ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Γραπτή ενημέρωση για τα έργα και τις αποζημιώσεις ζήτησε ο Κουρέτας από τον Μητσοτάκη
Tι συζήτησαν στο Μαξίμου


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε το απόγευμα της Τρίτης ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ώστε να ενημερωθεί πρωτογενώς σχετικά με τα όσα γίνονται στην περιφέρεια και όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν.
Ο ίδιος μετά τη συνάντηση περίπου 30 λεπτών που είχε με τον Κ. Μητσοτάκη δήλωσε ότι συζήτησαν σε καλό κλίμα προσθέτοντας ότι ζήτησε γραπτή ενημέρωση «για να ξέρω πού βρίσκομαι» την οποία θα λάβει τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον τόνισε ότι πρέπει να ξέρει το χρονοδιάγραμμα των έργων που προγραμματίζονται να γίνουν.
«Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τα σπίτια τους» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ζήτησε να συμμετάσχει και στις επιτροπές διαχείρισης υδάτων. Σημειώνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης δέχτηκε και τις δύο παραπάνω προτάσεις του κ. Κουρέτα.
Ο κ. Κουρέτας πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη να συμμετέχει στην επιτροπή που θα συσταθεί για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες, ώστε να έχει πρωτογενή ενημέρωση και να μπορεί να ενημερώσει τους πολίτες.
Αναφερόμενος στην ανάγκη «να αποκατασταθεί το κύρος του θεσμού της Περιφέρειας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες επεσήμανε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βόλος καθώς ο ποταμός Κραυσίδονας έχει 850.000 τόνους φερτές ύλες και η εταιρία που έχει βάλει η Περιφέρεια αφαιρεί 8.500 τόνους τη μέρα.
«Δηλαδή αυτό θα φύγει σε 100 ημέρες. Πρέπει να γίνει τάχιστα κάτι να μπουν και άλλες εταιρεία, γιατί οι άνθρωποι θα πλημμυρίσουν ξανά» τόνισε σχετικά ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Παράλληλα, απαντώντας στις δηλώσεις Αυγενάκη ότι ο Δ. Κουρέτας μπορεί να μην είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του μετά τις πλημμύρες, τόνισε ότι «ούτε δύο 24ωρα δεν περάσαν (σ.σ. από την εκλογή του) και έχω πολύ καλή εικόνα του τι γίνεται. Θα είμαι 100% όταν αναλάβω» από 1/1/24.
Υπενθυμίζεται ότι ο Λ. Αυγενάκης σήμερα το πρωί, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε αναφερόμενος στον κ. Κουρέτα ότι «πρέπει να προετοιμαστεί και να μπει στο ρυθμό. Πρέπει να αναλάβει ευθύνες γιατί δεν έχουμε χρόνο, “κάτσε να το δω, κάτσε να ενημερωθώ, κάτσε να αποφασίσω, κάτσε να το μάθω και να σου πω”».
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουρέτας απαντώντας σε ερωτήσεις δήλωσε ότι τα έργα αποκατάστασης στον θεσσαλικό κάμπο δεν έχουν ξεκινήσει καθώς δεν έχει συσταθεί καν ο αρμόδιος φορέας.
Ερωτηθείς για το θέμα των αποζημιώσεων και τις αιχμές που είχε αφήσει για το κατά πόσο αυτές δίνονται ισότιμα, είπε ότι αναμένει τη συμμετοχή του στην επιτροπή ώστε να τον ενημερώσει και να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται.
Καταλήγοντας, ο κ. Κουρέτας δήλωσε ότι όταν συναντηθεί με τον απερχόμενο περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό θα ζητήσει γραπτή ενημέρωση για τα έργα που κάνει ήδη η περιφέρεια. «Είμαστε σε καλό δρόμο» κατέληξε.
Τέλος, το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά του, εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη συνάντηση, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών».
«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Κουρέτα για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Τόνισε δε πως η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας», σημειώνει η κυβέρνησης.
Πηγή: avgi.gr
Δείτε φωτογραφίες
- ΒΟΛΟΣ | 28.10.2026 | 22:04
Καιρός: Σοβαρές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις από τις πλημμύρες σε Πήλιο και Σκιάθο - ΒΟΛΟΣ | 28.10.2026 | 21:58 | video
Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στη θάλασσα στο Καστρί Nοτίου Πηλίου (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 28.10.2026 | 21:44
Καιρός - Κολυδάς: Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου - Έρχεται νέο χαμηλό βαρομετρικό - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 28.10.2026 | 21:36
Μεγάλη νίκη της ΑΕΛ με 1-0 επί του Ευρωπαίου ΟΦΗ με φοβερό γκολ του έφηβου Νίτσου - ΔΙΕΘΝΗ | 28.10.2026 | 21:08
Ισπανία: Τα 17 λεπτά που οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο τρένων -Η προειδοποίηση που αγνόησε το κέντρο ελέγχου - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 20:31
Κουρέτας: «Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.10.2026 | 20:24
Με σημαιοφόρους, παραστάτες και σώματα ασφαλείας η παρέλαση στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.10.2026 | 20:20
Πότε ανοίγει ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.10.2026 | 10:14
«Οι άλλοι χύσανε το αίμα τους. Ας βραχούμε λίγο» λέει ο Κουρέτας για τις παρελάσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 11:46
Με ομπρέλες και βροχή, αλλά με υπερηφάνεια η παρέλαση στη Λάρισα για την 28η Οκτωβρίου (ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 09:37
Η Λάρισα τιμά την 28η Οκτωβρίου 1940: Τι ώρα ξεκινά η παρέλαση – Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.10.2026 | 10:08
Στα λευκά τα Θεσσαλικά Άγραφα – Χιόνια σε Ρεντίνα και Ζαχαράκη, 20 εκατοστά στην Αργιθέα (ΦΩTO) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 11:11
Δεν έγινε η παρέλαση στη Γιάννουλη – Δεν πρόλαβε να παρελάσει σημαιοφόρος ο Στέφανος, ο μικρός μαχητής της ζωής (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 13:14
Φωτογραφικά κλικς από την παρέλαση υπό βροχή στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 15:10
Τίμησαν το «Όχι» με μια ξεχωριστή παρέλαση σε φροντιστήριο της Λάρισας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΒΟΛΟΣ | 28.10.2026 | 17:00
Νέος «Daniel» στον Πλατανιά Πηλίου! Πλημμύρισε το χωριό – ήχησε το 112 – «Μεταβείτε σε υψηλότερους ορόφους» (ΦΩΤΟ +video)













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed