ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Διαθέσιμα 70 εκ. ευρώ προς τις θεσσαλικές επιχειρήσεις για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία (ΦωTO)
Ημερίδα διαβούλευσης στην Καρδίτσα

Ποσό της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ είναι δυνατό να διατεθεί στις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας προς αξιοποίηση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027».
Προς ενημέρωση των επιχειρήσεων διαφόρων τομέων (αγροδιατροφή, βιομηχανία, τουρισμός, υγεία, πολιτισμός κ.α.) και ανάλογα με τα πλεονεκτήματα κάθε θεσσαλικού νομού, άρχισαν να διεξάγεται μια σειρά ημερίδων, αρχής γενομένης σήμερα στο ξενοδοχείο Thessalikon Grand στην Καρδίτσα, με την καθοδήγηση της Περιφέρειας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας. Στην πρώτη αυτή διαβούλευση, στο προσκήνιο τέθηκαν η «Αγροδιατροφή και σχετικά οριζόντια θέματα», αλλά και η «Αειφορία, Ανθεκτικότητα και Βιωσιμότητα».
Συντονιστής της πρώτης διαβούλευσης που έλαβε χώρα στο χώρο του Thessalikon Grand Καρδίτσας, ήταν ο Γιάννης Κολλάτος, δημοσιογράφος της «Θεσσαλία Τηλεόραση», ο οποίος έκανε και την εισαγωγή στη σχετική ενημέρωση κάνοντας λόγο για τις προκλήσεις που ολοένα και διογκώνονται και απειλούν τη Θεσσαλία, η οποία κατά τον ίδιο χρειάζεται να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο χρηματικό πόρο προς όφελος της ανάπτυξης, της προόδου και της θωράκισης της Περιφέρειας.
Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις τους στο «Νέο Αγώνα» ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Τέλιος, ανέφερε ότι μέσα από αυτές τις δράσεις ενημερώνονται καταλλήλως όλες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις έτσι ώστε να γνωρίζουν το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την αγροδιατροφή, από το οποίο είναι διαθέσιμα 70 εκατ. ευρώ. «Αυτό το ποσό μπορούν να το αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις για να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους, προκειμένου να γίνουν δυνατοί, ανταγωνιστικοί και να είναι εξίσου προς όφελος του τόπου μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Με τη σειρά του, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας, Δημήτρης Τσέτσηλας, υπογράμμισε ότι στην πρώτη αυτή διαβούλευση στην Καρδίτσα στόχος ήταν να ακουστούν οι επιχειρηματίες του Νομού. Πρόσθεσε ότι με τα διαθέσιμα 70 εκατ. ευρώ δίνεται προτεραιότητα στην επιχειρηματικότητα και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας. «Θέλουμε να ακούσουμε τον κόσμο που μπορούμε να τα μοιράσουμε, ώστε έπειτα να στείλουμε τις προσκλήσεις. Η Περιφέρεια δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη της μεταποίησης, στην εξέλιξη όλων των πλεονεκτημάτων του εκάστοτε νομού, όπως σε αγροδιατροφή, σε βαριά βιομηχανία κ.α. Πρέπει να γίνουν αυτές οι διαβουλεύσεις ώστε να καταλήξουμε σε δράσεις, αλλά με στόχο να απορροφηθούν αυτά τα διαθέσιμα χρήματα. Διότι τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν αξιοποιηθεί», τόνισε.
Επίσης, ο κ. Δημήτρης Λεωνίδας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας, είπε ότι μέσα από τη συζήτηση που έλαβε χώρα στην Καρδίτσα για την αγροδιατροφή και την αειφορία, θα προκηρυχθούν νέα προγράμματα με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες των επιχειρήσεων προς την εξέλιξή τους.









- ΒΟΛΟΣ | 29.10.2025 | 21:09
Στον Βόλο με το υπερπολυτελές γιοτ του ο Πάρης Δράγνης – Θαυμασμός και δέος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.10.2025 | 20:52
ΟΠΕΚΕΠΕ: Τελεσίγραφο Κομισιόν για να μην χαθούν οι πληρωμές -βοσκοτόπια μόνο σε όμορους νομούς, τσιπάκια στα ζώα - ΒΟΛΟΣ | 29.10.2025 | 20:48
Βόλος: Συγκινεί ο παππούς του βρέφους που σκοτώθηκε στην Ιάσονος - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.10.2025 | 20:11
Η Θεσσαλία πρωταγωνιστεί στην πράσινη καινοτομία μέσω του έργου S.o.l.e. MED - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.10.2025 | 19:33
Κέλλας: Από Δευτέρα το πετρέλαιο, Νοέμβριο φυτικό κεφάλαιο, Δεκέμβριο πληρωμές ΕΛΓΑ - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2025 | 19:27
Εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και την πρόληψη με Zumba party και χορό στην Ταχυδρομείου (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2025 | 19:19
Το «Καφέ της Επιστήμης της Περιφέρειας Θεσσαλίας» συνεχίζεται στον Τύρναβο - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2025 | 18:35
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Λάρισα το Σάββατο – Πρωτογενής τομέας, ευλογιά, αποζημιώσεις και ΟΠΕΚΕΠΕ στο επίκεντρο του ΠΑΣΟΚ
- ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 08:26
Θλίψη στη Λάρισα για τον θάνατο 51χρονης μητέρας - ΒΟΛΟΣ | 29.10.2025 | 09:39
Θλίψη στον Βόλο – Νεκρός 54χρονος - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.10.2025 | 19:31
Θλίψη στην Καρδίτσα: έφυγε από τη ζωή η Αθηνά (Νανά) Στρογγύλη - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.10.2025 | 19:35
Η αυταπάρνηση των γιατρών του νοσοκομείου της Καρδίτσας που έσωσαν βρέφος 15 μηνών με τα εγκαύματα από καυτό λάδι - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 09:13
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 29.10.2025 | 09:54
Το σπάνιο μονόλεπτο που μπορεί να πουληθεί έως 50.000 ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 12:01
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παρέλαση της Λάρισας (ΦΩΤΟ+video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.10.2025 | 13:56
Αναστάτωση με χρηματαποστολή έξω από την Εθνική Τράπεζα στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed