Νεοχωρούδα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.04.2026 | 13:53
Μ. Σχοινάς: Μέσα από τον διάλογο για τη νέα ΚΑΠ οικοδομούμε νέο εθνικό συμβόλαιο για επανεκκίνηση του πρωτογενούς τομέα - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 21.04.2026 | 13:42
Ανακοινώνονται αύριο νέα μέτρα από τον Μητσοτάκη με όπλο το «υπερπλεόνασμα» από την ΕΛΣΤΑΤ - Τα σενάρια στο τραπέζι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.04.2026 | 13:14
Περιφέρεια Θεσσαλίας: «Τρέχει» η ψηφιακή εξυπηρέτηση πολιτών στις Διευθύνσεις Μεταφορών - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.04.2026 | 13:10
Χατζηδάκης: Οι θέσεις της Ελλάδας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.04.2026 | 12:58
ΟΠΕΚΕΠΕ: Την Τετάρτη η ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 12:18
Τακούδης: Βροχές Τετάρτη και Πέμπτη στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας- βουτιά 10 βαθμούς ο υδράργυρος (video) - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 11:40
«Εφυγε» από τη ζωή η 45χρονη που ζούσε σε σκηνή στον Αναυρο χωρίς νερό και φαγητό - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 13:36
Aσκηση της Πυροσβεστικής σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 20.04.2026 | 11:51
Μεγασεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία – Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 14:30
Εκταφές σορών στα Τέμπη: Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο Παύλος Ασλανίδης - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 23:36
Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έφυγε από τη ζωή 4-5 φορές κατά τη διάρκεια του χειρουργείου» – Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:09
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:59
Συγκρούστηκαν ΙΧ με πατίνι στη Λάρισα- τραυματίστηκε ο οδηγός του δίκυκλου









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed