ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Δήμος Λαρισαίων: Ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντίες για δήθεν σπάσιμο του φράγματος Γυρτώνης
Οσοι διακινούν τέτοιου είδους ψεύδη θα κληθούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους στην δικαιοσύνη

Η δήθεν «είδηση» περί «εντολών» ή αποφάσεων» του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη για ενέργειες που στόχευαν στο σπάσιμο του Φράγματος της Γυρτώνης είναι εκτός πραγματικότητας. Πρόκειται για απόλυτα ψεύδη και συκοφαντίες που στοχεύουν στην σύγχυση, την παραπληροφόρηση και τη δημιουργία εντυπώσεων.
Το Φράγμα είναι στη θέση του, είναι κατασκευασμένο από μπετόν και μόνο με ανατίναξη θα μπορούσε να διασπαστεί.
Η απόφαση που ελήφθη εις γνώση όλων των παρισταμένων στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Θεσσαλίας, αφορούσε σε παρέμβαση σε αγροτικό δρόμο επι αναχώματος στην ζώνη πλημμυρών του Πηνειού, που οδηγεί στο φράγμα σε απόσταση από αυτό και στην αριστερή πλευρά κατά τον ρου του ποταμού.
Δηλώνουμε απολύτως κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία έγινε παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διάρρηξη του αναχώματος της πλημμυρικής κοίτης του Πηνειού που συνέβη στη δεξιά πλευρά κατά τον ρου του ποταμού και οδήγησε πλημμυρικά νερά προς την Κάρλα και τα κοντινά χωριά.
Η παρέμβαση η οποία κρίθηκε αναγκαία από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φαλάνης και τα παριστάμενα μέλη του Συντονιστικού, λειτούργησε θετικά και σωτήρια για ανθρώπινες ζωές και εκτιμάται ότι εκτόνωσε σημαντικές ποσότητες που θα απειλούσαν με βίαιο τρόπο την Φαλάνη, το Δασοχώρι και τη Λάρισα. Τα νερά αυτά μέσω της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού όδευσαν προς την θάλασσα.
Όλα τα παραπάνω μπορούν να επιβεβαιωθούν.
Οσοι συνεχίζουν να επιμένουν σε διαρροή και διακίνηση καταφανών ψευδών ειδήσεων ενδέχεται να κληθούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους ενώπιον της δικαιοσύνης.
Είναι απολύτως εξοργιστικό με φόντο το δράμα των ανθρώπων που χτυπήθηκαν από την πλημμύρα, να εξελίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές ανθρώπους οι οποίοι με συστηματικό τρόπο και ψέματα επενδύουν στην τοξικότητα και το διχασμό, πιστεύοντας πως έτσι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Παραθέτουμε video τοπικής ιστοσελίδας με πλάνα και δηλώσεις του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Φαλάνης κ. Κ. Λυγούρα, την ώρα της παρέμβασης, όπου ρητά δηλώσει ότι η παρέμβαση γίνεται σε δρόμο επι αναχώματος,, ενώ από τα σχετικά πλάνα επιβεβαιώνεται πλήρως ότι η παρέμβαση δεν γίνεται στο φράγμα. .
Στο ιδιο video αναφέρεται ότι η παρέμβαση γίνεται ύστερα απο συνεννόηση με εκπροσώπους θεσμικών φορέων.
2. Επισυνάπτουμε αποτύπωση της περιοχής όπου φαίνονται
α) το φράγμα Γυρτώνης
β) το σημείο παρέμβασης των ανθρώπων της δημοτικής κοινότητας Φαλάνης
γ) το σημείο του αναχώματος του φράγματος που έσπασε στη δεξιά πλευρά της κοίτης, το οποίο πλημμύρισε τις περιοχές προς την Κάρλα.
3. Επισυνάπτουμε αεροφωτογραφία του φράγματος Γυρτώνης για τις σχετικές συγκρίσεις.
- ΛΑΡΙΣΑ | 04.08.2026 | 10:44
Θ. Μαμάκος: «Η εμπιστοσύνη των πολιτών δεν χτίζεται με συνθήματα αλλά με μετρήσιμα αποτελέσματα» - ΛΑΡΙΣΑ | 04.08.2026 | 10:38
Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος αποχαιρετά τον γιατρό Κωνσταντίνο Μπάρκα - ΛΑΡΙΣΑ | 04.08.2026 | 10:34
Θλίψη στη Λάρισα: έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών ο Γιώργος Κωστούλης - ΕΛΛΑΔΑ | 04.08.2026 | 10:27
Πως το κράτος εξαπάτησε τους νέους επιστήμονες, κραυγή απόγνωσης από τον καθηγητή Αριστείδη Χατζή - ΒΟΛΟΣ | 04.08.2026 | 10:19
Σοκ στον Αλμυρό – 41χρονος βίασε την κόρη της συζύγου του - ΒΟΛΟΣ | 04.08.2026 | 10:17
Νέες φοιτητικές εστίες στον Βόλο: Πόσο κοστίζουν και τι περιλαμβάνει το ενοίκιο [εικόνες] - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.08.2026 | 10:08
Στο ΦΕΚ η απόφαση Πιτσιλή για το ΟΣΔΕ 2026 – Δείτε όλες τις αλλαγές που περιλαμβάνει - ΕΛΛΑΔΑ | 04.08.2026 | 10:02
Τρία τα μέτωπα της φωτιάς στη Δυτική Αττική -Πιο ενεργό της Ψάθας προς Λούμπα, κρίσιμες ώρες το μεσημέρι
- ΕΛΛΑΔΑ | 03.08.2026 | 12:33
Καιρός: Ανοίγει η «βόρεια ατλαντική πύλη» -έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζια προς Δεκαπενταύγουστο - ΛΑΡΙΣΑ | 03.08.2026 | 21:49
Θλίψη στη Λάρισα για την απώλεια του αναισθησιολόγου Κωνσταντίνου Μπάρκα-έχασε τη ζωή του ενώ οδηγούσε - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.08.2026 | 11:30
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς για τα τιμολόγια λιπασμάτων – Όλες οι ημερομηνίες - ΛΑΡΙΣΑ | 03.08.2026 | 09:07
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 03.08.2026 | 20:10
Σοκ στη Λάρισα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου του στην περιοχή της Νεάπολης - ΛΑΡΙΣΑ | 03.08.2026 | 21:52
θλίψη – Αυτός είναι ο 53χρονος που σκοτώθηκε σε τροχαίο σε χωριό της Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 03.08.2026 | 13:06
Ξεψύχησε στην άσφαλτο 52χρονος μοτοσικλετιστής στην Καρυά Ελασσόνας περιμένοντας 1,5 ώρα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ - ΒΟΛΟΣ | 03.08.2026 | 21:04
To παλαιότερο καφενείο στην Ελλάδα είναι πετρόκτιστο και βρίσκεται στο Λαύκο στο Νότιο Πήλιο- ΦΩΤΟ




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed