ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τσακαλώτος: Δεν είναι σοβαρά τα περί καθαίρεσης Κασσελάκη - Λάθος οι διαγραφές - Αιχμές κατά Τσίπρα
Τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαγραφές από τον Στέφανο Κασσελακη, σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαγραφές από τον Στέφανο Κασσελακη, σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην πρώτη του τοποθέτηση μετά τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα.
Συγκεκριμένα, μιλώντας Kontra24, ο κ. Τσακαλώτος και σε ερώτηση για το αν ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως "δεν έχω απαίτηση να είμαι σε κόμμα που συμφωνούν με εμένα" και σημείωσε πως οι εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες θα δείξουν "εάν υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανανεωτική αριστερά".
Για τον κ. Κασσελάκη είπε πως όπως φάνηκε στην δημοσκόπηση της GPO οι πολίτες δεν τον εκλαμβάνουν ως αριστερό, ενώ ανέφερε πως θα πρέπει να συζητηθούν όλα και η Αριστερά να καταθέσει προτάσεις στον δημόσιο διάλογο, όπως η μείωση του χρόνου εργασίας.
Ακόμη τόνισε πως οι θέσεις που έχει διατυπώσει ο Στέφανος Κασσελάκης δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές θέσεις της Αριστεράς. "Το άγχος μου είναι εάν υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο Κέντρο για την ανανεωτική αριστερά. Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις", είπε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Τσακαλώτος έκανε γνωστό πως ήταν αντίθετος με την εκλογή αρχηγού από τη βάση και το είχε εκφράσει πριν το τελευταίο συνέδριο, αλλά σημείωσε πως ο κ. Κασσελλάκης έχει νομιμοποιημένη θέση και δεν είναι σοβαρά τα περί καθαίρεσής του.
Ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τραυματισμένος από την εκλογική διαδικασία και επέρριψε την ευθύνη στα στελέχη που στήριξαν τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη ενώ τόνισε πως ήταν ήταν λάθος οι διαγραφές στελεχών. "Εάν θέλεις την ενότητα πρέπει να συζητάς εξοντωτικά για να την πετύχεις", είπε.
"Η ηγεσία πρέπει να είναι ανοιχτή στην κριτική", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στα σχόλια του Στέφανου Τζουμάκα περί ολιγαρχίας που οδήγησαν στην διαγραφή του λέγοντας πως ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να απαντήσει πολιτικά.
Αναφερόμενος στον κ. Πολάκη παρέπεμψε σε συμπεριφορές του λέγοντας πως κάνει επιθέσεις και μιλά άσχημα κάτι που ο ίδιος δεν κάνει. "Εμείς δεν απαντάμε έτσι. Εμείς βάζουμε, όχι μόνο η Ομπρέλα, έχουμε και ανθρώπους που υποστήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου στον πρώτο γύρο, είναι και άλλοι που ανησυχούν για την πορεία αυτού του κόμματος".
Πυρά κατά Τσίπρα
"Αν ήμουν ο Τσίπρας, πριν από τις εκλογές θα έλεγα τρία πράγματα. Πρώτον ότι δεν υποστηρίζω κανέναν, ότι δεν πρέπει κανείς να λέει ότι τον στηρίζω και τρίτον ότι κανείς δεν πρέπει να λέει ότι με υπονομεύει", είπε ενώ στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στον πρώην πρόεδρο, λέγοντας πως το γεγονός πως δεν το έκανε αυτό είναι μέρος του τραύματος που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή.
Ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε δε πως "θα τεστάρουμε τις επόμενες μέρες και εβδομάδες εάν υπάρχει χώρος για την ανανεωτική αριστερά. Όχι για να κυριαρχήσει".
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 10.06.2025 | 11:09
«Ανάσα» από τις βροχές του Μαΐου, αλλά με 25% έλλειμμα στα αποθέματα του Πλαστήρα ξεκινά η αρδευτική περίοδος - ΕΛΛΑΔΑ | 10.06.2025 | 10:58
ΔΥΠΑ: Επιδότηση 17.500 σε ανέργους ηλικίας ως 29 ετών - ΕΛΛΑΔΑ | 10.06.2025 | 10:03
Πήγε να δώσει αίμα και είδε τον... εαυτό της σε αφίσα για αιμοδοσία από το 1979 (ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.06.2025 | 09:59
Στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΛ 2χρονη μετά από παρέμβαση γιατρών και αστυνομίας – Συνελήφθησαν οι παππούδες - ΕΛΛΑΔΑ | 10.06.2025 | 09:43
Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και απουσία βροχών αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς - ΕΛΛΑΔΑ | 10.06.2025 | 09:39
Ο Μητροπολίτης Κοζάνης κάνει κήρυγμα σε όσους έχουν ζώα - «Τέτοια φροντίδα δεν δείχνουν για τα παιδιά τους» - ΕΛΛΑΔΑ | 10.06.2025 | 09:38
Δράμα: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε στο βάθος του γκρεμού ο ορειβάτης που δέχτηκε επίθεση από αρκούδα - ΔΙΕΘΝΗ | 10.06.2025 | 00:16
Καλιφόρνια: Ο Τραμπ ζητά τη σύλληψη του κυβερνήτη για τα επεισόδια στο Λος Άντζελες
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.06.2025 | 13:50
Σοφία Αποστολάκη-Καλογήρου: Η υπόθεση του θανάτου του Βασίλη δεν έχει κλείσει - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 09.06.2025 | 22:13
Καιρός: Εντυπωσιακή αλλαγή από τα μέσα Ιουνίου στην Μεσόγειο - Τα νέα δεδομένα - ΛΑΡΙΣΑ | 09.06.2025 | 11:21
Πλήθος πιστών στην Αγία Τριάδα στη Φιλιππούπολη Λάρισας (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.06.2025 | 12:46
Οδηγείται σε «πόλεμο για το νερό» η Θεσσαλία;-Δυσμενή τα μοντέλα για την επόμενη 20ετία (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.06.2025 | 12:15
Η θερμική καταπόνηση στην Ελλάδα επιδεινώνεται: Στο «κόκκινο» η Θεσσαλία με τα νέα κλιματικά δεδομένα - ΛΑΡΙΣΑ | 09.06.2025 | 12:07
Απόδραση δροσιάς σήμερα για Λαρισαίους στη δημοτική πισίνα της Νεάπολης (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.06.2025 | 23:07
Εκτός των ενισχύσεων μη παραγωγικές γαίες και στο μισό για όλους το τσεκ με τη νέα ΚΑΠ Ιούλιο οι ανακοινώσεις - ΕΛΛΑΔΑ | 09.06.2025 | 14:53
Καρυστιανού σε βουλευτές: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προσυπογράψετε και να μην υπερψηφίσετε να ξεκινήσει ΕΡΕΥΝΑ»