ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Βόλος: Συνεργασία ΟΛΒ – Περιφέρειας Θεσσαλίας για σημαντικά ζητήματα του λιμανιού
Συνάντηση Αναγνώστου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου είχε σήμερα, Μ. Πέμπτη, στα γραφεία της Π. Ε. Μαγνησίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, κ. Σωκράτης Αναγνώστου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν σειρά ζητημάτων που αφορούν τόσο σε πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για προώθηση θεμάτων του λιμένος, όσο και σε από κοινού ενέργειες και συνεργασίες.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ, ζήτησε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα, ώστε να περιοριστεί όσο είναι εφικτό, η μεταφορά φερτών υλικών από τους χειμάρρους στο λιμένα Βόλου, κάτι για το οποίο, όπως ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη, βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Επίσης, ο κ. Αναγνώστου, μετέφερε στον περιφερειάρχη την αγωνία του, την οποία συμμερίζεται και η περιφερειακή Αρχή για την όσο δυνατόν ταχύτερη εκτέλεση των εργασιών εκσκαφής στον λιμένα Βόλου, από τις προσχώσεις που έχουν καταλήξει και την ανάγκη για από κοινού πρωτοβουλίες για την προώθηση της κρουαζιέρας, από τη νέα σεζόν πλέον, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Επιπλέον η περιφέρεια Θεσσαλίας, εμφανίστηκε θετική στην πρόταση να συνδράμει οικονομικά στην κατασκευή του χώρου στην παραλία του Βόλου για την τοποθέτηση του αγάλματος του Ιάσονα που φιλοτεχνείται.
Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος ζήτησε από τον περιφερειάρχη να εξετάσει κατά πόσο μπορούν να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα, έτσι ώστε το λιμάνι Βόλου να αδειοδοτηθεί για την εισαγωγή γεωργικών προϊόντων μέσω του λιμένος Βόλου. Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα που τέθηκαν και να βρίσκονται οι δύο φορείς σε συνεργασία για την προώθηση θεμάτων που αφορούν στην ανάπτυξη του λιμένος και της πόλης.
- ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 20:25
Α. Ξανθός από Λάρισα : Από το υγεία για όλους πήγαμε στην υγεία για όσους έχουν λεφτά! (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.03.2026 | 20:14
Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Η Όσσα στο διάβα… των χρόνων» στο Χατζηγιάννειο (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 20.03.2026 | 20:04
Αμερικανικό μπλόκο σε δύο ρωσικά τάνκερ που κατευθύνονται στην Κούβα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.03.2026 | 20:01
Η Θεσσαλία ανοίγει δρόμους στη Γερμανία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 20.03.2026 | 19:58
Λαμπρινίδης: Επείγουσα παρέμβαση για επικίνδυνες στέγες αμιάντου στο Μουζάκι - ΒΟΛΟΣ | 20.03.2026 | 19:52 | video
Τη Μεγάλη Εβδομάδα παραδίδεται σε λειτουργία η γέφυρα στο Αλυγαρόρεμα, στις Αλυκές (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 20.03.2026 | 19:44
Έλευση Ιερού Λειψάνου Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στη Νέα Αγχίαλο - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 20.03.2026 | 19:26
Τα πρώτα σύννεφα από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή - Η Τράπεζα της Ελλάδας χαμήλωσε τον πήχη της ανάπτυξης στο 1,9% για το 2026
- ΕΛΛΑΔΑ | 19.03.2026 | 09:16
Τραγωδία στην Ξυνιάδα Δομοκού: Νεκρός 21χρονος οδηγός σε μετωπική σύγκρουση με λεωφορείο - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:06
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.03.2026 | 08:53
Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της χώρας ενώνει τη Θεσσαλία με την Ήπειρο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.03.2026 | 19:32
Τα 790 μέτρα πλησιάζει η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα – ανέβηκε 5,5 μέτρα μετά τη λήξη της αρδευτικής περιόδου - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 09:01
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 21:50
Τέμπη: Καταγγελία Καρυστιανού για κύκλωμα στα δικαστήρια Λάρισας (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:51
Τέμπη: «Επαγγελματία συκοφάντη» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών την Κωνσταντοπούλου - ΕΛΛΑΔΑ | 20.03.2026 | 12:12
Τέμπη: Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών για «το δίδυμο Κωνσταντοπούλου-Καρυστιανού» – «Φασιστική νοοτροπία»






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed