ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Τα τρακτέρ στις πλατείες του Ν. Καρδίτσας από την Κυριακή και κλιμάκωση του αγώνα επιβίωσης (φωτο+video)
Τι αποφασίστηκε σε σ΄-υσκεψη στον Παλαμά

Σήμα κλιμάκωσης του αγώνα επιβίωσης με δυναμικές κινητοποιήσεις δίνουν οι αγρότες στον κάμπο της Καρδίτσας, με φόντο τις καταστροφικές επιπτώσεις των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου. Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να βγάζουν τα τρακτέρ τους (εργαλεία δουλειάς και αγώνα) στις πλατείες των χωριών.
Την απόφαση αυτή έλαβαν οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων από περίπου 30 χωριά και αγρότες που συμμετείχαν στην σύσκεψη που συγκάλεσε χθες το απόγευμα στον Παλαμά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Ομόφωνα αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση βγάζοντας τα τρακτέρ στο δρόμο του αγώνα και να δώσουν το έναυσμα του πανελλαδικού συντονισμού των αγροτικών κινητοποιήσεων μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Η απόφαση για την έξοδο των τρακτέρ στο δρόμο θα ληφθεί σε νεότερη σύσκεψη.
Στις τάξεις των αγροτών επικρατεί μεγάλος αναβρασμός και ειδικά στις πλημμυρόπληκτες περιοχές δηλώνουν αποφασισμένοι ότι θα αγωνιστούν για να παραμείνουν στον τόπο τους. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι του αγροτικού κινήματος περιέγραψαν με τα μελανότερα των χρωμάτων την κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο και στις τοπικές κοινωνίες των χωριών του Καρδιτσιώτικου κάμπου. Χαρακτήρισαν «μονόδρομο» τον αγώνα, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και να παραμείνουν στον τόπο τους.
Οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΚ στάθηκαν στο θέμα των υποδομών, ζητώντας να γίνουν από το κράτος (χωρίς ΣΔΙΤ), μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα σε όλες τις επίμαχες περιοχές που εκδηλώνονται πλημμύρες και τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης, αλλά και αντιμετώπισης των προβλημάτων άρδευσης το καλοκαίρι.
Εξαπέλυσαν πυρά για το διαφαινόμενο σχέδιο της κυβέρνησης και τις πρώτες προτάσεις της Ολλανδικής εταιρείας. Υπογράμμισαν πως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν οι ίδιοι να χαθούν μεγάλες αγροτικές ζώνες για να λειτουργήσουν ως σημεία εκτόνωσης της πλημμύρας αντί των όλων των απαιτούμενων έργων.

- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 19.03.2026 | 13:25
Γρηγόρης Γκουντάρας: Για την ηλικία του κρατιέται ακόμα, έγραψε για τον παρουσιαστή ο γιος του σε έκθεση στο σχολείο - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 13:12
Πανελλήνιοι αγώνες λόγου στα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 13:05
Καταγγελίες συγγενών στη δίκη για τα βίντεο για συγκάλυψη-ζητούν αναβολή της κύριας δίκης που ξεκινά τη Δευτέρα (ΦΩΤΟ) - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 19.03.2026 | 12:53
«Φωτιά» βάζει στα καύσιμα το πετρέλαιο που έφτασε και τα -118 το βαρέλι, άλμα 35% στο ευρωπαϊκό φυσικό αέριο - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.03.2026 | 12:02
Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Η Ευρώπη να προστατεύσει καταναλωτές και επιχειρήσεις - ΔΙΕΘΝΗ | 19.03.2026 | 11:27
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 11:19
Η EXALCO υποδέχθηκε τους νικητές του «NextGen Arch» - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 11:16
Συμπαράταξη Λαρισαίων: Επανέρχεται το σύστημα βυθιζόμενων μπαρών -Κατέρρευσε η 2ετής προσπάθεια απαξίωσής του
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.03.2026 | 09:04
Δέκα γαλάζιοι βουλευτές στη νέα λίστα της Κοβέσι για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ-και Θεσσαλοί ανάμεσά τους; - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2026 | 12:02
Απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών η Αγορίτσα Κανέλα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.03.2026 | 11:56
Mαρτιάτικο χιόνι στα μεγαλύτερα υψόμετρα των ορεινών του Ν. Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2026 | 08:53
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 19.03.2026 | 09:16
Τραγωδία στην Ξυνιάδα Δομοκού: Νεκρός 21χρονος οδηγός σε μετωπική σύγκρουση με λεωφορείο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.03.2026 | 12:19
Τακούδης-επικαιροποίηση: Ισχυρές βροχές αύριο στα πεδινά Καρδίτσας, Τρικάλων και κεντρικό Πήλιο οφείλουν να προβληματίσουν - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.03.2026 | 08:53
Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της χώρας ενώνει τη Θεσσαλία με την Ήπειρο - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2026 | 12:55
Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για το «μπάζωμα»-Κυβερνητικό στέλεχος «δείχνει» ο Αγοραστός






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed