ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Πεντακάθαρος ο Παγασητικός – Κατάλληλος για κολύμβηση
Πεντακάθαρος και… «με τη βούλα» ο Παγασητικός Κόλπος, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των αναλύσεων

Πεντακάθαρος και… «με τη βούλα» ο Παγασητικός Κόλπος, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των αναλύσεων δειγμάτων από ακτές, που έδωσε στη δημοσιότητα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Αννα Μαρία Παπαδημητρίου.
Πρόκειται για τα πρώτα αποτελέσματα αναλύσεων δειγμάτων που λήφθηκαν από ακτές του Παγασητικού, ενόψει της έναρξης της κολυμβητικής περιόδου, τα οποία έρχονται να διαλύσουν και τις τελευταίες αμφιβολίες και ανησυχίες για την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης μετά τις πλημμύρες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Παπαδημητρίου, τα αποτελέσματα των αναλύσεων απεστάλησαν στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας από το διαπιστευμένο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας.
Τα αποτελέσματα αφορούν στις ακτές κολύμβησης του Δήμου Νοτίου Πηλίου και συγκεκριμένα στις παραλίες Μαλάκι, Συκιά, Καλά Νερά, Κορώπη – Μπούφα, Καλλιφτέρη, Λεφόκαστρο, καθώς και του Δήμου Αλμυρού και συγκεκριμένα Αλμυρός, Άγιος Ιωάννης Τσιγγελίου, Αμαλιάπολη, Νηές, Αγία Μαρίνα, Πηγάδι Ροδιάς, Λουτρός, Αχίλλειο. «Οι ακτές κολύμβησης είναι κατάλληλες για κολύμβηση, διότι πληρούν τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας περί καταλληλότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης», ανακοινώνει η κ. Παπαδημητρίου.
Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν τα υπόλοιπα αποτελέσματα των δειγματοληψιών από τις υπόλοιπες παραλίες του νομού.
Τα νέα αποτελέσματα έρχονται να επιβεβαιώσουν τις μετρήσεις που προηγήθηκαν και οι οποίες δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις ακτές κολύμβησης μετά τις πλημμύρες και μάλιστα από την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα. Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες δειγματοληψίες θα κάνει και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) το οποίο κάλεσε ο Δήμος Βόλου για να πιστοποιήσει τα αποτελέσματα και να αρθεί η όποια αμφιβολία.
- ΕΛΛΑΔΑ | 28.12.2025 | 11:58
Γιώργος Μπότας: Τι απαντά ο αγρότης για τη δέσμευση των λογαριασμών του και το πόρισμα για τα 17 χωράφια - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.12.2025 | 11:20
Κυριακάτικη κινητοποίηση στα διόδια αποφάσισαν οι αγρότες στο μπλόκο του Ε65 - ΛΑΡΙΣΑ | 28.12.2025 | 11:14
Μ. Χαρακόπουλος: Η αντιπολίτευση να προσέλθει στη διακομματική για τα αγροτικά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.12.2025 | 11:11
Χριστουγεννιάτικη αστροβραδιά στο «Καφέ της Επιστήμης της Περιφέρειας Θεσσαλίας» στην Καλαμπάκα - ΒΟΛΟΣ | 28.12.2025 | 11:09
Θλίψη για τον θάνατο 67χρονου Βολιώτη - ΒΟΛΟΣ | 28.12.2025 | 11:06
Θλίψη στον Βόλο: 63χρονος γνωστός επαγγελματίας έφυγε από την ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.12.2025 | 11:02
Η Γιορτή Τσιγαρίδας στο Βροντερό- Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βροντερού - ΛΑΡΙΣΑ | 28.12.2025 | 10:39
Πλακιάς: Κατέθεσε νέα μήνυση για υπερτιμολογήσεις στο «μπάζωμα» στα Τέμπη
- ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 12:03
Τραγωδία στη Λάρισα: 53χρονος βρέθηκε νεκρός στην πυλωτή πολυκατοικίας νωρίς το πρωί - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.12.2025 | 16:44
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου εξισωτική αποζημίωση στα 216 εκατ. ευρώ, ανά 15νθήμερο πίστωση για διορθώσεις monitoring - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.12.2025 | 12:31
Τραγωδία στα Βαρδούσια: Τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα, βρέθηκαν σχεδόν αγκαλιασμένοι- θρήνος στα Τρίκαλα για τη Θ. Καπλάνη - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 13:20
Τραυματίστηκε κοπέλα από καραμπόλα 4 οχημάτων στην παλιά Βόλου στο ύψος της Χάλκης - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 12:12
Λάρισα: Τραυμάτισε δύο άτομα με μαχαίρι και γροθιές και είχε κοκαΐνη στα… απόκρυφα! - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 14:46
Μπλόκο Νίκαιας: έκλεισαν την αερογέφυρα, αύριο στα διόδια Μακρυχωρίου, παραμονή πρωτοχρονιάς στη Λάρισα με τρακτερ (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.12.2025 | 18:19
Φάνης Τακούδης: Hλιοφάνεια μέχρι τέλος του χρόνου στη Θεσσαλία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.12.2025 | 22:34
Διάσπαση αγροτών: «Παράθυρο» διαλόγου με την κυβέρνηση από 18 μπλόκα -Αντιδρά η Νίκαια










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed