ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Greenpeace: Eπίσημες προτάσεις για την αναγέννηση της αγροτικής παραγωγής στον θεσσαλικό κάμπο (ΦΩΤΟ)
Το ελληνικό γραφείο της Greenpeace

Σε συνέντευξη τύπου που οργάνωσε σήμερα στη Λάρισα, στο Πάρκο Καινοτομίας Joist, στην αίθουσα Future Learning Lab, το ελληνικό γραφείο της Greenpeace καταθέτει προτάσεις για την αναγέννηση της γεωργίας στη Θεσσαλία, μιας περιοχής πολύτιμης για τη συνολική παραγωγή της χώρας, οι οποίες βάζουν στο επίκεντρο την ευημερία ανθρώπων και περιβάλλοντος.
Ομιλητές στη συνέντευξη τύπου ήταν οι:
Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη εκστρατείας για τη βιώσιμη γεωργία, ελληνικό γραφείο Greenpeace
Ηλίας Κάνταρος, γεωπόνος, επιστημονικός σύμβουλος της Greenpeace
Η πρόσφατη πρωτόγνωρη καταστροφή στη Θεσσαλία φέρνει την ηγεσία της χώρας ενώπιον της μεγάλης ευθύνης για ανακούφιση στους πληγέντες και αναγέννηση της περιοχής. Το κρίσιμο ζητούμενο είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο σχεδιασμός: ο σεβασμός και η επείγουσα στήριξη των πληγέντων, η αποφυγή λανθασμένων πολιτικών που ακολουθήθηκαν στην περιοχή για χρόνια και την άφησαν ανοχύρωτη, η στροφή σε πρακτικές που προστατεύουν τους κατοίκους αλλά και την παραγωγή της τροφής μας.
Οι προτάσεις της Greenpeace έχουν ως προτεραιότητα τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις ακραίες κακοκαιρίες (αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης, της ολιγωρίας στην πρόληψη και της αδιαφορίας για την αναχαίτισή της) και αγωνίζονται να ξαναστήσουν τις ζωές τους σε πιο στέρεη και ανθεκτική βάση.
Η κρίση που βιώνουμε οφείλει να αποτελέσει εφαλτήριο ώστε να μετατρέψουμε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές σε μία ευκαιρία για την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο, με οφέλη για τον άνθρωπο, την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον. Με αφετηρία τη Θεσσαλία, χρειάζεται να σχεδιαστεί η ριζική αναδιαμόρφωση του αγροδιατροφικού μοντέλου ολόκληρης της χώρας, με έμφαση στην ανθεκτικότητα (άμεση και μακροπρόθεσμη) και τη βιοποικιλότητα.
Το ελληνικό γραφείο της Greenpeace δεσμεύεται πως θα πιέζει την κυβέρνηση για να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές, ενώ επιδιώκει ακόμα περισσότερες συμμαχίες με την τοπική κοινωνία και κάθε ενδιαφερόμενο για την εφαρμογή πραγματικών και βιώσιμων λύσεων. Μέσα από τις δράσεις και την τεχνογνωσία μας, στοχεύουμε να συμβάλλουμε δυναμικά και ουσιαστικά στην αναγέννηση που τόσο χρειάζονται οι άνθρωποι της Θεσσαλίας, και ξεκινάμε ανακοινώνοντας όλα τα παραπάνω στη συνέντευξη τύπου.





- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.01.2026 | 21:36
Πληρώθηκαν αγροτικές ενισχύσεις ύψους 28 εκατ. ευρώ σε 24.000 δικαιούχους - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 21:19
Ένας Άγγλος με ποδήλατο στην… κορυφή των Αγράφων - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 21:13
Δήμος Λαρισαίων: Αντίθετο το Δ.Σ. σε μετατροπή υπάρχοντος σχολείου σε Καλλιτεχνικό - ΒΟΛΟΣ | 23.01.2026 | 20:48
Σοκ στη Ζαγορά: Αισθάνθηκε αδιαθεσία στο σπίτι της και πέθανε 51χρονη! - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 20:42
Μ. Καρυστιανού : Αναγκαία η αλλαγή έδρας της δίκης των Τεμπών – «Για το κόμμα έχει γίνει ντόρος γιατί υπάρχει φόβος» - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 20:39
Συνάντηση για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι - Μπουρανί 2026 - ΒΟΛΟΣ | 23.01.2026 | 20:33
Άρση απαγόρευσης κατανάλωσης νερού στην Μακρινίτσα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.01.2026 | 20:27
Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για τον 55ημερο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:33
Λάρισα: Άντρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και έβριζε περαστικούς στο κέντρο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:58
Αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, μετά από 55 ημέρες παραμονής (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 14:27
Παπασταύρου: Η καρδιά της ενέργειας της Ευρώπης χτυπά στην Αμπελιά Φαρσάλων (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:06
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 11:27
Πέταξαν απορρυπαντικό στο σιντριβάνι της Καρδίτσας! (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.01.2026 | 10:42
Καιρός - Μαρουσάκης: Ο χειμώνας επιστρέφει - Νέα 48ωρη κακοκαιρία, πότε ξεκινάει - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 09:19
ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς-472.928 θανατώσεις ζώων -2 νέα κρούσματα στην Καρδίτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:09
Στουρνάρας στο δείπνο του ΣΘΕΒ: Η ελληνική οικονομία βαδίζει στο σωστό δρόμο σε ένα χαοτικό διεθνές περιβάλλον



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
