ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Ομόφωνο ψήφισμα του περιφερ. συμβουλίου Θεσσαλίας για τη μη μετεγκατάσταση της 1ης ΤΑΞΑΣ από το Στεφανοβίκειο
Επιστολή σε πρωθυπουργό και υπουργό Εθνικής Άμυνας

Η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ .Χρύσα Τσαγανού κοινοποίησε στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας το ομόφωνο ψήφισμα του περιφερειακού Συμβουλίου για τη μη μετεγκατάσταση της 1ης ΤΑΞΑΣ από το Στεφανοβίκειο.
Δείτε τις επιστολές καθώς και το ομόφωνο ψήφισμα.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Στη συνεδρίασή του της 26ης Μαρτίου 2024,
ομόφωνα αποφασίζει τα κατωτέρω:
To Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκφράζοντας το σύνολο των πολιτών της Θεσσαλίας και επιθυμώντας να εκδηλώσει την συμπαράστασή του στους κατοίκους του Στεφανοβικείου και των εργαζομένων, αλλά και την ανησυχία του και την αγωνία του για το μέλλον της στρατιωτικής μονάδας, αποφασίζει ομόφωνα να εκδοθεί το παρακάτω ψήφισμα και να αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Εθνικής Αμυνας και στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
"Εκφράζεται η πλήρης εναντίωση στη μετεγκατάσταση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στο Στεφανοβικειο.
Θεωρείται δικαιολογημένη η αγωνία των θεσμικών φορέων, της κοινωνίας του Στεφανοβικείου, αλλά και των εργαζομένων και των οικογενειών τους, εξαιτίας της φημολογούμενης μετακίνησης της στρατιωτικής μονάδας.
Η 1η ΤΑΞΑΣ είναι ιστορικά συνδεδεμένη με το Στεφανοβίκειο και η λειτουργία της, μετά από 26 χρόνια από την εγκατάσταση της, βρίσκεται σε στενή σχέση με την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Υπάρχει άμεση συσχέτιση της 1ης ΤΑΞΑΣ με την συγκρότηση και εξέλιξη του Στεφανοβικείου.
Η μετεγκατάσταση θα αποτελέσει ένα ακόμη παράγοντα για την αποδυνάμωση και φτωχοποίηση της περιοχής.
Η μετακίνηση θα πλήξει το προσωπικό της μονάδας που μαζί με τις οικογένειες τους θα εξαναγκαστούν σε βίαιη και ξαφνική αλλαγή του τρόπου ζωής τους.
Εκτιμούμε ότι επιχειρησιακά δεν έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες που επέβαλαν τη δημιουργία της και την παραμονή της για τριάντα χρόνια στο Στεφανοβίκειο.
Η ενίσχυση των αντιπλημμυρικών έργων αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για να παραμείνει η στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο.
Η Πολιτεία έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει λύσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και τη διασφάλιση παραμονής της στρατιωτικής βάσης στο Στεφανοβίκειο.
Καλούμε τους βουλευτές της Θεσσαλίας να σταθούν στο πλευρό της Περιφερειακής Αρχής, των κατοίκων του Στεφανοβικείου και των εργαζομένων, ώστε να ματαιωθεί κάθε σχέδιο μετεγκατάστασης της στρατιωτικής μονάδας της 1ης ΤΑΞΑΣ.
Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και κάθε άλλο αρμόδιο να εισακουστούν οι απόψεις των φορέων της κοινωνίας, του Στεφανοβικείου και των εργαζομένων, ώστε να ματαιωθεί κάθε σχέδιο μετακίνησης της 1ης ΤΑΞΑΣ.
Για το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Η Πρόεδρος
Τσαγανού – Βασιλικού Χρυσούλα
Επιστολή στον υπουργό Άμυνας
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στην Τακτική Συνεδρίαση του την 26η Μαρτίου 2024, εκφράζοντας το σύνολο των πολιτών της Θεσσαλίας και επιθυμώντας να εκδηλώσει την συμπαράστασή του στους κατοίκους του Στεφανοβικείου και των εργαζομένων, αλλά και την ανησυχία του και την αγωνία του για το μέλλον της στρατιωτικής μονάδας, εξέδωσε ψήφισμα εκφράζοντας την πλήρη εναντίωση στη μετεγκατάσταση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο.
Σας επισυνάπτουμε το σχετικό ψήφισμα και παρακαλούμε όπως εισακουστούν οι απόψεις των φορέων της κοινωνίας, του Στεφανοβικείου και των εργαζομένων, ώστε να ματαιωθεί κάθε σχέδιο μετακίνησης της 1ης ΤΑΞΑΣ.
Με τιμή
Η Πρόεδρος του Π.Σ. Θεσσαλίας
Τσαγανού –Βασιλικού Χρυσούλα
Επιστολή στον πρωθυπουργό
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στην Τακτική Συνεδρίαση του την 26η Μαρτίου 2024, εκφράζοντας το σύνολο των πολιτών της Θεσσαλίας και επιθυμώντας να εκδηλώσει την συμπαράστασή του στους κατοίκους του Στεφανοβικείου και των εργαζομένων, αλλά και την ανησυχία του και την αγωνία του για το μέλλον της στρατιωτικής μονάδας, εξέδωσε ψήφισμα εκφράζοντας την πλήρη εναντίωση στη μετεγκατάσταση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο.
Σας επισυνάπτουμε το σχετικό ψήφισμα και παρακαλούμε όπως εισακουστούν οι απόψεις των φορέων της κοινωνίας, του Στεφανοβικείου και των εργαζομένων, ώστε να ματαιωθεί κάθε σχέδιο μετακίνησης της 1ης ΤΑΞΑΣ.
Με τιμή
Η Πρόεδρος του Π.Σ. Θεσσαλίας
Τσαγανού –Βασιλικού Χρυσούλα
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.12.2025 | 20:25
Στο στόχαστρο 10 ακόμη ΑΦΜ για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ -Ανάμεσά τους ένας ακόμη αγροτοσυνδικαλιστής - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 19:29
Θλίψη στον Τύρναβο για τον θάνατο του 50χρονου Ηρακλή Καρέλα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.12.2025 | 19:19
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αλμυρού - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 19:05
Φαντασμαγορικό θέαμα στη Χριστουγεννιάτικη παρέλαση της Λάρισας (ΦΩΤΟ) -Ζωντανη μετάδοση από Θεσσαλία TV -live - ΒΟΛΟΣ | 30.12.2025 | 18:36
Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε οικισμό Ρομά στον Βόλο, αναφορές για τραυματία - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 18:31
Πλήθος κόσμου στην Παπαναστασίου για τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση με σόου Αρναούτογλου(ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.12.2025 | 18:19
Στη γραμμή άμυνας κατά της ευλογιάς οι στρατιωτικοί κτηνίατροι - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 18:12
«Προϋπολογισμός 2026: Η πόλη χρειάζεται συνέπεια και στρατηγικό σχέδιο – όχι αυξημένα τέλη»
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 11:24
Έξι Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 18:31
Πλήθος κόσμου στην Παπαναστασίου για τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση με σόου Αρναούτογλου(ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.12.2025 | 09:33
Οι αγρότες σκληραίνουν την στάση τους κλείνοντας και παρακαμπτήριους – Στις 16:00 κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 19:05
Φαντασμαγορικό θέαμα στη Χριστουγεννιάτικη παρέλαση της Λάρισας (ΦΩΤΟ) -Ζωντανη μετάδοση από Θεσσαλία TV -live - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.12.2025 | 19:52
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρά εντοπίστηκαν δύο αδέλφια μέσα στο σπίτι τους - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.12.2025 | 22:58
Θέμα ωρών η πληρωμή εξισωτικής 2025, έπειτα δεύτερη δόση Μέτρο 23 - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 16:31
Απέκλεισαν την παλιά οδό Λάρισας- Βόλου στο Αχίλλειο οι αγρότες- ουρές από ΙΧ και νταλίκες (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.12.2025 | 13:36
Τσιάρας: «Είμαι διαθέσιμος να πάω στα μπλόκα για διάλογο, αρκεί να υπάρχει διάθεση από τους αγρότες»











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed