ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Κ. Μητσοτάκης: Μετεγκατάσταση στη νέα Μεταμόρφωση, χωρίς απαλλοτριώσεις περιουσιών με διατήρηση των παλιών οικιών
Με τη συνδρομή του ΣΕΒ -Τι θα γίνει με το Βλοχό

Τη βούληση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία της νέας Μεταμόρφωσης, με τη συνδρομή του ΣΕΒ που θα αναλάβει τη χορηγία κατασκευής των νέων οικιών ανακοίνωσε σήμερα (8/12) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλημμυρόπληκτη Μεταμόρφωση του Δήμου Παλαμά.
Διευκρίνισε, όπως καταγράφει ο Νέος Αγών, ότι δεν είναι επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απαλλοτρίωση των περιουσιών των κατοίκων, ωστόσο διευκρίνισε ότι τα σημερινά τους σπίτια που θα τα κρατήσουν οι κάτοικοι για να εξυπηρετούνται το καλοκαίρι στις αγροτικές εργασίες δεν θα τύχουν της ίδιας προστασίας που θα έχει η νέα Μεταμόρφωση.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στη Μεταμόρφωση αμέσως μετά τα εγκαίνια του έργου της ύδρευσης της ανατολικής πλευράς του Ν. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου.
Μετά την κλειστή σύσκεψη που είχε στο χωριό, δήλωσε ότι «βούληση της κυβέρνησης είναι, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν και το έχουν αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες, να φτιάξουμε μια καινούργια Μεταμόρφωση σε μια έκταση που έχει ηδη εντοπιστεί. Άμεσα θα μελετηθεί η καταλληλότητά της. Να δώσουμε επιτέλους μια οριστική λύση μετεγκατάστασης ενός χωριού που δεν πλημμυρίζει για πρώτη φορά».
Απαλλοτριώσεις και Βλοχός
Ακόμη ανέφερε: «Έδωσα τη διαβεβαίωση στους κατοίκους του χωριού ότι ουδεμία επιθυμία έχει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση των περιουσιών τους, ταυτόχρονα όμως τους εξήγησα ότι τα σπίτια αυτά που μπορούν να χρησιμοποιούν το καλοκαίρι, δεν μπορούν να τύχουν της ίδιας προστασίας που θα τύχει η νέα Μεταμόρφωση. Θέλω να ελπίζω ότι οι κάτοικοι του Βλοχού θα πάρουν μια αντίστοιχη απόφαση. Δεν θα κάνουμε τίποτα ως κυβέρνηση αν δεν εξασφαλιστεί η ομόθυμη επιθυμία των κατοίκων να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση».
Με τη συνδρομή του ΣΕΒ
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η νέα Μεταμόρφωση θα είναι «πολύ καλύτερη και πολύ πιο σύγχρονη» και θα γίνει με τη στήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) που θα αναλάβει την ευγενική χορηγία της κατασκευής των σπιτιών.

- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.03.2026 | 22:32
Τσιάρας: Η Ελληνίδα αγρότισσα πρωταγωνίστρια της παραγωγής και της ζωής στην ύπαιθρο - ΒΟΛΟΣ | 13.03.2026 | 22:04
ΟΛΒ: Αιχμές για παραλείψεις στη μελέτη και ενστάσεις για το κόστος απομάκρυνσης των σκουπιδιών (video) - ΒΟΛΟΣ | 13.03.2026 | 21:50
Χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον 64χρονο που αγνοείται στον Βόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 21:39
Τρία χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρούμε την αλήθεια» (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 13.03.2026 | 21:28
Σούδα: Δίωξη για κατασκοπεία στον 58χρονο Πολωνό – Τη Δευτέρα η απολογία του - ΒΟΛΟΣ | 13.03.2026 | 21:17
Μωρά φώκιες κοιμούνται σε σπηλιά στην Αλόννησο - ΕΛΛΑΔΑ | 13.03.2026 | 21:14
Δολοφονία στην Καλαμαριά: Άλλαξε την κατάθεσή του ο 23χρονος - Είχε πάνω του το μαχαίρι - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 13.03.2026 | 21:06
Κουρέτας για μοντέλο πρόβλεψης πλημμυρών: Αν υπήρχε αυτό δεν θα πνίγονταν στο Παλαμά 3 η ώρα το πρωί στα σπίτια τους
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 15:36
Τραγωδία στη Λάρισα – Νεκρός 33χρονος μετά από πτώση από δεύτερο όροφο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:27
Μαφία των Ρομά στη Λάρισα: «Δεν θα φύγεις ζωντανή» - Πώς έδωσαν 20λεπτα για λίρες σε ένα από τα θύματα τους - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.03.2026 | 17:00
Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι κατοικία στο Μακρυχώρι Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:29
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 17:04
Στη Λάρισα αύριο Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 3ο προσυνέδριο της ΝΔ με θεμα τον πρωτογενή τομέα - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 20:34
Aναλυτικά το πρόγραμμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:22
Ένταση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- αποχώρησε η Συμπαράταξη Λαρισαίων (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.03.2026 | 08:39
Άνοιξε της πύλες της η 31η Agrotica, συλλαλητήριο με τρακτέρ από την Πανελλαδική των μπλόκων





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed