ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΕΣΠΑ - Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων
Δ. Κουρέτας : «Αρχίζει η διαβούλευση και η εξειδίκευση -Στόχος

Η τέταρτη κατά σειρά τεχνική σύσκεψη για τον προγραμματισμό του προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» 2021-2027 πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα, με τις αντίστοιχες να έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Βόλο . Στόχος όλων αυτών των συναντήσεων που ολοκληρώθηκαν σήμερα ήταν η αναλυτική ενημέρωση των δικαιούχων του προγράμματος από τον Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για τα βήματα που απαιτούνται για την έκδοση των προσκλήσεων και αμέσως μετά να ξεκινήσει ο κύκλος της διαβούλευσης για της εξειδίκευσής των προτάσεων.
Ο Περιφερειάρχης για μια ακόμη φορά κάλεσε όλους τους φορείς (Δήμοι, Διοικήσεις Νοσοκομείων, διευθυντές εκπαίδευσης κ.λπ. που εμπλέκονται , να είναι έτοιμοι να υποβάλλουν τις προτάσεις τους σωστά ώστε να πετύχουμε - όπως είπε- την απορρόφηση όλων των πόρων του προγράμματος και να μην χαθούν χρήματα.
Όπως τονίστηκε , άμεση προτεραιότητα αποτελούν οι προσκλήσεις του Α’ και Β’ τετράμηνου του 2024 και ειδικότερα οι δράσεις που αφορούν στην επιχειρηματικότητα με τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό να αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ενώ οι σχετικές προσκλήσεις αναμένεται να εκδοθούν περίπου στις αρχές Μαΐου.
Θα προηγηθεί τον Μάρτιο η πρόσκληση που αφορά σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα της Μεταποίησης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας τους μέσα από διαδικασίες συμμετοχής τους σε Εκθέσεις .
Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει συστήσει ήδη ειδικό γραφείο επιχειρηματικότητας προκειμένου να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους σε τεχνικό επίπεδο για την σωστή υποβολή των φακέλων. Σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα η ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής αποτελεί βασικό ζητούμενα ειδικά μετά την καταστροφή από τον Daniel.
Βασικοί στόχοι του προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027 πέραν της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, είναι η κοινωνική συνοχή (όπου επίσης αναμένονται σημαντικές δράσεις) αλλά και η βελτίωση των μεταφορικών υποδομών.
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 20.01.2026 | 18:45
Κλειστά τα σχολεία αύριο στο Δήμο Πύλης - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 18:43
Κόκκαλης: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε από το 2019 έως το 2025 – Ότι και να κάνουν η αλήθεια θα βγει στο φως - ΒΟΛΟΣ | 20.01.2026 | 18:31
Βόλος: Εξιχνιάστηκε κλοπή χρυσαφικών από σπίτι – Δικογραφία σε βάρος 19χρονου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 18:24
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Θεσσαλία και άλλες τέσσερις Περιφέρειες για την κακοκαιρία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 17:43
Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία στη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη -Αυτοψία Κυρανάκη - ΔΙΕΘΝΗ | 20.01.2026 | 17:38
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «παγώνει» την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.01.2026 | 15:11
Κώστας Τσιάρας προς τους αγρότες των μπλόκων: Η κυβέρνηση είναι πάντα παρούσα στο πλευρό των αγροτών - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 15:08
Ανακαίνιση θερμοκηπίου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας - Έργο με κοινωνικό αποτύπωμα στο ΓΝΛ (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 09:09
Τακούδης: Χιόνια αύριο σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και πιθανό σε Λάρισα, Βόλο- διαδοχικά κύματα μέχρι τέλη του μήνα (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.01.2026 | 13:35
Τροχαίο με μετωπική σύγκρουση στις στροφές της Συκεώνας στο δρόμο Καρδίτσα - Λάρισα- ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 08:22
Τέσσερις Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 18:54
Μαντάμ Mercosur και βαμβάκι-γράφει ο Μωχάμεντ Νταράουσε - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 23:18
Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 15:52
Χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά του Δήμου Αγιάς και επιλεκτικά στα παράλια (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 19.01.2026 | 20:33
Ξεπερνά το ένα μέτρο το χιόνι στο Πήλιο! (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 11:47
Κατέθεσαν μήνυση οι δύο αγρότες για τους βανδαλισμούς στα τρακτερ τους στο μπλόκο της Νίκαιας (ΦΩΤΟ)

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
