ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη για το Blue Horizon – «Καρατόμηση» ζητούν τα κόμματα
Η συγγνώμη που ζήτησε ο κ. Βαρβιτσιώτης για τη «λανθασμένη» του διατύπωση δεν κατεύνασε τα πνεύματα

Τη δημόσια καταδίκη των δηλώσεων Βαρβιτσιώτη από την κυβέρνηση «απαιτούν» τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφορικά με τα όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας για τον θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά, τον οποίο έσπρωξαν στη θάλασσα εργαζόμενοι του πλοίου Blue Horizon.
Και παρότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν τα όσα είπε αρχικά για την αποτρόπαια πράξη που οδήγησε στο θάνατο τον Αντώνη Καρυώτη, ζήτησε συγγνώμη για τη «λανθασμένη διατύπωση», όπως την χαρακτήρισε σε ανάρτησή του, η αντιπολίτευση διαμηνύει πως θεωρεί «αυτονόητη» την αποπομπή του από την κυβέρνηση και ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε λόγο για «αδιανόητο τέλος», που «δεν το ανέχεται η στοιχειώδης ηθική», δεν είπε λέξη για τις δηλώσεις του υπουργού του, καθώς η κυβέρνηση θεώρησε λήξαν το θέμα μετά τις διευκρινίσεις Βαρβιτσιώτη, που αρνήθηκε τις κατηγορίες περί «εξίσωσης του θύματος με τους θύτες», ενώ διαβεβαίωσε την οικογένεια του 36χρονου πως θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας
«Πήγαν για δουλειά και βρέθηκαν κατηγορούμενοι για δολοφονία»
Τα «πυρά» των κομμάτων στράφηκαν στην κυβέρνηση όταν ο υπουργός Ναυτιλίας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ανέφερε αρχικά πως θεωρεί «ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, κατηγόρησε τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ότι «προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση» και σημείωσε πως θεωρεί «αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη».
«Απάνθρωπη και ανατριχιαστική» χαρακτήρισε τη δήλωση του υπουργού της κυβέρνησης και η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, προσθέτοντας πως «αντί να απολογηθεί για την απουσία του Λιμενικού, φτάνει στο σημείο να εξισώσει θύτες και θύμα», ενώ τόνισε πως «ο Κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει θέση άμεσα».

Πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά για τον Αντώνη
«Είναι παράδοξο το ότι παραμένει ακόμη στη θέση του»
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήρισε «κατάπτυστη και απάνθρωπη» τη δήλωση Βαρβιτσιώτη, αφού τόνισε πως «δεν μπορούμε να ανεχτούμε καμία προσπάθεια να κανονικοποιηθούν και να δικαιολογηθούν τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις», υπογράμμισε πως «είναι παράδοξο το ότι παραμένει ακόμη στη θέση του» ο υπουργός Ναυτιλίας.
«Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταδικάσει τη δήλωση αυτή και να τον αποπέμψει», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.
«Προκαλούν αλγεινή εντύπωση οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη»
Στο θέμα που ανέκυψε με τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, μετά τις σοκαριστικές πράξεις εργαζομένων του Blue Horizon που οδήγησαν στο θάνατο τον 36χρονο, αναφέρθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως πετάς έναν άνθρωπο στη θάλασσα, όταν είναι προφανές ότι στο σημείο που ήταν το πλοίο, θέτεις σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Έχει σοκαριστεί η ελληνική κοινή γνώμη. Δυστυχώς, η βία είναι πια καθημερινότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Πρόκειται για ένα «έγκλημα, μια αποτρόπαια πράξη, που δείχνει αποκτήνωση», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι «προκαλούν αλγεινή εντύπωση» οι δηλώσεις του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη».
«Περιμένουμε δημόσια αποδοκιμασία από την κυβέρνηση», προσέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Είναι παράδοξο το ότι παραμένει ακόμη στη θέση του»
«Να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα»
«Οι απίστευτες εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου στον καταπέλτη του Blue Horizon σοκάρουν και ‘σφίγγουν το στομάχι’ σε όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος», τόνισε το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για τον πνιγμό του άτυχου άνδρα.
Όπως σημείωσε, «η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής που βιώνουμε σχεδόν καθημερινά σε μια κοινωνία όπου βασιλεύουν οι σάπιες αξίες του ατομισμού και του κέρδους, οδηγεί σε τέτοια επίπεδα αποκτήνωσης, ώστε να πετάει κάποιος έναν άνθρωπο στη θάλασσα και – ενώ τον βλέπει να πνίγεται μέσα στα απόνερα – να δίνει εντολή να ξεκινήσει κανονικά το πλοίο, προφανώς για να μην υπάρξει καθυστέρηση, αφού για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ‘ο χρόνος είναι χρήμα’».
Ο Περισσός ζητά από το Υπουργείο Ναυτιλίας και όλες τις αρμόδιες Αρχές να δώσουν απαντήσεις σε τρία ερωτήματα:
– «Τηρήθηκε από την εταιρεία το πρωτόκολλο και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας κατά τον απόπλου του πλοίου;
– »Υπήρχε παρουσία του Λιμενικού;
– »Πώς είναι δυνατόν το πλοίο να αποπλέει και να ταξιδεύει ανενόχλητο για ώρα πριν δοθεί εντολή να επιστρέψει;».
Το ΚΚΕ υπογράμμισε, επίσης, πως «η αρχική ενημέρωση του Λιμενικού έριχνε επί της ουσίας την ευθύνη στο θύμα».

Η στιγμή της σύλληψης των τεσσάρων μελών του Blue Horizon
«Θα τιμωρηθούν οι ένοχοι», λέει η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση, πάντως, τόσο δια στόματος Μητσοτάκη, όσο και με τις νεότερες δηλώσεις του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, δεσμεύεται ότι η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της και θα αποδώσει δικαιοσύνη για τον άδικο και εξοργιστικό χαμό του 36χρονου Αντώνη, ενώ παραδέχεται πως «τίποτα δεν τον φέρνει πίσω για να ακούσει τη συγγνώμη ενός συλλογικού αναστοχασμού», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Σε αυτή τη «συγγνώμη ενός συλλογικού αναστοχασμού», πάντως, η συγγνώμη του υπουργού Ναυτιλίας ήρθε κάπως καθυστερημένα και αφού προηγήθηκε δημόσια κατακραυγή για τις αρχικές του απόψεις…
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.09.2026 | 15:05
Κοινό μέτωπο Περιφέρειας και Δήμου για τον δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων: «Να ξεκινήσουμε τώρα από τα πρώτα 12 χιλιόμετρα» - ΕΛΛΑΔΑ | 02.09.2026 | 14:28
Ιμπραήμ Καλίν: Ο αρχηγός της τουρκικής MIT επισκέφθηκε μυστικά την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα - ΒΟΛΟΣ | 02.09.2026 | 14:22
Βόλος: Νεκρή 76χρονη λουόμενη στις Αλυκές - Έτρεξαν να τη σώσουν εργαζόμενοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.09.2026 | 14:17
Τουρκία: Ετοιμάζει ένα σχέδιο για την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας - ΛΑΡΙΣΑ | 02.09.2026 | 13:48
Λάρισα: Έφεση κατά της απόφασης αποφυλάκισης του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» από τους συγγενείς των θυμάτων - ΛΑΡΙΣΑ | 02.09.2026 | 13:20
Στο 4ο Λύκειο σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων επιθεώρησε εργασίες ανακαίνισης (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.09.2026 | 13:14
Αγωνιστικό παρόν από την ΑΔΕΔΥ Λάρισας στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.09.2026 | 10:08
Μεγάλη επιτυχία το «Αστικό Γλέντι» της Λάρισας- πάνω από 4000 άνθρωποι διασκέδασαν (ΦΩΤΟ)
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 01.09.2026 | 16:56
Λάρισα: Η μάχη του σταυρού στη ΝΔ – Το «δύο ή ένα» αλλάζει όλα τα δεδομένα - ΒΟΛΟΣ | 01.09.2026 | 14:56
Βαρύ πένθος για τον Αχιλλέα Μπέο: «Εφυγε» αιφνιδίως η μονάκριβη αδερφή του Βάσω - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 01.09.2026 | 09:18
Η Θεσσαλία μετατρέπεται σε ένα τεράστιο ενεργειακό πάρκο. Συμφέρει αυτός ο σχεδιασμός; - ΕΛΛΑΔΑ | 02.09.2026 | 07:57
Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες – Πότε έρχεται η πτώση της θερμοκρασίας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.09.2026 | 08:36
ΔΕΘ 2026: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει μέτρα για τους αγρότες – Με τρακτέρ απέναντι στην κυβέρνηση οι παραγωγοί - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.09.2026 | 09:27
Ανοδικά το καλαμπόκι στη Θεσσαλία – Στα 25 λεπτά το κιλό οι τελευταίες παραδόσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 01.09.2026 | 15:07
Εστίαση 360° στη Λάρισα - Καμπανάκι από τους επαγγελματίες της εστίασης (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.09.2026 | 16:46
Κ. Τέλιος: Αντέχουν μέχρι «Ιανό» και «Βύρωνα» τα ποτάμια της Καρδίτσας


































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed