ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Η Καρδίτσα υποδέχεται τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο
Θα φιλοξενήσει τόσο τον τερματισμό του ΕΤΑΠ 2 όσο και την εκκίνηση του ΕΤΑΠ 3 από τον χώρο του Δημοτικού Σταδίου

Η Καρδίτσα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον “ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024”.
Θα φιλοξενήσει τόσο τον τερματισμό του ΕΤΑΠ 2 όσο και την εκκίνηση του ΕΤΑΠ 3 από τον χώρο του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας την Πέμπτη και Παρασκευή 15 και 16 Μαΐου, ενώ κορυφαίοι ποδηλάτες από όλο τον κόσμο θα αγωνιστούν σε αρκετές διαδρομές στον Νομό. Για την παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση παραχωρήθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου από τον αντιδήμαρχο Καρδίτσας κ. Ευθυμίου, τον πρόεδρο των εθελοντών κ. Τσέλιο, και από τον ταξίαρχο Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μπιλιάλη.
Ο κ. Ευθυμίου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν ήταν δυνατόν η Καρδίτσα, η πόλη του ποδηλάτου με σήμα τον “Ουράνιο Ποδηλάτη” να μη συμμετέχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Κάλεσε δε τους Καρδιτσιώτες να σπεύσουν να παρακολουθήσουν τον αυριανό τερματισμό του 2ου ΕΤΑΠ στις 5 το απόγευμα αύριο στο αθλητικό πάρκο, αλλά και την εκκίνηση την Παρασκευή του 3ου ΕΤΑΠ. Ο κ. Τσέλιος υπογράμμισε τη σημασία και αξία του εθελοντισμού, σημειώνοντας ότι συμμετέχουν πανελλαδικά 400 εθελοντές. Ο κ. Μπιλιάλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, και την παρουσία σημαντικού αριθμού αστυνομικών, 170 στον αριθμό, προκειμένου ο αγώνας να γίνει με ασφάλεια για τους αθλητές. Επεσήμανε δε ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν υπομονή και να ζητούν τη βοήθεια των τροχονόμων για τις μετακινήσεις τους, καθώς και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι παρακολουθήσουν τον ποδηλατικό γύρο με δεδομένο τις αυξημένες ταχύτητες που αναπτύσσουν οι ποδηλάτες.

Οι διαδρομές που αφορούν το Ν. Καρδίτσας: ΕΤΑΠ 2: Κατερίνη – Καρδίτσα, 169.78 χλμ (16/5)
Οι αθλητές θα ξεκινήσουν στις 13:00 το μεσημέρι από το Δημοτικό Πάρκο της Κατερίνης και θα κατευθυνθούν νότια, αφήνοντας πίσω τους την Πιερία και τη Μακεδονία, για να εισέλθουν στη Θεσσαλία. Έχοντας τον Όλυμπο για αρκετά χιλιόμετρα στα αριστερά τους, θα περάσουν από το πρώτο σπριντ ανάβασης στο Λιβάδι (1ης κατηγορίας, χλμ 34.8) και το πρώτο ενδιάμεσο σπριντ ευθείας στην Ελασσόνα (χλμ 65), ενώ στη συνέχεια θα ανέβουν την τραγουδισμένη από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου “άκαρπη Μελούνα” (σπριντ ανάβασης 2ης κατηγορίας, χλμ 75.9) και θα κατηφορίσουν προς τον Τύρναβο.
Θα ακολουθήσει το δεύτερο ενδιάμεσο σπριντ στη Λάρισα, μπροστά από το Άλσος Μεζούρλου (χλμ 110), όπου θα αλλάξουν πορεία, προς τα νοτιοδυτικά πλέον, για να φτάσουν στην Καρδίτσα και να τερματίσουν έξω από το Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Την Παρασκευή 17 Μαΐου ξεκινά το 3ο ΕΤΑΠ, 159,7 χιλιόμετρα μήκος. Οι αθλητές θα εκκινήσουν στις 12:20 το μεσημέρι έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας και αρχικά θα πραγματοποιήσουν έναν αριστερόστροφο κύκλο που θα τους οδηγήσει στο ανατολικό μέρος της λίμνης Πλαστήρα. Αμέσως μετά, θα μπουν για λίγο στην Ευρυτανία, θα επιστρέψουν στον Νομό Καρδίτσας, για να αφήσουν στη συνέχεια πίσω τους τη Θεσσαλία και να κινηθούν πλέον στη Στερεά Ελλάδα, για λίγο στη Φθιώτιδα και κατόπιν στον Νομό Ευρυτανίας.

- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 08:58
 Τραγωδία τα ξημερώματα στον Βόλο: Νεκρός 44χρονος στο σπίτι του
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.10.2025 | 21:30
 Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου: Οργισμένο «όχι» στο λουκέτο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Αγναντερό
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 21:25
 Σ. Δασκαλόπουλος: «Απαίτηση του Δήμου Παλαμά η άμεση επαναλειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας» (ΒΙΝΤΕΟ)
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 21:17
 Δημ. Μπιλάλης καθηγητής Γεωπονικού Παν. Αθηνών: Το βαμβάκι έχει μέλλον παρά την κρίση τιμών την τελευταία διετία
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 20:58
 Η επόμενη μέρα της θέρμανσης έκανε στάση στη Λάρισα-Παρουσίαση της νέας γενιάς αντλιών θερμότητας Daikin Altherma 4 H (ΦΩΤΟ)
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 20:40
 Κουρέτας: Ψέμματα ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για ευλογιά- η χώρα δεν έχει αιτηθεί έγκριση
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 20:30
 Φυτικό κεφάλαιο Daniel 50 εκατ. ευρώ Νοέμβρη -120 εκατ. προκαταβολή ΕΛΓΑ για εαρινό παγετό, έως 15 Δεκέμβρη η πληρωμή
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 20:08
 Σε απόγνωση οι Λαρισαίοι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκα στα τέλη Νοέμβρη (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.10.2025 | 10:58
 Σφοδρή επίθεση Κώστα Τσιάρα σε Δημήτρη Κουρέτα – «Χρειάζεται σοβαρότητα, όχι λαϊκισμός στην αντιμετώπιση της ευλογιάς»
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 13:42
 Ζωοτροφές μόνο για παραγωγικά ζώα – «Η επιδότηση είναι μισή και όχι για όλη την εκτροφή» διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 11:22
 Στη Λάρισα ξανά για τη δίκη με τα χαμένα βίντεο της τραγωδίας των Τεμπών Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλος (ΦΩΤΟ)
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.10.2025 | 10:42
 Θλίψη στην Καρδίτσα: «Έφυγε» από τη ζωή ο πολιτικός μηχανικός Ηλίας Παπαβασιλείου
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 20:08
 Σε απόγνωση οι Λαρισαίοι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκα στα τέλη Νοέμβρη (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 08:57
 Στρατιωτικός ο 31χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στη Λάρισα
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 09:12
 Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 10:49
 Δήμος Τεμπών: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛTΑ στο Συκούριο






































 Facebook
 Facebook Twitter
 Twitter Youtube
 Youtube RSS Feed
 RSS Feed