ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Δ. Τρικκαίων – Υπουργείο Κ. Συνοχής συνεργάζονται για προσωρινή στέγαση πλημμυροπαθών
Συνεχίζει τις παρεμβάσεις ο Δήμος Τρικκαίων για την προσωρινή στεγαστική στήριξη των πλημμυροπαθών του Δήμου

Συνεχίζει τις παρεμβάσεις ο Δήμος Τρικκαίων για την προσωρινή στεγαστική στήριξη των πλημμυροπαθών του Δήμου από την πρόσφατη θεομηνία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Δ. Τρικκαίων.
Ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς προσκάλεσε την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας να επισκεφθεί τον χώρο πρώην ξενοδοχείου, στο οποίο ο Δήμος Τρικκαίων σχεδιάζει να στεγάσει προσωρινά, οικογένειες πλημμυροπαθών. Πρόκειται για την παλιά κλινική Παντελιδάκη, που ανήκει στο ομώνυμο Ιδρυμα. Με τους διαχειριστές του Ιδρύματος ο Δήμος Τρικκαίων έχει ήδη συμφωνήσει, προκειμένου το κτήριο να χρησιμοποιηθεί για τον συγκεκριμένο κοινωνικό σκοπό.
Η κ. Ζαχαράκη επισκέφθηκε τα Τρίκαλα και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023. Εχοντας επισκεφθεί τα Τρίκαλα 15 ημέρες πριν, η Υπουργός είχε ήδη γνώση του έργου που υλοποιήθηκε και στον κοινωνικό τομέα για τη στήριξη των πληγέντων.
Ο κ. Σακκάς παρουσίασε στην Υπουργό στοιχεία των κοινωνικών λειτουργών του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, που από την πρώτη ημέρα βρίσκονται στο πλευρό των πληγέντων.
Με βάση αυτά τα στοιχεία και τη χαρτογράφηση των αναγκών, ο κ. Σακκάς ζήτησε χρηματοδότηση για τεχνική συντήρηση και αποκατάσταση ορισμένων εσωτερικών στοιχείων. Στόχος, το να καταστεί το κτήριο λειτουργικό για όσους/ες μετεγκατασταθούν προσωρινά, ως λύση που σχεδίασε και ετοιμάζεται να υλοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων.
Το εν λόγω μέτρο είναι ένα από τα 10 που πήρε ο Δήμος Τρικκαίων, για να στηριχθούν πολύπλευρα οι πληγέντες συμπολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι, επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος ζήτησε ήδη από την περασμένη Πέμπτη, την παροχή δωρεάν γευμάτων για τους μαθητές και τις μαθήτριες των τριών σχολείων των Μ. Καλυβίων (Γυμνάσιο, Δημοτικό, Νηπιαγωγείο).
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Παν. Ντιντής (Κοινωνικής Μέριμνας) και Μιχ. Λάππας (υπεύθυνος Εθελοντών), καθώς και η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων κ. Θεοδώρα Σαργιώτη.
- ΒΟΛΟΣ | 10.05.2025 | 01:01
Βλάβη στο «Super Star» που αναχώρησε για Σκιάθο – Επιστρέφει στο λιμάνι Βόλου - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2025 | 22:19
Διακοφτό: 42χρονη έστειλε μήνυμα στον πατέρα της ότι θα αυτοκτονήσει, την πρόλαβαν οι αστυνομικοί - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 21:39
Έκτακτη σύσκεψη καστανοπαραγωγών της Λάρισας για την εξαίρεσή τους από τις αποζημιώσεις - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2025 | 21:34
Καρυστιανού: «Τα σκάνδαλα είναι απανωτά» – Αιχμές κατά Τζιτζικώστα - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 19:37
Απολογισμός πεπραγμένων στον Δήμο Κιλελέρ - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2025 | 19:32
Τραγωδία στην Άνδρο: Γυναίκα έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα -Ανασύρθηκε νεκρή - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 19:25
Το Health Hub στην υπηρεσία των πολιτών: «Από το κλασικό στο ψηφιακό: Η νέα εποχή στην υγεία και το φάρμακο» (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.05.2025 | 18:19
Κυρανάκης σε Κωνσταντοπούλου: «Είστε υπάλληλος οικονομικών συμφερόντων» -Άγριος καβγάς στη Βουλή
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 09:15
Τακούδης: Βροχερός ο καιρός στη Θεσσαλία την επόμενη εβδομάδα με βοριάδες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 08:34
Μέτρο 23: Aποζημιώσεις σε βαμβάκι 30 ευρώ το στρέμμα, καλαμπόκι 25, ηλίανθος 20, αμπέλι 100 και αμύγδαλα 150 ευρώ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 14:36
Συγκίνηση και δάκρυα στην «αποστρατεία» του Ηλία Λεοντάρη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 19:25
Το Health Hub στην υπηρεσία των πολιτών: «Από το κλασικό στο ψηφιακό: Η νέα εποχή στην υγεία και το φάρμακο» (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 09.05.2025 | 14:06
Ζητάει παραίτηση Αναγνώστου (Προέδρου ΟΛΒ) ο Αχ. Μπέος για το λιμάνι – Και έρευνα από την Εισαγγελία για τυχόν μίζες - ΒΟΛΟΣ | 09.05.2025 | 08:53
Θλίψη στον Βόλο: «Εφυγε» από τη ζωή 66χρονος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.05.2025 | 08:44
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται εξόφληση της νιτρορύπανσης του 2024 – Οι πιθανές ημερομηνίες - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 09.05.2025 | 10:24
Αυτή είναι η χώρα με τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο -Σε ποια θέση βρίσκονται οι Ελληνίδες