ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δ. Κουρέτας: Οι αγρότες της Θεσσαλίας πρέπει να μείνουν στη γη τους
Υπάρχει λύση με σήραγγα προς Αιγαίο για τα πλημμυρισμένα χωράφια στην Κάρλα

Υπερ της παραμονής των αγροτών της Θεσσαλίας στις περιοχές που βρίσκονται και καλλιεργούν τάχθηκε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης κ. Δ. Κουρέτας στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης του Προγράμματος Γεωργικής Ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.
Ο κ. Κουρέτας παρουσίασε σε πρώτη φάση ένα κείμενο 50 συνολικά σελίδων με τις γενικές κατευθύνσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση του κάμπου μετά τις πλημμύρες και τάχθηκε παράλληλα υπέρ της δημιουργίας μιας σήραγγας που θα μεταφέρει τα νερά προς την πλευρά του Αιγαίου (προς Καμάρι) και θα βοηθήσει τις παρακάρλιες να αδειάσουν από τα νερά και να καταστούν ξανά καλλιεργήσιμες.

Οσον αφορά στο θέμα των π[πλημμυρισμένων εκτάσεων στην Κάρλα, το κόστος ανέρχεται περί τα 150 εκ. ευρώ και η διάρκεια του όλους εγχειρήματος στα 2 – 3 χρόνια.
Ο κ. Κουρέτας σημείωσε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τα στελέχη της HVA International και πρόσθεσε παράλληλα ότι το κείμενο των 50 σελίδων με τις προτάσεις και τις επισημάνσεις θα σταλεί σε όλους τους φορείς της Θεσσαλίας. Παράλληλα θα διοργανωθεί και ξεχωριστή συνάντηση για την κτηνοτροφία, ενώ για τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας θα υπάρξει παρουσίαση από τον στρατηγό ε.α. Η. Λεονταρή.
Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης παρουσίασε αναλυτικά τα εγγειοβελτιωτικά έργα που πρέπει να γίνουν στη Θεσσαλία, ώστε και να υπάρξει αντιπλημμυρική θωράκιση των ευαίσθητων περιοχών, αλλά και απόθεμα σε αρδευτικό νερό για να αποφεύγονται ακραίες καταστάσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Κουρέτας έκανε και στη βαμβακοκαλλιέργεια, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι μια “τελειωμένη” καλλιέργεια για την Θεσσαλία, αλλά μπορεί να δημιουργήσει σημαντική προστιθέμενη αξία εαν το βαμβάκι δεν εξάγεται απλά ως πρώτη ύλη αλλά μεταποιείται στην χώρα παραγωγής του.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Μπαγινέτας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Β. Κόκκαλης, ο απερχόμενος περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός, ο απερχόμενος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Α. Καλογιάννης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Θ. Μαμάκος, ο πρώην νομάρχης Λάρισας κ. Λ. Κατσαρός, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος του παραρτήματος Κ/Δ Θεσσαλιάς του ΤΕΕ κ. Ν. Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας κ. Ρ. Μαρούδας, εκπρόσωποι φορέων κ.α.
- ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2025 | 22:19
Διακοφτό: 42χρονη έστειλε μήνυμα στον πατέρα της ότι θα αυτοκτονήσει, την πρόλαβαν οι αστυνομικοί - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 21:39
Έκτακτη σύσκεψη καστανοπαραγωγών της Λάρισας για την εξαίρεσή τους από τις αποζημιώσεις - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2025 | 21:34
Καρυστιανού: «Τα σκάνδαλα είναι απανωτά» – Αιχμές κατά Τζιτζικώστα - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 19:37
Απολογισμός πεπραγμένων στον Δήμο Κιλελέρ - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2025 | 19:32
Τραγωδία στην Άνδρο: Γυναίκα έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα -Ανασύρθηκε νεκρή - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 19:25
Το Health Hub στην υπηρεσία των πολιτών: «Από το κλασικό στο ψηφιακό: Η νέα εποχή στην υγεία και το φάρμακο» (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.05.2025 | 18:19
Κυρανάκης σε Κωνσταντοπούλου: «Είστε υπάλληλος οικονομικών συμφερόντων» -Άγριος καβγάς στη Βουλή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 18:12
Ο Δ. Κουρέτας απαντά στον Κ. Αγοραστό για την Πολιτική Προστασία
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 09:15
Τακούδης: Βροχερός ο καιρός στη Θεσσαλία την επόμενη εβδομάδα με βοριάδες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 08:34
Μέτρο 23: Aποζημιώσεις σε βαμβάκι 30 ευρώ το στρέμμα, καλαμπόκι 25, ηλίανθος 20, αμπέλι 100 και αμύγδαλα 150 ευρώ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 14:36
Συγκίνηση και δάκρυα στην «αποστρατεία» του Ηλία Λεοντάρη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΒΟΛΟΣ | 09.05.2025 | 14:06
Ζητάει παραίτηση Αναγνώστου (Προέδρου ΟΛΒ) ο Αχ. Μπέος για το λιμάνι – Και έρευνα από την Εισαγγελία για τυχόν μίζες - ΒΟΛΟΣ | 09.05.2025 | 08:53
Θλίψη στον Βόλο: «Εφυγε» από τη ζωή 66χρονος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.05.2025 | 08:44
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται εξόφληση της νιτρορύπανσης του 2024 – Οι πιθανές ημερομηνίες - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 19:25
Το Health Hub στην υπηρεσία των πολιτών: «Από το κλασικό στο ψηφιακό: Η νέα εποχή στην υγεία και το φάρμακο» (ΦΩΤΟ) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 09.05.2025 | 10:24
Αυτή είναι η χώρα με τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο -Σε ποια θέση βρίσκονται οι Ελληνίδες