ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Καταγγελίες στο «Stop Bullying» από μαθήτρια και γονέα μαθητή γυμνασίων του Βόλου
Γονείς: «Ανησυχούμε αν είναι όντως ασφαλή τα παιδιά μας στο σχολείο»

Με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας ενάντια στη σχολική βία – Γονείς: «Ανησυχούμε αν είναι όντως ασφαλή τα παιδιά μας στο σχολείο»
Οι δύο πρώτες επώνυμες καταγγελίες για περιστατικά λεκτικής βίας σε βάρος μαθητών βρίσκονται υπό αξιολόγηση και διερεύνηση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και γυμνάσια της πόλης. Πρόκειται για καταγγελίες που έκαναν… ποδαρικό στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας «Stop Bullying», σχεδόν με την έναρξη της λειτουργίας της. Στη Μαγνησία το πρόβλημα της σχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού δείχνει να είναι εκτός ελέγχου, με τους γονείς να ανησυχούν αν όντως είναι ασφαλή τα παιδιά τους στον χώρο του σχολείου.
Η λειτουργία της πλατφόρμας Stop Bullying που ενεργοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας με στόχο την αντιμετώπιση των περιστατικών σχολικού εκφοβισμού και βίας, παρουσιάστηκε χθες σε εκδήλωση που έγινε στον συνεδριακό χώρο στο συγκρότημα Μουρτζούκου, με τη συμμετοχή γονέων μαθητών, διευθυντών σχολικών μονάδων, συμβούλων εκπαίδευσης.
Στη Μαγνησία έχει οριστεί τετραμελής επιτροπή υπό τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη και σε κάθε σχολική μονάδα διμελής επιτροπή από τον εκάστοτε διευθυντή και σύμβουλο σχολικής ζωής, μέσω των οποίων θα αξιολογούνται και θα διερευνώνται οι καταγγελίες που γίνονται επωνύμως στην πλατφόρμα.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της τετραμελούς επιτροπής της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων, Ρηγώ Φασουράκη, μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα έχουν γίνει δύο καταγγελίες για περιστατικά λεκτικής βίας. Η μία έγινε από την ίδια τη μαθήτρια και η άλλη από γονέων μαθητή και αφορούν σε περιστατικά σε διαφορετικά γυμνάσια της πόλης, τα οποία ερευνώνται πριν ενημερωθεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Υπουργείο Παιδείας. «Ολοι θα πρέπει να μιλούν. Να μη σιωπά κανείς», ανέφερε η κ. Φασουράκη προτρέποντας γονείς και μαθητές να αναφέρουν περιστατικά σχολικής βίας και εκφοβισμού.
Για πρόβλημα που έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου ιδίως μετά την πανδημία του κορονοϊού, μίλησε το μέλος της τετραμελούς επιτροπής και σύμβουλος φυσικής αγωγής, Γιάννης Δημακόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι πλέον υπάρχει ο μηχανισμός για να μπορεί κάθε θύμα να καταγγέλλει επώνυμα συμβάντα στα σχολεία. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στόχος δεν είναι η τιμωρία των θυτών, αλλά η προστασία των θυμάτων και η επαναφορά των μαθητών με βίαιες συμπεριφορές.

Σε κάθε περίπτωση οι γονείς δείχνουν να ανησυχούν. «Μας απασχολεί η έξαρση της βίας στα σχολεία και είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με τους εκπαιδευτικούς και να την αντιμετωπίσουμε. Ανησυχούμε για περιστατικά όταν γίνονται μέσα στο σχολείο. Πλέον δεν νιώθουμε ασφάλεια. Ναι, έστειλα το παιδί στο σχολείο αλλά είναι όντως ασφαλές; Ανησυχούν οι γονείς και ειδικότερα γονείς μικρότερων παιδιών που φοιτούν σε δημοτικά η γυμνάσια», ανέφερε η γραμματέας της Ενωσης Γονέων Δήμου Βόλου, Ασημίνα Μωραΐτου υποστηρίζοντας ότι η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας είναι μια πολύ θετική ενέργεια.
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 31.10.2025 | 21:11
 Κυβερνητικές πηγές για ΕΛΤΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταβίβασε τις μετοχές στο Υπερταμείο -Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.10.2025 | 21:08
 ΟΠΕΚΕΠΕ: Γυναίκα-κτηνοτρόφος από την Καλαμπάκα έβοσκε κοπάδι στην Αρκαδία – Νοίκιαζε αγροτεμάχια από… νεκρό.
- ΕΛΛΑΔΑ | 31.10.2025 | 21:01
 Ληστές μπήκαν σε σπίτι στη Σαλαμίνα και σκότωσαν γυναίκα - Τη βρήκε νεκρή η κόρη της
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 19:59
 Νασίκας για το κλείσιμο του ταχυδρομείου: «Δεν θα δεχθεί σιωπηρά τον αποκλεισμό της από βασική υπηρεσία η τοπική κοινωνία»
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 19:57
 Κ. Τσιάρας: Μέσα στον επόμενο μήνα θα καταβληθούν στους αγρότες περισσότερα από 900 εκ. ευρώ
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 19:49
 Λαρισαίος επιτέθηκε με κουτουλιά σε αστυνομικό που του ζήτησε τα στοιχεία
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 19:44
 Σε διεθνείς εκδηλώσεις στη Σλοβακία η «Λάρισα, Πόλη που Μαθαίνει»
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 19:39
 Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βετεράνων πάλης Απ. Στάμος στον Δήμαρχο Λαρισαίων
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 09:07
 Θρίλερ στη Λάρισα: Την κυνήγησε με τσεκούρι για χρήματα που χρωστούσε ο συζυγός της
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 13:56
 Βγήκαν οι δικαιούχοι στο Μέτρο 23 προς πληρωμή Νοέμβριο, ακριβώς 178,5 εκατ. ευρώ η τελική δαπάνη
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 08:58
 Τραγωδία τα ξημερώματα στον Βόλο: Νεκρός 44χρονος στο σπίτι του
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 13:47
 Ορόσημο η Τρίτη για την έναρξη πληρωμών του 2025, μεταβατικό σύστημα φέτος
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 19:49
 Λαρισαίος επιτέθηκε με κουτουλιά σε αστυνομικό που του ζήτησε τα στοιχεία
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 12:52
 Kοινή διαμαρτυρία στα ΕΛΤΑ Λάρισας δημάρχων Τυρνάβου, Αγιάς, Τεμπών για το κλείσιμο τοπικων καταστημάτων (ΦΩΤΟ)
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 19:24
 Η απάντηση του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα στον ΥΠΑΑΤ Κώστα Τσιάρα για ευλογιά και εμβόλιο
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 09:13
 Έφυγαν από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι




































 Facebook
 Facebook Twitter
 Twitter Youtube
 Youtube RSS Feed
 RSS Feed