ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Γραπτή ενημέρωση για τα έργα και τις αποζημιώσεις ζήτησε ο Κουρέτας από τον Μητσοτάκη
Tι συζήτησαν στο Μαξίμου

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε το απόγευμα της Τρίτης ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ώστε να ενημερωθεί πρωτογενώς σχετικά με τα όσα γίνονται στην περιφέρεια και όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν.
Ο ίδιος μετά τη συνάντηση περίπου 30 λεπτών που είχε με τον Κ. Μητσοτάκη δήλωσε ότι συζήτησαν σε καλό κλίμα προσθέτοντας ότι ζήτησε γραπτή ενημέρωση «για να ξέρω πού βρίσκομαι» την οποία θα λάβει τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον τόνισε ότι πρέπει να ξέρει το χρονοδιάγραμμα των έργων που προγραμματίζονται να γίνουν.
«Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τα σπίτια τους» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ζήτησε να συμμετάσχει και στις επιτροπές διαχείρισης υδάτων. Σημειώνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης δέχτηκε και τις δύο παραπάνω προτάσεις του κ. Κουρέτα.
Ο κ. Κουρέτας πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη να συμμετέχει στην επιτροπή που θα συσταθεί για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες, ώστε να έχει πρωτογενή ενημέρωση και να μπορεί να ενημερώσει τους πολίτες.
Αναφερόμενος στην ανάγκη «να αποκατασταθεί το κύρος του θεσμού της Περιφέρειας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες επεσήμανε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βόλος καθώς ο ποταμός Κραυσίδονας έχει 850.000 τόνους φερτές ύλες και η εταιρία που έχει βάλει η Περιφέρεια αφαιρεί 8.500 τόνους τη μέρα.
«Δηλαδή αυτό θα φύγει σε 100 ημέρες. Πρέπει να γίνει τάχιστα κάτι να μπουν και άλλες εταιρεία, γιατί οι άνθρωποι θα πλημμυρίσουν ξανά» τόνισε σχετικά ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Παράλληλα, απαντώντας στις δηλώσεις Αυγενάκη ότι ο Δ. Κουρέτας μπορεί να μην είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του μετά τις πλημμύρες, τόνισε ότι «ούτε δύο 24ωρα δεν περάσαν (σ.σ. από την εκλογή του) και έχω πολύ καλή εικόνα του τι γίνεται. Θα είμαι 100% όταν αναλάβω» από 1/1/24.
Υπενθυμίζεται ότι ο Λ. Αυγενάκης σήμερα το πρωί, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε αναφερόμενος στον κ. Κουρέτα ότι «πρέπει να προετοιμαστεί και να μπει στο ρυθμό. Πρέπει να αναλάβει ευθύνες γιατί δεν έχουμε χρόνο, “κάτσε να το δω, κάτσε να ενημερωθώ, κάτσε να αποφασίσω, κάτσε να το μάθω και να σου πω”».
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουρέτας απαντώντας σε ερωτήσεις δήλωσε ότι τα έργα αποκατάστασης στον θεσσαλικό κάμπο δεν έχουν ξεκινήσει καθώς δεν έχει συσταθεί καν ο αρμόδιος φορέας.
Ερωτηθείς για το θέμα των αποζημιώσεων και τις αιχμές που είχε αφήσει για το κατά πόσο αυτές δίνονται ισότιμα, είπε ότι αναμένει τη συμμετοχή του στην επιτροπή ώστε να τον ενημερώσει και να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται.
Καταλήγοντας, ο κ. Κουρέτας δήλωσε ότι όταν συναντηθεί με τον απερχόμενο περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό θα ζητήσει γραπτή ενημέρωση για τα έργα που κάνει ήδη η περιφέρεια. «Είμαστε σε καλό δρόμο» κατέληξε.
Τέλος, το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά του, εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη συνάντηση, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών».
«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Κουρέτα για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Τόνισε δε πως η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας», σημειώνει η κυβέρνησης.
Πηγή: avgi.gr
Δείτε φωτογραφίες
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.02.2026 | 11:38
ΕΕΕΔΕΕ: Στις 479.821 οι θανατώσεις αιγοπροβάτων λόγω ευλογιάς -11 νέα κρούσματα,κανένα στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 19.02.2026 | 11:35
Αναστολή λειτιυργίας για τρία σχολεία αποφάσισε ο Δήμος Λαρισαίων δείτε ποιάείναι - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.02.2026 | 11:29
Μητσοτάκης από την Ινδία: H άνοδος της ΤΝ είναι και πολιτιστική επανάσταση -Να προστατέψουμε τους νέους από τον εθισμό - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.02.2026 | 11:17
ΟΠΕΚΕΠΕ: Όλες οι πληρωμές έως το Πάσχα και η κρίσιμη προθεσμία της 27ης Φεβρουαρίου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.02.2026 | 10:27
Βγήκαν τα αποτελέσματα στο monitoring 2025, διορθώσεις για τα «κίτρινα» αγροτεμάχια μέχρι και 27 Φεβρουαρίου - ΒΟΛΟΣ | 19.02.2026 | 10:23
Χρ. Τριαντόπουλος: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αποκατάσταση στο λιμανάκι της Νέας Αγχιάλου - ΛΑΡΙΣΑ | 19.02.2026 | 10:15
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 19.02.2026 | 10:09
Κιβωτός του Κόσμου: Ένοχος ο πατήρ Αντώνιος κι άλλοι τέσσερις για σωματική βλάβη σε ανήλικους στη δομή του Βόλου
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.02.2026 | 09:55
Διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Λάρισας- σήκωσαν τα ρολά με αυτοκίνητο και έσπασαν τη τζαμαρία (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.02.2026 | 21:25
«Το παρόν και το μέλλον της ελληνικής βαμβακοκαλλιέργειας» αναλύθηκε σε εσπερίδα της ΔΟΒ στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 18.02.2026 | 12:21
Σοκ στον Βόλο από τον θάνατο 47χρονης- Πήγε στη Ρώμη για μεταμόσχευση και κατέληξε - ΛΑΡΙΣΑ | 18.02.2026 | 22:09
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Τέμπη: «Σπεκουλαδόροι πολιτικοί υπονομεύουν τη δίκη» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.02.2026 | 22:55
Αυθεντικές οι φωτογραφίες από την εκτέλεση στην Καισαριανή, κηρύχθηκαν μνημείο από το ΥΠΠΟ - ΛΑΡΙΣΑ | 18.02.2026 | 10:53
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 18.02.2026 | 14:03
Θρήνος στο Πήλιο: Νεκρός γνωστός εστιάτορας – Ήταν η «ψυχή» της πλατείας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 18.02.2026 | 09:55
Ανοιχτό μνημόσυνο για τα τρία κορίτσια της οικογένειας Πλακιά στην Καλαμπάκα – «Το οφείλουμε σε όλους εσάς»















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed