ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Συνελήφθη με τα χρήματα 71χρονης ευκολόπιστης Λαρισαίας - Στη φυλακή 4 χρόνια απατεώνας - κομιστής
Τα έδωσα γιατί μου είπαν ότι η κόρη μου θα πάθει γάγγραινα, δήλωσε στο δικαστήριο...

Μου είπε ότι πρήστηκε το πόδι της κόρης μου και πως θα πάθει γάγγραινα. Με τάραξαν τόσο πολύ, άρχισα να φωνάζω και να κλαίω… Ήρθε ο άντρας μου και ρώτησε τι έπαθα» τόνισε η 71χρονη Λαρισαία, καταθέτοντας χθες, με τρεμάμενη φωνή στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας, περιγράφοντας πώς έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικού προσώπου. Η 71χρονη βρέθηκε χθες στο Δικαστήριο, αφού νωρίτερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συνέλαβαν, στον Προμαχώνα, έναν 42χρονο υπήκοο Βουλγαρίας που θέλησε να περάσει τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, έχοντας στο αυτοκίνητό του τη σακούλα με τις δεσμίδες των χρημάτων που παρέλαβε μια άγνωστη γυναίκα, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, εξαπατώντας την 71χρονη.
Βέβαια, στη σακούλα βρέθηκαν 17.500 ευρώ από τις 20.000 ευρώ της 71χρονης, πράγμα που σημαίνει ότι τα ενδιάμεσα μέλη του δικτύου των απατεώνων πρόλαβαν να πάρουν την προμήθειά τους, αφού το υπολειπόμενο ποσό των 2.500 ευρώ δεν βρέθηκε. Όπως είναι μέχρι σήμερα γνωστό στις Διωκτικές Αρχές, συνήθως γυναίκες είναι αυτές που πάνε στα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων και εισπράττουν τα χρήματα, ποσά που μεταφέρουν σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου διαμένει άλλο μέλος της εγκληματικής ομάδας. Ένα τρίτο πρόσωπο, συνήθως άνδρας, αναλαμβάνει την επόμενη ημέρα να μεταφέρει τα κλεμμένα χρήματα στη Βουλγαρία, όπου τα αποθέτει σε συγκεκριμένη περιοχής της Βουλγαρίας, όπου τα παραλαμβάνουν άλλοι. Με τον τρόπο αυτόν το δίκτυο των απατεώνων λαμβάνει πρόσθετα μέτρα ασφή προκειμένου να μην εντοπιστούν οι εγκέφαλοι, ενώ μέχρι σήμερα, παρά τις διαστάσεις που έχουν προσλάβει οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ανθρώπων, οι μόνοι που συλλαμβάνονται είναι αυτοί που παραλαμβάνουν τα χρήματα.
Συλληφθέντες που δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν πως συμμετέχουν σε απάτες και πως προσελήφθησαν μέσω Facebook από άγνωστους εργοδότες, ενώ έρχονται στην Ελλάδα για λογαριασμό κάποιας τεχνικής εταιρείας για να παραλάβουν υποτίθεται έναν φάκελο με έγγραφα της εταιρείας κ.λπ.
Εξηγήσεις που δεν γίνονται πιστευτές από τα Δικαστήρια, όπως συνέβη και χθες από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας, όπου ο 42χρονος συλληφθείς Βούλγαρος, μετά την απολογία του, κρίθηκε ένοχος και καθώς η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη, οδηγήθηκε στις φυλακές, όπου θα παραμείνει για τα επόμενα 4 χρόνια.
«ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ»
Στο πλαίσιο της δίκης χθες, καταθέτοντας η 71χρονη τόνισε πως ο απατεώνας που της τηλεφώνησε στο σπίτι της, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου της συστήθηκε ως ορθοπεδικός ιατρός και μάλιστα εκδήλωσε ενδιαφέρον για… την υγεία της, καθότι μεγάλη γυναίκα, με αφορμή το υποτιθέμενο σοβαρό πρόβλημα υγείας της κόρη της. «Με έβαλε δύο φορές να ακούσω την κόρη μου, έμοιαζε τόσο η φωνή της που μου έλεγε ότι έπαθε μεγάλη ζημιά και μου ζητούσε να κάνω ό,τι της πει ο γιατρός» τόνισε η 71χρονη, για να προσθέσει ότι «ο γιατρός μού είπε ότι είναι Κύπριος και γι’ αυτό μιλάει σπαστά ελληνικά και πως για το χειρουργείο χρειάζονται πέντε χρυσοί ράβδοι που… στοιχίζουν 58.000 ευρώ». Η 71χρονη περιέγραψε, επίσης, πως ακολουθώντας τις οδηγίες του «Κύπριου γιατρού» της παγίδευσαν παράλληλα σταθερό και κινητό τηλέφωνο, έτσι ώστε να μην επικοινωνήσει με κάποιον τρίτο. Σημειώνοντας, επίσης, την έκπληξή της πως… ενώ βιαζόταν να γίνει το χειρουργείο, ο απατεώνας την έβαλε να διαβάσει τους αριθμούς των χαρτονομισμάτων, όπως και να του διευκρινίσει αν τα χαρτονομίσματα είναι των 20 ή των 50 ευρώ. Τελικά, η 71χρονη Λαρισαία πείστηκε και σε μια σακούλα τοποθέτησε τέσσερις δεσμίδες των 5.000 ευρώ και βγήκε στον δρόμο, όπου μια γυναίκα παρέλαβε τα χρήματα. Η οποία υποτίθεται πως ήταν υπάλληλος του ΙΚΑ και παρότι απόγευμα αργίας θα συνεργαζόταν με τον «Κύπριο γιατρό» για να… σωθεί η κόρη της Λαρισαίας. Η 71χρονη, όταν επέστρεψε στο σπίτι, επικοινώνησε με την κόρη της και έτσι κατάλαβε την απάτη. Στάθηκε, ωστόσο, τυχερή στη συνέχεια, αφού με τη σύλληψη του 42χρονου της αποδόθηκαν 17.500 ευρώ από τις 20.000 ευρώ που τις έκλεψαν. Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στην κατάθεσή του εξήγησε πως οδηγηθηκαν στη σύλληψη του 42χρονου, ο οποί ος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία της απάτης, λέγοντας ότι τον προσέλαβαν από τη Σόφια για να πάει σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραλάβει έναν φάκελο με έγγραφα.
Τονίζοντας ότι μόνο τηλεφωνικά έχει επικοινωνήσει με τους εργοδότες του, απαντώντας σε ερώτηση δικαστών, σημείωσε ότι και σε μια άλλη περίπτωση μετέφερε ένα κουτί χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό του, λαμβάνοντας αμοιβή 500 ευρώ. Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, με το Δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης 4 ετών και με δεδομένο ότι η έφεση δεν θα είχε αναστέλλουσα δύναμη ο 42χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή.
Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία
(Β. Κακαράς)
- ΕΛΛΑΔΑ | 31.10.2025 | 16:09
 Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Κατέρρευσε 10χρονη στο προαύλιο δημοτικού σχολείου την ώρα της Γυμναστικής
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.10.2025 | 16:01
 Ο Δημήτρης Κουρέτας μιλά για το υδατικό προβλημα της Θεσσαλίας ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής για τον Αχελώο στο ΣτΕ
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 15:51
 Η Λάρισα γίνεται Κέντρο Καινοτομίας, επιχειρηματικότητας για δύο ημέρες για όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη (ΦΩΤΟ)
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 13:56
 Βγήκαν οι δικαιούχοι στο Μέτρο 23 προς πληρωμή Νοέμβριο, ακριβώς 178,5 εκατ. ευρώ η τελική δαπάνη
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 13:47
 Ορόσημο η Τρίτη για την έναρξη πληρωμών του 2025, μεταβατικό σύστημα φέτος
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 13:40
 Σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο ο Ανδρουλάκης την Κυριακή – Συνάντηση με κτηνοτρόφους και αγρότες
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 13:11
 Μαγνησία: Μήνυμα ζωής από τον Σύλλογο Νεφροπαθών για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων
- ΕΛΛΑΔΑ | 31.10.2025 | 13:00
 Η ΚΕΔΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στο κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.10.2025 | 10:58
 Σφοδρή επίθεση Κώστα Τσιάρα σε Δημήτρη Κουρέτα – «Χρειάζεται σοβαρότητα, όχι λαϊκισμός στην αντιμετώπιση της ευλογιάς»
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.10.2025 | 10:42
 Θλίψη στην Καρδίτσα: «Έφυγε» από τη ζωή ο πολιτικός μηχανικός Ηλίας Παπαβασιλείου
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 13:42
 Ζωοτροφές μόνο για παραγωγικά ζώα – «Η επιδότηση είναι μισή και όχι για όλη την εκτροφή» διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 11:22
 Στη Λάρισα ξανά για τη δίκη με τα χαμένα βίντεο της τραγωδίας των Τεμπών Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλος (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 20:08
 Σε απόγνωση οι Λαρισαίοι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκα στα τέλη Νοέμβρη (ΦΩΤΟ)
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 08:58
 Τραγωδία τα ξημερώματα στον Βόλο: Νεκρός 44χρονος στο σπίτι του
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 08:57
 Στρατιωτικός ο 31χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στη Λάρισα
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 09:07
 Αναστάτωση στη Λάρισα: Την κυνήγησε με τσεκούρι για χρήματα που χρωστούσε ο συζυγός της






































 Facebook
 Facebook Twitter
 Twitter Youtube
 Youtube RSS Feed
 RSS Feed