ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κασσελάκης: Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια, πρόεδρος μέχρι τις εθνικές εκλογές ακόμα και με ήττα στην ευρωκάλπη
Μετωπική σύγκρουση με τη πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας

Μετωπική σύγκρουση με τη πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας προκαλεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Στη συνεδρίαση κατά την ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία «έριξε το γάντι» κατά των διαφωνούντων εντός ΣΥΡΙΖΑ. «’Η πρόεδρος μέχρι τις εθνικές εκλογές ή αναβάπτιση της εντολής σε εμένα από το Συνέδριο», τόνισε μεταξύ άλλων τελεσιγραφικά.
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει με φόντο τις ηχηρές αντιδράσεις που προκάλεσε το ερωτηματολόγιο που έθεσε η ηγεσία προς τα μέλη του κόμματος. Θυμίζουμε ότι η Π. Γ. συνεδρίασε χθες επί έξι ώρες και αποφασίστηκε να συγκληθεί εκ νέου σήμερα, ώστε να έχει επιστρέψει ο Στέφανος Κασσελάκης από το Λονδίνο.
Δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του συνεδρίου το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα επανακατατεθεί η πρόταση σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα φέρει στο προσκήνιο και ζήτημα ηγεσίας, με προφανή την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη.
Προφανώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εννοούσε να στηριχθεί από όλους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στους συνέδρους.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης έχει εκλεγεί από τη βάση των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, άρα η αναφορά στο Συνέδριο που ξεκινά την Πέμπτη, έχει νόημα μόνο ως προς το σκέλος να ζητήσει από τους συνέδρους να δώσουν το πράσινο φως για νέα προσφυγή στη βάση του κόμματος.
Αναλυτικά, τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την έναρξη της συνεδρίασης:
«Γεια, ήρθα, δε θα είμαι συγκρουσιακός. Θα είμαι ειλικρινής.
Πάω σε συνέδριο επανίδρυσης.
Θα κάνω τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς.
Κέντρο και Αριστερά ίσον Κεντροαριστερά, άλλωστε.
Δεν υπάρχει άλλο προοδευτικό κόμμα στη χώρα.
Σας ζητώ να δεσμευτείτε ότι εγώ θα είμαι ο πρόεδρος έως τις Εθνικές Εκλογές.
Σκοπεύω να ζητήσω από το σώμα την αναβάπτιση της εκλογής μου.
Αν δε με εμπιστεύεστε να οδηγήσω το κόμμα στις εθνικές εκλογές, πείτε το τώρα.
Βρείτε ποιος θα κατέβει απέναντί μου και πάμε», είπε σε μία αλαζονική παρέμβαση.
Σημειωτέον ότι ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας είχε δηλώσει σήμερα πως αν δεν υπάρχει συνεννόηση, τότε να αναζητηθεί άλλο πρόσωπο.

Οι αντιδράσεις και η αμφισβήτηση
Σπίρτζης: Όταν εμείς πλακωνόμασταν για τα μέλη, αυτός συζητούσε να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη
Νωρίτερα καταγγελτικός εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), λίγο πριν τη δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
«Όταν εμείς πλακωνόμασταν για να αποφασίζουν τα μέλη, ο Στεφανος Κασελακης μιλούσε με τον Μητσοτάκη για να γίνει Υπουργός», φέρεται να είπε ο κ. Σπίρτζης στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ, που συνεδριάζει και αυτή για δεύτερη ημέρα, στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων.
Κατά πληροφορίες, ο κ. Σπίρτζης εγκάλεσε τον κ. Κασσελάκη για «οργανωτικό χάος» και τη «δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματος», λέγοντας πως «ας συνεχίσει να προκαλεί εσωστρέφεια».
Με δεδομένο ότι όλα άρχισαν από την πρόθεση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να καταθέσει ένα ερωτηματολόγιο με ταυτοτικού χαρακτήρα θέματα, ο κ. Σπιρτζης ανέφερε σήμερα πως «μετά την ενημέρωση που μας έκανε ο Γιώργος Βασιλειαδης, είναι προφανές ότι δεν ήταν ενήμερος για την ανάρτηση του ερωτηματολογίου -παρότι είναι ο ίδιος υπεύθυνος- γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο ο πρόεδρος απαξιώνει τους πάντες και λειτουργεί παντελώς μόνος του».
Ο Γιώργος Τσίπρας μιλάει για... άλλο πρόσωπο
Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα, θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές, άνοιξε ο διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος Γιώργος Τσίπρας αφήνοντας αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις εκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, «αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές».
Ερωτηθείς για το ερωτηματολόγιο και εάν εστάλη ορθώς, ανέφερε: «Όχι, αλλά αυτό είναι το τελευταίο περιστατικό. Οι συνολικές εξελίξεις έχουν σημασία. Πρέπει να αποκατασταθεί μια πολιτική λειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε καλά για τις ευρωεκλογές».
«Το αδιαμεσολάβητο δεν σημαίνει “κάνω ό,τι θέλω”»
Κριτική άσκησε και στον όρο αδιαμεσολάβητο, που χρησιμοποιεί ο κ. Κασσελάκης. «Το αδιαμεσολάβητο δεν είναι κακό, όσο περισσότερη επαφή υπάρχει με την κοινωνία και τα μέλη είναι το καλύτερο για έναν ηγέτη. Αδιαμεσολάβητο όμως δεν σημαίνει “κάνω ό,τι θέλω”», είπε, ενώ σημείωσε ότι μετά και την διάσπαση των βουλευτών που σχημάτισαν τη Νέα Αριστερά, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου.
«Υπήρξε διάθεση στήριξης της νέας πορείας και μπορούμε να συνεχίσουμε, αρκεί να υπάρχει συνεννόηση» επισήμανε, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει λύση, κάτι που θέλουν και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. «Εγώ στήριξα τον Κασσελάκη μέχρι την εκλογή του, δεν ήμουν ποτέ μέρος ηγετικής ομάδας. Μετά, τον στήριξα, όπως οφείλαμε όλοι», σημείωσε.
Ερωτηθείς για το εάν ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει να φύγει, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε συντεταγμένα μέχρι τις Ευρωεκλογές, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς εγώ αποφασίζω, όπως πρέπει να είναι η λειτουργία ενός κόμματος δημοκρατικής Αριστεράς, ελπίζω να υπάρξει λύση για μια καλύτερη προοπτική μέχρι τις Ευρωεκλογές», λέγοντας ότι μετά θα υπάρξει εκ νέου διάλογος. «Για μετά το ξανασυζητάμε. Όλα επιτρέπονται, επιτρέπεται κάθε συζήτηση, είμαστε δημοκρατικό κόμμα», είπε.
«Δεν υπάρχει αρχή του ενός ανδρός, η ηγεσία είναι σαν το σεβασμό, δεν επιβάλλεται»
Ο κ. Τσίπρας διατύπωσε και τις ενστάσεις του για το ερωτηματολόγιο, που πυροδότησε τη σφοδρή σύγκρουση των τελευταίων ημερών. «Πάρτε το ερωτηματολόγιο. “Τι πρέπει να αλλάξει ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα;”. Είναι άλλο πράγμα να ρωτήσεις τι πρέπει να αλλάξει, τι πρέπει να αλλάξουμε, ο πρόεδρος δεν έχει εξουσίες να ρωτήσει ο ίδιος κάποια πράγματα, ούτε στη Νέα Δημοκρατία δεν θα υπήρχε αυτό το ερώτημα», είπε.
Όπως διευκρίνισε πάντως, «δεν φοβάμαι καθόλου το αν ο κόσμος θέλει να αλλάξει πράγματα ο κος Κασσελάκης, δεν υπάρχει αρχή του ενός ανδρός. Αν το έχουν κάποιοι (ως νοοτροπία), κακώς το έχουν. Η ηγεσία είναι σαν το σεβασμό, κατακτιέται, δεν επιβάλλεται.
«Αν έχουμε καλό αποτέλεσμα, μπορεί να μην χρειαστεί να αλλάξουμε ηγεσία»
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι εάν υπάρχει καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, μπορεί και να μην χρειαστεί αλλαγή η ηγεσίας, ορίζοντας όμως το καλό αποτέλεσμα ως τη δεύτερη θέση μίνιμουμ.
«Πρέπει να εξασφαλίσουμε την πολιτική λειτουργία μέχρι τις Ευρωεκλογές. Αν εξασφαλιστεί και έχουμε καλό αποτέλεσμα, μπορεί να μη χρειαστεί να αλλάξουμε ηγεσία. Το καλό αποτέλεσμα το μίνιμουμ είναι η δεύτερη θέση», είπε, ενώ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει συλλογική ηγεσία μέχρι τις ευρωεκλογές.
«Όχι, θα πρέπει να υπάρξει ένας πρέπει να είναι ο Κασσελάκης μέχρι τις Ευρωεκλογές, αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές», είπε.
Ερωτηθείς για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να επιστρέψει, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θα βοηθούσε πάρα πολύ, δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας»
Ζαχαριάδης: Δεν εκλέξαμε μονάρχη, αλλά πρόεδρο
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δη τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, παίρνουν θέση, ενόψει και της συνεδρίασης του οργάνου.
Ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, έθεσε ζήτημα πολιτικής πορείας, προσανατολισμού και συντεταγμένης ανάκαμψης, με τέλος της εσωστρέφειας. Σχολιάζοντας τις επικρίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ότι διοικεί το κόμμα σαν επιχείρηση, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε πως εκλέξαμε πρόεδρο, δεν εκλέγαμε μονάρχη.
«Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Εκλέξαμε πρόεδρο και αυτό δεν το αρνείται κανένας, δεν εκλέξαμε μονάρχη», είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αγνοεί τα κομματικά όργανα.
eretikos.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 21:14
Μπλόκο Νίκαιας: Πρόταση για 48ωρο μπλακ άουτ στους δρόμους μετά τα Θεοφάνια (video) - ΔΙΕΘΝΗ | 03.01.2026 | 21:11
O Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του Μαδούρο - Με καλυμμένα μάτια και χειροπέδες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.01.2026 | 21:08
Αγρότες: Προς γενικό «μπλακ άουτ» στους δρόμους από 7 Γενάρη και κάθοδο στην Αθήνα - ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 16:38
Καίγεται ΙΧ στην παλιά Βόλου- Λάρισας στο ύψος του Αχιλλείου - ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 16:26
Ημερίδα με θέμα «Δημητριακά και Υγεία του Ανθρώπου» από το αγρόκτημα Αντωνόπουλου στη Λάρισα - ΕΛΛΑΔΑ | 03.01.2026 | 16:15
Εύβοια: Νεκρός 50χρονος μέσα σε κλειδωμένο υπόγειο -Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα - ΥΓΕΙΑ | 03.01.2026 | 16:10
Εκτόξευση εισαγωγών γρίπης στα νοσοκομεία - Άμεσο εμβολιασμό και μέτρα προστασίας προτείνει ο ΕΟΔΥ - ΕΛΛΑΔΑ | 03.01.2026 | 16:08
Κίνηση τώρα: Μεγάλες καθυστερήσεις στη Θήβα – Ταλαιπωρία στην επιστροφή των εκδρομέων
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 13:29
Δέκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 10:33
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 09:25
Τροχαίο με δύο τραυματίες έξω από το Μακρυχώρι Λάρισας το απόγευμα της πρωτοχρονιάς - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 10:37
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο αρχαιολόγος Αθανάσιος Τζαφάλιας (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.01.2026 | 09:51
Μήνυμα διαλόγου προς τους αγρότες από τον Κώστα Τσιάρα – «Η κοινή λογική πρέπει να πρυτανεύσει» - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 10:23
Πολικό ψύχος το πρωί της Παρασκευής στην Π.Ε. Λάρισας - Που έδειξε -8 βαθμούς Κελσίου! - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.01.2026 | 11:01
Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στη Μυρίνη του Δήμου Καρδίτσας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.01.2026 | 09:52
Πληρωμή για 102 εκμεταλλεύσεις στη Θεσσαλία λόγω απώλειας εισοδήματος από την ευλογιά










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed