ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κακοκαιρία Daniel: Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους που απεγκλωβίστηκε – «Είναι οι σωτήρες μας»
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η διάσωση ενός βρέφους από πλημμυρισμένο σπίτι στη Θεσσαλία, από άνδρες της ΕΜΑΚ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η διάσωση ενός βρέφους από πλημμυρισμένο σπίτι στη Θεσσαλία, από άνδρες της ΕΜΑΚ.
Στο συγκινητικό βίντεο, φαίνεται ο πυροσβέστης να κρατά στα χέρια του το μωρό, με τους συναδέλφους του να τον συμβουλεύουν να προσέχει.
Η μητέρα του περίμενει στη φουσκωτή βάρκα μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια και δεν σταματά να κλαίει από το άγχος και την αγωνία της.
«Ψυχούλα μου. Έλα να το πάρει η μαμά στην αγκαλιά», ακούγεται να λέει ο διασώστης και δίνει το μωρό στην μαμά του, που το φιλά ανακουφισμένη.
«Δεν έχουμε καμία βοήθεια»
Η κυρία Βάσω Θεοδωροπούλου, μιλώντας στο Live News, περιγράφει τις ώρες αγωνίας που έζησε με την οικογένειά της.
«Δεν περιμέναμε ότι θα φτάσει σε τέτοιο σημείο το νερό. Την Παρασκευή άρχισε να ανεβαίνει η στάθμη του νερού. Είπαμε με τον σύζυγο να το παλέψουμε. Ξυπνήσαμε το Σάββατο και το νερό σχεδόν είχε φτάσει στον πρώτο όροφο. Δεν το σκέφτηκα καθόλου, κάλεσα την ΕΜΑΚ, ήρθαν αμέσως, πήραμε ότι προλάβαμε να πάρουμε και φύγαμε», λέει η μητέρα του βρέφους που απεγκλωβίστηκε.
«Ήθελα απλά τα παιδιά να μπουν στη βάρκα να φύγουμε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι σωτήρες μας. Ήθελα να φύγουμε για να είμαστε ασφαλείς», προσθέτει συγκινημένη.
Το νερό στον οικισμό είναι στα 3,5 μέτρα και το σχολείο έχει καταστραφεί
Πλέον, η τετραμελής οικογένεια φιλοξενείται σε ένα φιλικό ζευγάρι, είναι ασφαλής και αναμένει να γυρίσει ξανά στο σπίτι της, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν τα σπίτια των περιοχών που «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία Daniel θα είναι ξανά κατοικήσιμα.
Όπως καταγγέλλει η κα Θεοδωροπούλου, όλες αυτές τις μέρες δεν έχουν καμία βοήθεια από τον Δήμο Λαρισαίων ενώ κάνει λόγο για ολιγωρία των Αρχών.
«Όλες αυτές τις μέρες στον οικισμό Εργατικές της Γιάννουλης το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον. Δεν έχουμε καμία βοήθεια από τον Δήμο ενώ υπάρχουν μηχανήματα και έχει σταλεί βοήθεια από τη Θεσσαλονίκη. Μας λένε ότι περιμένουν εντολή για να γίνει άντληση των υδάτων. Το σχολείο έχει καταστραφεί, το νερό είναι στα 3,5 μέτρα. Εάν δεν μπουν μηχανήματα άντλησης, τα νερά αυτά δεν πρόκειται να φύγουν από μόνα τους», καταλήγει.
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.12.2025 | 15:25
Αρνούνται τη συνάντηση στο Μαξίμου και στέλνουν τα αιτήματα ζητώντας γραπτές δεσμεύσεις οι αγρότες στη Νίκαια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.12.2025 | 14:56
Ενισχύσεις de minimis ύψους 2,1 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς μηδικής στον Έβρο και βιομηχανικής τομάτας στην Ημαθία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.12.2025 | 14:48
Η νέα ΚΑΠ πρέπει να ενδυναμώνει τους αγρότες και να κάνει την καινοτομία προσβάσιμη σε όλους - ΛΑΡΙΣΑ | 13.12.2025 | 14:37
Εγκαίνια Αρχοντικού Γεωργίου Σβαρτς στα Αμπελάκια - ΕΛΛΑΔΑ | 13.12.2025 | 14:32
Τραγωδία στην Κύπρο: Αυτοκτόνησε 23χρονος κατάδικος, τον χρησιμοποιούσαν ως σκλάβο οι «βαρόνοι» της φυλακής - ΕΛΛΑΔΑ | 13.12.2025 | 14:25
Νέα εποχή για την Εγνατία Οδό-Τι αλλάζει με επενδύσεις 1,8 δισ. ευρώ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.12.2025 | 14:13
ΟΠΕΚΕΠΕ -Παράνομες επιδοτήσεις: Κατασχέθηκαν χρυσές λίρες, ράβδοι χρυσού, μετρητά -Πεθαμένος «έκανε» αναλήψεις, 16 συλλήψεις - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.12.2025 | 14:00
«Μουδιασμένες» οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία στη Λ. Πλαστήρα για τα Χριστούγεννα, ελπίδα για βελτίωση
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 09:37
Θλίψη στην Kαρυά Ελασσόνας: 43χρονος «έφυγε» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 09:33
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 15:21
Τραγωδία στο κέντρο της Λάρισας – Νεκρός 54χρονος μετά από πτώση από ταράτσα - ΒΟΛΟΣ | 12.12.2025 | 11:18
Θρήνος στον Βόλο- Έφυγε από τη ζωή 21χρονος - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 12.12.2025 | 09:53
Καταργείται η βασική και αναδιανεμητική από το 2028. Από 14 έως 24 ευρώ η επιδότηση στο στρέμμα (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.12.2025 | 11:23
Τα χωριά της Θεσσαλίας «πονάνε»: Ένα απέραντο… σφαγείο, ούτε κέφι ούτε λεφτά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.12.2025 | 09:22
Η ΚΥΑ για το φυτικό κεφάλαιο στη Θεσσαλία για τις ζημιές από το «Ντάνιελ» - τα ποσά ανά καλλιέργεια - ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 17:59 | video
Οι αγρότες πέταξαν άχυρα έξω από τα γραφεία των τριών κυβερνητικών βουλευτών στη Λάρισα










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed