ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Διάλυση και κλείσιμο των οργανωμένων συνδέσμων όλων των ομάδων
Οι αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής για να σταματήσει το αίμα στον αθλητισμό - Κεκλεισμένων των θυρών όλα τα αθλήματα

Έπρεπε να συμβεί μια ακόμη τραγωδία όπως αυτή με τον βαρύ τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού των ΜΑΤ από τους χούλιγκαν για να ληφθούν ριζοσπαστικές αποφάσεις και όχι ημίμετρα που είχαμε έως τώρα σε ανάλογες περιπτώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», η διυπουργική σύσκεψη για το ζήτημα της οπαδικής βίας στο Μέγαρο Μαξίμου που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, αλλά και ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, έλαβε ως πρώτο μέτρο, το κλείσιμο και πιθανότερα την διάλυση των συνδέσμων φανατικών οπαδών όλων των ομάδων.
Δεύτερο μέτρο που πρόκειται να ληφθεί είναι, πιθανότατα, η συνέχιση των επαγγελματικών και μη πρωταθλημάτων να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Εξετάζεται ακόμα και ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός ομάδων, ενώ συζητήθηκε και το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα, κάτι που θα σήμαινε όμως την ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου, σχετικά με την παρουσία των δυνάμεων της Αστυνομίας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών.
Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.
Τα στόματα των συμμετεχόντων στη σύσκεψη στο Μαξίμου είναι ερμητικά κλειστά, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένονται να οριστικοποιηθούν εντός του Σαββατοκύριακου και θα ανακοινωθούν την Δευτέρα (11/12) από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.
Ο προβληματισμός αλλά και η πίεση που δέχεται το Μέγαρο Μαξίμου, μετά και το τελευταίο κρούσμα αιματηρού χουλιγκανισμού με τον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού ο οποίος χαροπαλεύει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, οδηγούν στη λήψη ρηξικέλευθων αποφάσεων.
Η αλήθεια είναι ότι και στο παρελθόν έχουν ληφθεί σχετικά μέτρα τα οποία δεν έχουν αποδώσει, αφού όλες οι κυβερνήσεις προτάσσουν το πολιτικό κόστος. Πλέον όμως, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και όλοι στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης αναγνωρίζουν, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη στη «Ζούγκλα», ότι « η δράση των εγκληματιών στον αθλητισμό, πρέπει να σταματήσει».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, στoν ΣΚΑΪ, ο οποίος είπε: «Αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως «Μιλάμε για εγκληματίες, δεν νομίζω ότι κάποιοι από αυτούς που πήγαν στο βόλει ξέρουν τι σημαίνει φιλέ, σετ. Πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν χρώμα ούτε ομάδα. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Όπως ήδη έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης αυτή θα είναι η τρίτη παρέμβαση για μία σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τώρα, όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή».
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 07.02.2026 | 18:58
Βαριά ήττα από τον Παναιτωλικό και προσγείωση της ΑΕΛ (1-4) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.02.2026 | 18:42
Βιομηχανική ντομάτα: Περισσότεροι «κόφτες» και χαμηλότερες τιμές - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.02.2026 | 18:36
Φεβρουάριο και Μάρτιο διαδοχικές πληρωμές τσεκ, αναδιανεμητικής με διορθώσεις σε monitoring, ΑΤΑΚ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 18:24
Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το «χρυσό» τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία -Πόσο μειώνει τη διαδρομή Αθήνα-Γρεβενά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 17:51
Σπίτι στο σφυρί για επαγγελματία στη Λάρισα – Κάλεσμα ΕργατικούΚέντρου για μαζική κινητοποίηση έξω από τράπεζα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 16:38
Υποδιοικητής ΔΥΠΑ στις «Ημέρες Καριέρας» στον Βόλο: Μείωση ανεργίας κάτω από 8% - ΒΟΛΟΣ | 07.02.2026 | 16:35
Βόλος: Τη Δευτέρα απολογείται η μητέρα που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία σε βάρος της κόρης της - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 16:05
Κόκκαλης στο έργο του φράγματος στον Αγιόκαμπο: Δρομολογήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, έκτοτε κανένα σοβαρό αντιπλημμυρικό
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.02.2026 | 09:44
De minimis 95 ευρώ διεκδικεί η μηδική, βαμβάκι μέχρι 25 ευρώ το στρέμμα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 09:12
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 13:15
Παρέδωσαν σύγχρονο εξοπλισμό στην Παιδιατρική του ΓΝΛ οι Daughters of Penelope «Αγλαονίκη» Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 06.02.2026 | 11:06
Βαρύ πένθος στη Μαγνησία: 54χρονος έφυγε πρόωρα από την ζωή - ΒΟΛΟΣ | 06.02.2026 | 11:08
Σοκ στον Βόλο από τον θάνατο πασίγνωστου γιατρού από ανακοπή καρδιάς - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.02.2026 | 17:46
Εθνική αντεπίθεση κατά της ευλογιάς: 97 στρατιωτικοί κτηνίατροι στο πεδίο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 11:23
Τακούδης: Προσοχή στα παράλια της Θεσσαλίας από Δευτέρα, έρχονται έντονες βροχές και ισχυροί ανατολικοί άνεμοι (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 18:24
Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το «χρυσό» τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία -Πόσο μειώνει τη διαδρομή Αθήνα-Γρεβενά


































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed