ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
«Προσπαθήσαμε να σβήσουμε τη φωτοβολίδα με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε» – Συγκλονίζει συνάδελφος του αστυνομικού
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "η επιχείρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο έγινε σε συνθήκες πολέμου".

Τον εφιάλτη που έζησαν οι άνδρες των ΜΑΤ και την αγωνία τους στην προσπάθειά τους να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον βαριά τραυματισμένο συνάδελφό τους από τα επεισόδια στον αγώνα στου Ρέντη, περιγράφει στην ΕΡΤ αστυνομικός. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "η επιχείρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο έγινε σε συνθήκες πολέμου".
Την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός χαροπαλεύει, συνάδελφός του που είδε τι συνέβη, μιλάει για τις συγκλονιστικές στιγμές του φρικτού τραυματισμού του από τους χούλιγκανς.
"Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές του ρίξανε, ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στο δρόμο, με την ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Σχετικά ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας", είπε ο αστυνομικός.
Στη συνέχεια, περιγράφει καρέ καρέ τις προσπάθειες των συναδέλφων του να σώσουν τον 31χρονο μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όλα αυτά τη στιγμή που γύρω τους έπεφταν αναρίθμητες μολότοφ και φωτοβολίδες.
"Προσπάθησε ένας αστυνομικός της διμοιρίας να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά. Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος. Ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία. Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στο μηρό. Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις. Έπεσαν σίγουρα δέκα ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί".
Ο αστυνομικός συνέχισε περιγράφοντας ότι οι προσπάθειες των συναδέλφων του να βοηθήσουν τον 31χρονο, εκτυλίσσονταν σε συνθήκες πολέμου. "Έριχναν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω τους είχαν προσαρμόσει μασούρια δυναμίτιδας. Αν δείτε το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται κάτι μανιτάρια που οι φλόγες φτάνουν τα 3 με 4 μέτρα. Τα επεισόδια κράτησαν δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ο συνάδελφός μου τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, και αφού είχαμε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις. Εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν επι τούτου για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι, όπως είπαν οι γιατροί, του έσωσαν την ζωή και του έδωσαν το δικαίωμα να παλέψει για την ζωή του".
- ΕΛΛΑΔΑ | 24.11.2025 | 09:56
Καιρός: Χιονοπτώσεις μετά τις 5 Δεκεμβρίου «βλέπει» το ECMWF για την Ελλάδα - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 24.11.2025 | 09:52
Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα - Τι ώρα θα μπουν τα χρήματα - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 24.11.2025 | 09:45
Σάκης Ρουβάς: Το ατύχημα του τραγουδιστή και η στιγμή της πτώσης του από πλατφόρμα στα μπουζούκια - ΕΛΛΑΔΑ | 24.11.2025 | 09:42
Σεισμός 3,5 Ρίχτερ κοντά στη Σκύρο - ΕΛΛΑΔΑ | 24.11.2025 | 09:38
Καιρός: Έρχεται 4ήμερο κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες ακόμη και χιόνια - ΛΑΡΙΣΑ | 24.11.2025 | 09:00
Τραγωδία στο Νόβι Σαντ της Σερβίας - Νεκρός σε τροχαίο 32χρονος Λαρισαίος - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.11.2025 | 08:53
Για πόσο ακόμη «η μπάλα στην εξέδρα» ; - ΛΑΡΙΣΑ | 24.11.2025 | 08:46
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.11.2025 | 21:18
Θλίψη: 57χρονη Λαρισαία έφυγε από την ζωή - ΒΟΛΟΣ | 23.11.2025 | 00:02
Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο 53χρονου - ΤΡΙΚΑΛΑ | 23.11.2025 | 16:10
Σε εξέλιξη οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών και προσβασιμότητας στα χωριά του Ασπροποτάμου - ΛΑΡΙΣΑ | 23.11.2025 | 13:01
Χριστούγεννα στα μπλόκα αποφασίζουν οι αγρότες στη σύσκεψη της Πανελλαδικής στη Νίκαια (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 23.11.2025 | 21:11
Εσωκομματικές ΝΔ στη Μαγνησία: Συνεχίζεται η καταμέτρηση – Η πρώτη πεντάδα στον Βόλο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.11.2025 | 20:36
Τακούδης: Βροχές στη Θεσσαλία από Τρίτη ξημερώματα και κρύο- στους μηδέν η ελάχιστη την Πέμπτη! - ΛΑΡΙΣΑ | 23.11.2025 | 16:46 | video
Σκληρά μπλόκα, κλείσιμο τελωνείων, λιμανιών και αεροδρομίων -στις 30 Νοεμβρίου βγαίνουν τα τρακτερ (video) - ΒΟΛΟΣ | 23.11.2025 | 12:05
Χιλιαδες πολίτες στην παραλία βροντοφωνάζουν ΟΧΙ LNG στον Παγασητικό (ΦΩΤΟ+video)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed