ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Υγειονομική βόμβα τα Κανάλια Μαγνησίας– «Μας άφησαν μόνους, κανένα ενδιαφέρον»
Περισσότερα από 400 αιγοπρόβατα και άγνωστος αριθμός βοειδών σαπίζει μέσα στις στάνες

Λένε οι κάτοικοι, ενώ τα νεκρά ζώα σαπίζουν στις στάνες και δεν υπάρχει πρόσβαση – Λιμνάζουν τα νερά σε ποιμνιοστάσια με νεκρά ζώα και αγροτικές εκτάσεις
Οι κάτοικοι των Καναλίων, σχεδόν 15 ημέρες μετά το «σαρωτικό» πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που άφησε πίσω της 17 νεκρούς στη Θεσσαλία και ανυπολόγιστες καταστροφές, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Είναι μόνοι τους και όπως καταγγέλλουν κανένας από τον δήμο Ρήγα Φεραίου και την περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας δεν έδειξε ενδιαφέρον, για να συνδράμει, ώστε αφενός να αντιμετωπιστεί η υγειονομική βόμβα, που τους απειλεί εξαιτίας των νεκρών ζώων που σαπίζουν στις στάνες και των νερών που λιμνάζουν σε ποιμνιοστάσια και αγροτικές εκτάσεις, βυθισμένες στις λάσπες και τον βούρκο.
«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Δεν έχουμε πρόσβαση για να πάμε στα ποιμνιοστάσια να απομακρύνουμε τα νεκρά ζώα. Σαπίζουν εκεί μέρα και η περιοχή μας απειλείται ευθέως από διάφορες ασθένειες», επισημαίνει οργισμένος ο Κωνσταντίνος Πανομάτης, κτηνοτρόφος και δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον ίδιο περισσότερα από 400 αιγοπρόβατα και άγνωστος αριθμός βοειδών, πνίγηκαν κατά τη διάρκεια της θεομηνίας.
Ξεκίνησε η τρίτη εβδομάδα από την ημέρα που η περιοχή «χτυπήθηκε» από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά καμία από τις αρμόδιες αρχές δεν ενδιαφέρθηκε να τους συνδράμει. «Δεν υπάρχει κανείς. Ούτε από τον δήμο, ούτε από την περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας να μας βοηθήσει. Όμως το πρόβλημα είναι σοβαρό και αν δεν υπάρξει παρέμβαση, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι μεγάλος», παρατηρεί ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον κ. Πανομάτη στα περισσότερα ποιμνιοστάσια η στάθμη του νερού ξεπερνά τα 2 μέτρα. «Αν δεν υπάρξει οργανωμένα άντληση υδάτων οι μολυσματικές ασθένειες θα κατακλύσουν την περιοχή», προειδοποιεί ο ίδιος.
Ο κ. Πανομάτης λέει επίσης ότι την ώρα της μεγάλης θεομηνίας το αντλιοστάσιο στην περιοχή, που θα έπρεπε να αντλεί νερά, ήταν χαλασμένο και εκτός λειτουργίας. Αυτό όπως ήταν φυσικό συνέτεινε ώστε η περιοχή να πλημμυρίσει, σε συνδυασμό με τα νερά του χείμαρρου Κερασιώτη που κατέκλυσαν την περιοχή και δημιούργησαν επιπρόσθετα προβλήματα.

Στον συγκεκριμένο χείμαρρο είχα γίνει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας το 2018, δεν απέδωσαν όμως, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να σπάσει ο δρόμος μεταξύ Κερασιάς και Καναλίων, αποκόβοντας την επικοινωνία μεταξύ των δύο χωριών.
Εκτός από το μεγάλο πρόβλημα με τα νεκρά ζώα στην περιοχή των Καναλίων σημαντικές επίσης ζημιές έχει υποστεί το αγροτικό κεφάλαιο στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον κ. Πανομάτη εκατοντάδες στρέμματα περίπου με αμυγδαλιές έχουν πλημμυρίσει, με τους αμυγδαλοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής να είναι σε απόγνωση, καθώς για πολλούς είναι το μοναδικό εισόδημα που έχουν.
«Είμαστε μόνοι μας, δεν έχουμε καμία ενημέρωση αν θα περάσει κάποιος» επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ο ίδιος κλείνοντας τη συνομιλία μας, την ώρα νεκρά ζώα και λιμνάζοντα νερά αποτελούν υγειονομική βόμβα τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα υπόλοιπα ζώα που κατάφεραν να σώσουν οι κτηνοτρόφοι και για τα οποία αναζητούνται τροφές οι οποίες χάθηκαν στα λασπόνερα.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.03.2026 | 22:05
Μεγαλειώδης παρέλαση στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 25.03.2026 | 21:57
Τρίκαλα: Μπλόκα της Τροχαίας ανήμερα της 25ης Μαρτίου -Αλκοτέστ σε πλήρωμα περιπολικού - ΒΟΛΟΣ | 25.03.2026 | 21:44
Πώς έχασαν τη ζωή τους μητέρα και κόρη στον Βόλο: Συγκλονιστική μαρτυρία, «είδα άνθρωπο να φλέγεται στην αυλή» (video) - ΔΙΕΘΝΗ | 25.03.2026 | 21:36
Λευκός Οίκος: Αν το Ιράν δεν δεχτεί την ήττα του, ο Τραμπ θα εξαπολύσει κόλαση, δεν είναι σε αδιέξοδο οι συνομιλίες - ΛΑΡΙΣΑ | 25.03.2026 | 21:21
Ισχυρός σεισμός 4,9 στο Άγιο Όρος - Αισθητός και στη Λάρισα και τις Σποράδες - ΒΟΛΟΣ | 25.03.2026 | 21:18
Φρικτές σκηνές στον Βόλο: Φώναζαν βοήθεια ενώ καίγονταν ζωντανές μάνα και κόρη - Σοκάρουν μαρτυρίες - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.03.2026 | 21:13
Ξεσπά ο αδελφός του 51χρονου Καρδιτσιώτη τραγουδιστή: «Του έλεγα μην μπλέκεις με αυτήν την κοπέλα» - ΒΟΛΟΣ | 25.03.2026 | 21:00
Τραγωδία στον Βόλο: Νεκρές μητέρα και κόρη έπειτα από έκρηξη σε σπίτι
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.03.2026 | 21:13
Ξεσπά ο αδελφός του 51χρονου Καρδιτσιώτη τραγουδιστή: «Του έλεγα μην μπλέκεις με αυτήν την κοπέλα» - ΛΑΡΙΣΑ | 25.03.2026 | 12:15
Εικόνες και βίντεο από την παρέλαση της Λάρισας- με αραιή συννεφιά πλήθος κόσμου την παρακολουθεί - ΒΟΛΟΣ | 25.03.2026 | 12:32
Εικόνες από την παρέλαση στην παραλία του Βόλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.03.2026 | 13:42
Προφυλακιστέος ο 17χρονος για τη δολοφονία του Γ. Τσιτόγλου - Θα οδηγηθεί στις φυλακές Κασσαβέτειας - ΛΑΡΙΣΑ | 25.03.2026 | 13:07
Εντυπωσιακή η παρουσία μαθητών και ενόπλων δυνάμεων στην παρέλαση της Λάρισας απέσπασε θερμά χειροκροτήματα (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.03.2026 | 11:19
Καρδίτσα: Απολογείται αυτή την ώρα για τη δολοφονία Τσιτόγλου ο 17χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 25.03.2026 | 21:21
Ισχυρός σεισμός 4,9 στο Άγιο Όρος - Αισθητός και στη Λάρισα και τις Σποράδες - ΛΑΡΙΣΑ | 25.03.2026 | 09:03
Θλίψη στην Ελασσόνα: Ο παλαίμαχος πρωταθλητής Νίκος Σιδηρόπουλος το θύμα του τραγικού τροχαίου στο Λυκούδι







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed