ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Λνού: Πώς θα είχαμε αποφύγει τους θανάτους από το εμβόλιο της AstraZeneca
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού μιλάει για 100 περιστατικά παρενεργειών αλλά και τρεις που κατέληξαν

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού μιλάει για 100 περιστατικά παρενεργειών αλλά και τρεις περιπτώσεις συνανθρώπων μας που κατέληξαν - Αναπάντητα ερωτήματα για τις συνέπειες που μπορεί να συνδέονται με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού
Τρεις θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με την επιδημιολόγο Αθηνά Λινού, εξαιτίας του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορωνοϊό, το οποίο αποσύρεται όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας ανέφερε παράλληλα ότι υπολογίζονται περίπου στα 100 τα περιστατικά που παρουσίασαν επιπλοκές στη χώρα μας.
«Υπήρξαν αρκετά περιστατικά επιπλοκών, μπορεί να πλησίαζαν και τα 100 και επιπλέον τρία πολύ σοβαρά περιστατικά οδήγησαν σε θάνατο», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 η κ. Λινού.
Όπως σχολίασε στη συνέχεια «τρεις γυναίκες δεν είναι κάτι αμελητέο, δεν θα έπρεπε να το έχουμε».
Αναφερόμενη στο εάν οι τρεις θάνατοι θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί η Αθηνά Λινού επεσήμανε ότι «εάν μπορούσαμε να το αποφύγουμε, θα έπρεπε να το είχαμε κάνει. Και ο μόνος τρόπος για να το αποφύγουμε ήταν να έχουν δοθεί τα άλλα εμβόλια στις νέες γυναίκες και να μη χορηγηθεί το εμβόλιο AstraZeneca, παρά μόνο σε άτομα άνω των 50-55 ετών».
Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα χορηγήθηκαν συνολικά 400.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.
Το μεγάλο ερώτημα βέβαια παραμένει και είναι ξεκάθαρο: Μετά από τρία χρόνια που ξεκίνησε να εμβολιάζεται ο πληθυσμός της χώρας με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού πώς ξέρουμε ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες που συνδέονται με τα εμβόλια όλων των εταιρειών; Μάλιστα, προς επίρρωση των παραπάνω, όπως είχε πει και ο πατέρας των mRNA εμβολίων Robert Malone μιλώντας στο zougla.gr «οι επιπτώσεις από τα εμβόλια είναι άμεσες, ενδιάμεσες, δηλαδή μετά την πάροδο 2-3 ετών, και απώτερες».
Μηνύσεις και αγωγές στην AstraΖeneca για τα ελαττωματικά εμβόλια
Yπενθυμίζεται ότι δεκάδες είναι οι μηνύσεις και οι αγωγές που έχουν υποβληθεί εναντίον της AstraΖeneca για τα ελλαττωματικά εμβόλια και τις παρενέργειές τους.
Μάλιστα, δύο μηνυτήριες αναφορές κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας από ανθρώπους οι οποίοι έπαθαν ανοσοθρομβοπενία λίγο καιρό μετά τον εμβολιασμό τους. Πρόκειται μια 35χρονη μητέρα δύο παιδιών η οποία έχασε τη ζωή της και ένας άντρας που απέκτησε μόνιμη αναπηρία.
Όπως ανέφερε η «The Daily Telegraph», αυτές οι δύο υποθέσεις θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για ακόμη 80 μηνύσεις οι οποίες θα διεκδικούσαν αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων. Στο στόχαστρο έμπαινε και η βρετανική κυβέρνηση η οποία βεβαίωνε τους πολίτες πως το εμβόλιο είναι ασφαλές ενώ εγείρονται ερωτήματα για τον τρόπο που αντιμετώπισε τις αρχικές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά του.
Την ίδια ώρα δύο δίκες έχουν ξεκινήσει στη Γερμανία, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, κατά της Biontech και της Astrazeneca, όπως ανέφερε στις 4/7/3023 δημοσίευμα της έγκριτης Deutsche Welle, σύμφωνα με το οποίο δεκάδες ασθενείς θεωρούν τα εμβόλια του κορωνοϊού υπαίτια για επιπλοκές στην υγεία τους.
Πάνω από 300 φέρονται να είναι, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, οι υποθέσεις ασθενών που έχουν κινηθεί νομικά μέχρι σήμερα κατά φαρμακοβιομηχανιών, όπως η Biontech ή η Astrazeneca, που παρήγαγαν εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για αγωγές εξαιτίας επιπλοκών υγείας που – κατά τους ενάγοντες – οφείλονται στα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19. Στη Γερμανία έχουν χορηγηθεί από την έναρξη της εμβολιαστικής καμπάνιας την περίοδο της πανδημίας μέχρι σήμερα, περίπου 192 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.
H προειδοποίηση του κορυφαίου Αμερικανού ιολόγου Robert Malone: «Μακριά τα παιδιά σας από αυτά τα εμβόλια»
Ο Dr Robert Malone, Αμερικανός ιολόγος και ανοσολόγος, είχε δημοσιεύσει τον Δεκέμβριο του 2021 ένα σύντομο βίντεο στη διάρκεια του οποίου ζητούσε από τους γονείς να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά της Covid-19, εξηγώντας παράλληλα τους κινδύνους των σκευασμάτων mRNA.
«Είμαι γιατρός και επιστήμονας, αλλά πάνω απ’ όλα είμαι πατέρας και παππούς», δηλώνει ο Dr Malone. «Έχω εμβολιαστεί για την Covid και γενικά είμαι υπέρ του εμβολιασμού. Έχω αφιερώσει ολόκληρη την καριέρα μου στην ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών τρόπων πρόληψης και θεραπείας μολυσματικών ασθενειών. Το θέμα είναι το εξής: Πριν κάνετε εμβόλιο στο παιδί σας -μια απόφαση μη αναστρέψιμη- ήθελα να σας ενημερώσω για τα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με αυτό το γενετικό εμβόλιο που βασίζεται στην τεχνολογία RNA, μια τεχνολογία που εγώ δημιούργησα».
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.09.2025 | 19:07
Στον Ε-65 με τα πόδια και συμβολικό αριθμό τρακτέρ οι αγρότες-τα αιτήματα του πανθεσσαλικού μπλόκου (φωτο) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.09.2025 | 18:58
Να τοποθετηθεί επειγόντως φανάρι Γαζή με Κουμουνδούρου- τροχαίο χθες βράδυ ευτυχώς με υλικές (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 16:12
Στη Λάρισα αύριο ο Σωκράτης Φάμελλος για την ευλογιά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.09.2025 | 13:25
Τα τρακτέρ στον κόμβο του Ε-65, αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τις προσβάσεις στον αυτοκινητόδρομο (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.09.2025 | 13:08
Η ευλογιά απειλεί τώρα τη φέτα: Ακόμη και για ελλείψεις στην αγορά, μιλούν οι κτηνοτρόφοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.09.2025 | 12:42
Τσιάρας για την ευλογιά των προβάτων: Αδικαιολόγητες οι ανατιμήσεις στο κρέας – Τι είπε για το εμβόλιο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.09.2025 | 12:31
Κουρέτας: Η κτηνοτροφία στη Θεσσαλία κινδυνεύει – Δημιουργούμε 17 απολυμαντικούς σταθμούς - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 11:20
Τέμπη: Από… παραμόρφωση των τρένων η φονική έκρηξη – Η εισαγγελική πρόταση
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 21:43
Είπε αλήθειες στους κτηνοτρόφους ο Δημήτρης Κουρέτας, για το εμβόλιο μη λογαριάζοντας πολιτικό κόστος (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 12:43
Ένταση από τους κτηνοτρόφους στην περιφέρεια για το εμβόλιο- Κουρέτας: απολυμαντικοί σταθμοί σε όλη τη Θεσσαλία (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 09:16
Η ευλογιά των προβάτων περνάει στο… τραπέζι: Ξεφεύγουν οι τιμές, κίνδυνος για γάλα, φέτα και κιμά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 08:17
Έμποροι αγοράζουν στα 17 λεπτά το κιλό το καλαμπόκι από Καρδίτσα λόγω ευλογιάς, όταν η τρέχουσα τιμή είναι 21 λεπτά (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 11:28
Πανελλαδική διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στην περιφέρεια -ζητούν άμεσα αποζημιώσεις και εμβόλιο για την ευλογιά (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 15:24
Θλίψη για το Λαρισινό μπάσκετ: Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Γεωργόπουλος - ΕΛΛΑΔΑ | 17.09.2025 | 09:40
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγρότες έπαιρναν επιδότηση για ξένο χωράφι και ο ιδιοκτήτης δεν είχε ιδέα! - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 09:42
Φυτεία «μαμούθ» με πάνω από 5.000 δενδρύλλια χασίς στον Όλυμπο