ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κακοκαιρία Daniel: Κατακλυσμός στη Θεσσαλία – Ανυπολόγιστες καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές
Μαγνησία, Λάρισα και Καρδίτσα έχουν δεχτεί ανελέητο χτύπημα από ισχυρές καταιγίδες με τεράστια ύψη βροχής

Στη δίνη της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται για δεύτερο 24ωρο η Θεσσαλία που βιώνει συνθήκες κατακλυσμού με τεράστιες καταστροφές και την απώλεια τριών ανθρώπων ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εντοπισμό τουλάχιστον δυο αγνοούμενων.
Μαγνησία, Λάρισα και Καρδίτσα έχουν δεχτεί ανελέητο χτύπημα από ισχυρές καταιγίδες με τεράστια ύψη βροχής ενώ ολόκληρες εκτάσεις έχουν μετατραπεί σε απέραντες λίμνες.

Καταστροφές στο Βόλο από την κακοκαιρία
Οι καταστροφές σε περιουσίες, καλλιέργειες και υποδομές είναι ανυπολόγιστες ενώ η Πολιτική Προστασία με συνεχόμενα μηνύματα μέσω του 112 έχει προχωρήσει σε εκκενώσεις οικισμών, απαγόρευση κυκλοφορίας και σε προτροπές προς κατοίκους να εγκαταλείψουν υπόγεια και ισόγεια ανεβαίνοντας σε υψηλότερους ορόφους όπου είναι εφικτό.
Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα από την κάμερα της ΕΡΤ που δείχνει μια ομάδα της ΕΜΑΚ να κινείται μα βάρκα στην παλαιά Εθνική Οδό
Απέραντη θάλασσα θυμίζουν οι εκτάσεις παραπλεύρως της οδού Βόλου. Χωράφια, οικόπεδα, περιβάλλοντες χώροι επιχειρήσεων, ακόμη και το οδόστρωμα στο δρόμο προς Βόλο έχουν καλυφθεί από το νερό.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της , επισημαίνεται πως αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Αθήνα & προς Θεσσαλονίκη), από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 321+580 (όρια Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Μαγνησίας)
Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και μέσω της περιφερειακής Οδού Τρικάλων θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων και ακολούθως στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65.

Μεγάλες καταστροφές στη Νέα Λεύκη Λάρισας

Σπίτια καταστράφηκαν στη Νέα Λεύκη Λάρισας
Εικόνες αποκάλυψης
Η κακοκαιρία που σαρώνει την περιοχή έχει αφήσει ανυπολόγιστες καταστροφές, πάνω από 200.000 ανθρώπους στον Βόλο και τα προάστιά του χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από 30 ώρες, δεν υπάρχει πόσιμο νερό, τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ και δεν λειτουργούν οι συγκοινωνίες.
Μάχη δίνεται όπου εντοπίζονται κάποιες φιάλες εμφιαλωμένου νερού για να τις αγοράσει ο κόσμος.
Η αγορά του Βόλου παραμένει κλειστή για δεύτερη ημέρα, τα σούπερ μάρκετ δεν άνοιξαν καθόλου, ψωμί δεν παράγουν οι φούρνοι λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού και της έλλειψης νερού.
Οι δρόμοι είναι λασπότοποι, ολόκληρες συνοικίες, όπως η Νεάπολη, τα Παλαιά, οι Άγιοι Ανάργυροι και το Παλαιό Λιμεναρχείο είναι βυθισμένες στη λάσπη και τα νερά και μεγάλες λεωφόροι βρίσκονται σε μη προσπελάσιμη κατάσταση.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας που υπερχείλισε σε πολλά σημεία, μετέφερε τόνους λάσπης σε σπίτια και επιχειρήσεις. Στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, τα Παλαιά και μέχρι τις πολυτεχνικές σχολές στη λεωφόρο Αθηνών, ενώ τα ορμητικά νερά του παρέσυραν πολλές γέφυρες.
Στον Βόλο, που ισχύει για δεύτερο 24ωρο απαγόρευση της κυκλοφορίας, δεν υπάρχουν βασικές συγκοινωνίες. Δεν εκτελούνται υπεραστικά δρομολόγια, δεν κινούνται τα τρένα, αλλά ούτε και τα ταξί.

Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί τα υπόγεια και ισόγεια του Αγγελοπούλειου νοσοκομείου, καθώς και το μουσείο του συγκροτήματος Τσαλαπάτα.
Δεν υπάρχει πρόσβαση προς το νότιο Πήλιο, αφού στον δρόμο Βόλου-Νεοχωρίου, έχει διαλυθεί το οδικό δίκτυο στο ύψος της Παιδόπολης, στην Αγριά, στα Λεχώνια και κατέρρευσε η μεγάλη γέφυρα κοντά στην Μπούφα, πριν από την διασταύρωση προς τις Μηλιές.

- στη Μαγνησία, 1.050 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 350 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 280 άτομα
- στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 170 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 90 άτομα
- στην Καρδίτσα, 210 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 100 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 70 άτομα
- στα Τρίκαλα, 121 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 65 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 40 άτομα
- στη Σκιάθο, 109 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 20 άτομα

- ΕΛΛΑΔΑ | 06.02.2026 | 19:11
Σε διαθεσιμότητα ο σμήναρχος, του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, πώς τα ομολόγησε όλα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.02.2026 | 19:03
«Τρέχουν» τα έργα στη Θεσσαλία- Κουρέτας: Στόχος οι ασφαλείς μετακινήσεις και οι ανθεκτικές υποδομές - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.02.2026 | 18:48
Αρχίζει το... «φλερτ»; Ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κοιτάζει το ΠΑΣΟΚ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.02.2026 | 17:46
Εθνική αντεπίθεση κατά της ευλογιάς: 97 στρατιωτικοί κτηνίατροι στο πεδίο - ΒΟΛΟΣ | 06.02.2026 | 17:39
Μητέρα στον Βόλο κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με θύμα την ανήλικη κόρη της - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 15:53
Δήμος Λαρισαίων: Τσικνοπέμπτη στην κεντρική πλατεία με Τόνι Σφήνο και γλέντι με εδέσματα-κρασί - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.02.2026 | 15:48
Χρίστος Δήμας: Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στη Θεσσαλία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.02.2026 | 13:57
Νέος κύκλος συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Γαλλίας
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 21:27
Συναγερμός στη Λάρισα για πυρκαγιά σε διαμέρισμα 6ου ορόφου- μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 05.02.2026 | 08:29
Σε καθεστώς ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης οι πληγέντες από τον «Ντάνιελ» στο Ν. Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 07:37
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 09:12
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 16:48
Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός άντρας που έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 13:15
Παρέδωσαν σύγχρονο εξοπλισμό στην Παιδιατρική του ΓΝΛ οι Daughters of Penelope «Αγλαονίκη» Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.02.2026 | 17:20
«Έσβησε» στα 27 του ο Αλέξανδρος Αλεξίου, θλίψη στα Τρίκαλα - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 21:37
H παράταξη του δημάρχου θανάση Μαμάκου «Η Λάρισα που μας αξίζει!» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα (ΦΩΤΟ+video)




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed