ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Στα τρία μέτρα έφτασε το νερό σε προάστια και συνοικίες της Λάρισας-στα 10,1 μέτρα η στάθμη του Πηνειού
Ολονύχτια μάχη με αναχώματα για να αποτραπούν οι πλημμύρες στο κέντρο της πόλης - Συνεχείς εκκενώσεις

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel η οποία άφησε πίσω της δέκα νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές. Τα φαινόμενα έχουν εξασθενίσει και πλέον δίνεται μάχη στις επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό από Κατερίνη προς Λάρισα λόγω αυξημένου όγκου υδάτων από την υπερχείλιση του Πηνειού.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας).
Η διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω εκτροπής στο Κλειδί Ημαθίας».
Τρία μέτρα έχει φτάσει το νερό στη Γιάννουλη Λάρισας
Η στάθμη των υδάτων σε Γιάννουλη, Άγιο Θωμά, Εργατικές Κατοικίες και Ιπποκράτη έχει ανεβεί στα δυόμιση με τρία μετρά ενώ το κέντρο της Λάρισα δεν έχει πληγεί, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Επισήμανε ότι σήμερα οι επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν στην Πεδιάδα καθώς μεγαλώνει η ανησυχία για τις περιοχές της Καρδίτσας και των Τρίκαλων.
Σημείωσε πως 750 χλμ στη Θεσσαλία έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα, προσθέτοντας πως όλες οι δυνάμεις του κόσμου να έρχονταν θα ήταν και πάλι δύσκολο να επιχειρήσει η Πυροσβεστική σε όλον αυτό τον τομέα.
Διαβεβαίωσε πως όλα τα μέσα είναι στην περιοχή και είπε πως το ΓΕΕΘΑ ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί.
Στο μεταξύ λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως σορός ηλικιωμένης ανασύρθηκε από οικία, στην περιοχή Μαραθέα Καρδίτσας. Σύμφωνα με διευκρίνιση από την Πυροσβεστική, η άτυχη ηλικιωμένη περιλαμβάνεται στους δέκα νεκρούς που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.
Ο Πηνειός πέρασε στην πόλη
Η στάθμη του Πηνειού έφθασε σε απόσταση ενός μέτρου από τη γέφυρα της Γιάννουλης και το νερό πέρασε πλέον σε κατοικημένες περιοχές.
Οι φωτογραφίες είναι από την περιοχή Ιπποκράτης και το βίντεο από την περιοχή της Εταιρείας Ύδρευσης ΔΕΥΑΛ.


- ΕΛΛΑΔΑ | 04.08.2026 | 14:40
Έρχεται νέο κύμα ζέστης: Προ των πυλών «μία θερμότερη φάση που κορυφώνεται 8-10 Αυγούστου» -Η ανάρτηση Κολυδά - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.08.2026 | 14:36
ΥΠΑΑΤ: Αποζημιώσεις 75 χιλιάδων ευρώ στη Θεσσαλία για θανατωθέντα ζώα λόγω ευλογιάς και αφθώδους πυρετού - ΒΟΛΟΣ | 04.08.2026 | 14:26
Φωτιά τώρα στον Άγιο Λαυρέντιο στο Πήλιο - Επιχειρούν εναέρια μέσα - ΛΑΡΙΣΑ | 04.08.2026 | 12:56
Τον Οκτώβριο η ολοκλήρωση του έργου αναβάθμισης του οδικού άξονα Μεσοράχης – Ελευθερών - ΕΛΛΑΔΑ | 04.08.2026 | 12:52
Κεφαλονιά: Άγγλοι τουρίστες πλήρωσαν τα νερά των πυροσβεστών - ΒΟΛΟΣ | 04.08.2026 | 12:46
Σκόπελος: Πώς ο έλεγχος αποκάλυψε την παράνομη αλιεία και εξαγωγή κοραλλιών από τον βυθό του Αιγαίου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 04.08.2026 | 11:41 | video
Ξεκίνησε η προετοιμασία της Αναγέννησης - ΛΑΡΙΣΑ | 04.08.2026 | 10:44
Θ. Μαμάκος: «Η εμπιστοσύνη των πολιτών δεν χτίζεται με συνθήματα αλλά με μετρήσιμα αποτελέσματα»
- ΕΛΛΑΔΑ | 03.08.2026 | 12:33
Καιρός: Ανοίγει η «βόρεια ατλαντική πύλη» -έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζια προς Δεκαπενταύγουστο - ΛΑΡΙΣΑ | 03.08.2026 | 21:49
Θλίψη στη Λάρισα για την απώλεια του αναισθησιολόγου Κωνσταντίνου Μπάρκα-έχασε τη ζωή του ενώ οδηγούσε - ΛΑΡΙΣΑ | 04.08.2026 | 10:34
Θλίψη στη Λάρισα: έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών ο Γιώργος Κωστούλης - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.08.2026 | 11:30
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς για τα τιμολόγια λιπασμάτων – Όλες οι ημερομηνίες - ΛΑΡΙΣΑ | 03.08.2026 | 09:07
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 03.08.2026 | 20:10
Σοκ στη Λάρισα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου του στην περιοχή της Νεάπολης - ΛΑΡΙΣΑ | 03.08.2026 | 21:52
θλίψη – Αυτός είναι ο 53χρονος που σκοτώθηκε σε τροχαίο σε χωριό της Λάρισας - ΒΟΛΟΣ | 03.08.2026 | 21:04
To παλαιότερο καφενείο στην Ελλάδα είναι πετρόκτιστο και βρίσκεται στο Λαύκο στο Νότιο Πήλιο- ΦΩΤΟ




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed