ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Δείτε τι συνέβη στον Βόλο από την κακοκαιρία Elias σε 20 φωτογραφίες- Δεν το πιστεύεις (ΦΩTO)
Εκτεταμένες καταστροφές στο οδικό δίκτυο - Πλημμύρησαν κατοικίες και επιχειρήσεις, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα

Φωτογραφία: Ανδρόνικος Χατζηκωστής
Η κακοκαιρία Elias χτύπησε με μεγάλη σφοδρότητα την πόλη του Βόλου και ευρύτερα τη Μαγνησία, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες μέσα στην πόλη και μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο. Σήμερα μεσημέρι Πέμπτης, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άνω Βόλος παραμένει αποκομμένος.
Από τη σφοδρή βροχόπτωση όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο έχουν αποκλειστεί λόγω των ρεμάτων.
Εξάλλου, με απόφαση της Αστυνομίας έχει απαγορευθεί από χθες το απόγευμα της Τετάρτης η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.
Οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές:
Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, υπάρχουν πλημμυρισμένα σπίτια σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο αλλά και Κανάλι, με το οδικό δίκτυο να έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Το Βελεστίνο ήταν χωρίς ρεύμα τη νύχτα, σήμερα όμως Ππέμπτη δόθηκε ρεύμα και υπάρχει και νερό. "Παλεύουμε μόνοι μας με τα δικά μας μηχανήματα και των ιδιωτών", δήλωσε ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας.
Στον Δήμο Αλμυρού, σύμφωνα με τον κ. Χατζηκυριάκο, τις μεγαλύτερες ζημιές έχει υποστεί η περιοχή του Πτελεού και ειδικότερα σε Άγιο Δημήτριο, Αχίλλειο και Πτελεό. Σε Σούρπη και Αλμυρό τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα ανέφερε.
Η Αγριά Βόλου δέχτηκε την μεγαλύτερη ποσότητα νερού από τον χείμαρρο Ματσάγγο, λόγω υπερχείλησης του ποταμού Κραυσίδωνα. Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου. Αυτοκίνητα βρίσκονται κάτω από τόνους λάσπης και φερτών υλικών. Σκαπτικά μηχανήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών προσπαθούν να απομακρύνουν τα στερεά υλικά που παρέσυραν τα ορμητικά νερά.
Πολλές συνοικίες του Βόλου και τα προάστια του έχουν κατακλυστεί από νερά και λάσπη: Παλαιό Λιμεναρχείο, Παπαδιαμάντη, Αγιος Παντελεήμονας, μέρος του κέντρου και της παραλίας του Βόλου, τα Παλαιά, οι Αγιοι Ανάργυροι, το Νέο Δέλτα, η Νεάπολη, το Πολυτεχνείο.
Όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο έχουν αποκλειστεί λόγω των ρεμάτων που "κατέβασαν" στη θάλασσα χιλιάδες τόνους νερού και κατέστρεψαν δρόμους και κάθε είδους υποδομές. Οι εικόνες είναι τραγικές στην Αγριά όπου έχουν καταστραφεί όλοι οι δρόμοι, πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει, επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο έχουν καταστραφεί, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα, το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει υποστεί ζημιές.
Ίδιο σκηνικό και στα Άνω και Κάτω Λεχώνια, όπως και στα Πλατανίδια. Έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο στην Παιδόπολη και στην Αγριά και δεν υπάρχει οδική σύνδεση με το Βόλο. Όπως επίσης και του Νότιου Πηλίου με την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
Τα σχολεία σε όλη την Μαγνησία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, δεν υπάρχει ρεύμα και νερό.
Στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, ο Πατής Κουτσάφτης επισήμανε ότι σήμερα θα γίνει μια μεγάλη παρέμβαση σε τρία βασικά γεφύρια για να μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ της Ζαγοράς και των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων.
Και πάλι οι περισσότερες ζημιές είναι σε Αη Γιάννη και Χορευτό, ενώ ρεύμα και νερό δεν υπάρχει πουθενά.
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.04.2026 | 13:26
Δ. Λαρισαίων: Νέα δέντρα στη Φαλάνη - Μαμάκος: «Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για ενίσχυση του πράσινου αποτυπώματος στην πόλη» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.04.2026 | 12:53
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ετοιμάζεται για τον ποδηλατικό διεθνή αγώνα ΔΕΗ Tour of Hellas - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.04.2026 | 12:45
Κανονικά οι επιδοτήσεις τη Μ. Πέμπτη για αγροτεμάχια με προβλήματα στο monitoring – Τι αναφέρει τροποποιητική απόφαση - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 06.04.2026 | 12:38
Τσιάρας: Δεν είναι ρουσφέτι να υπερασπίζεσαι τον αδύναμο πολίτη – Θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές - ΛΑΡΙΣΑ | 06.04.2026 | 12:11
Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης ηλικιωμένων από τον Δήμο Λαρισαίων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.04.2026 | 12:08
«Ο Γεράσιμος δεν είναι ούτε στον ουρανό ούτε στη γη» - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.04.2026 | 12:03
Μητσοτάκης: Εισηγούμαι ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή για μετά τις εκλογές του 2027 - ΛΑΡΙΣΑ | 06.04.2026 | 11:59
Ο δήμος Κιλελέρ τίμησε την μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Ναζί στους Αγίους Αναργύρους
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 12:55
Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές – Στα 74 ευρώ το στρέμμα η ενίσχυση στο βαμβάκι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.04.2026 | 14:09
Τακούδης: Χειμωνιάτικο σκηνικό από Μεγάλη Πέμπτη με χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 13:42
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 16:03
Ζωντάνεψε σήμερα Κυριακή των Βαΐων η αγορά στη Λάρισα με ανοιχτά τα μαγαζιά (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 00:53
Μπαλτζώης: Ο Τραμπ «τελειώνει» Ιράν και NATO - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.04.2026 | 12:09
«Λύγισε» ο Νίκος Πλακιάς για τα κορίτσια του: «Πάντα αυτές οι θέσεις στο τραπέζι θα είναι αδειανές» (video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.04.2026 | 18:58
«Σιγοβράζουν» οι βουλευτές της ΝΔ για τον χειρισμό της δεύτερης δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να κλείσουμε τα γραφεία μας;» - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 13:44
Εγκαινιάστηκε το μικροβιολογικό εργαστήριο του Στεφ. Εσκίογλου στη Λάρισα


































































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed