ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κακοκαιρία Daniel: Σε Θεσσαλία και Αργολίδα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα 6 Σεπτεμβρίου – Δείτε τον σχετικό χάρτη
Η κακοκαιρία Daniel δοκιμάζει τη χώρα για δεύτερη ημέρα.

Σε Θεσσαλία και Αργολίδα καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα με την κακοκαιρία Daniel να μαίνεται για δεύτερη ημέρα.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής σήμερα, από τα μεσάνυχτα (00:00) έως τις πρωινές ώρες (08:30) σημειώθηκε στους Κωφούς Μαγνησίας με 194 mm. Ακολουθούν το Κρανίδι (180), η πόλη της Καρδίτσας (161), οι Σπέτσες (126), το Μουζάκι Καρδίτσας (121) και οι Χαλκιάδες Φαρσάλων (120).
Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι περισσότεροι μετεωρολογικοί σταθμοί της Μαγνησίας και των Σποράδων, όπου έχουν δεχθεί τα ακραία ύψη βροχής τις τελευταίες ημέρες, σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.
Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι καταιγίδες
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προκαλεί η κακοκαιρία Daniel από τη Δευτέρα 04/09, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη 7/9 το μεσημέρι, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα. Από το μεσημέρι της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά και βαθμιαία θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.
Για το διήμερο Τετάρτης 6/9 και Πέμπτης 7/9, τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται, θα επιδράσουν σωρευτικά στο ήδη κορεσμένο έδαφος, εντείνοντας τα προβλήματα από τα πλημμυρικά επεισόδια. Στον Χάρτη που ακολουθεί, επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται ύψη βροχής > 100 mm, για το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 6/9 έως το βράδυ της Πέμπτης 07/09/2023. Υπενθυμίζεται ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε μια επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου (ή ενός τόνου σε ένα στρέμμα).
Σύμφωνα με τον ανανεωμένο χάρτη, οι περιοχές όπου θα δεχθούν πολύ μεγάλα ύψη βροχής το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης, είναι:
- Θεσσαλία (Μαγνησία, Καρδίτσα, νότια τμήματα Ν. Τρικάλων)
- Σποράδες
- Ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, τοπικά στη Βοιωτία)
- Ανατολική Πελοπόννησος (Δυτική Κορινθία, Αργολίδα, Ανατολική Αρκαδία)
Ενδεικτικά, από την επεξεργασία των προγνωστικών στοιχείων του αριθμητικού μοντέλου πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αθροιστικά από την Τετάρτη 06/09 έως το μεσημέρι της Πέμπτης 07/09 στην περιοχή του Πηλίου, που ήδη αντιμετωπίζει πλημμυρικά επεισόδια, αναμένονται ~350 mm, ενώ στην περιοχή νότια του νομού Καρδίτσας ~400 mm.
Για λόγους σύγκρισης, αναφέρεται ότι στην περιοχή της Αθήνας (μετεωρολογικός σταθμός Θησείου, ΕΑΑ) σημειώνονται κατά μέσο όρο περίπου 400 mm σε ένα χρόνο!
Δείτε τον χάρτη

Χάρτης. Το εκτιμώμενο συνολικό ύψος βροχής (μπλε, μωβ αποχρώσεις) για το διήμερο Τετάρτης 6/9 – Πέμπτης 7/9, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Στο χάρτη επισημαίνονται οι περιοχές με τα αναμενόμενα ύψη βροχής > 300 mm.
Επιπλέον, θα πρέπει να επισημανθούν:
- Οι ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Βόρειο και Νοτιοδυτικό Αιγαίο, και οι ανατολικοί άνεμοι στο Κεντρικό Ιόνιο με εντάσεις τα 6-7 μποφόρ
- Οι τοπικές χαλαζοπτώσεις σε Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο
Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης την Τετάρτη 6/9, παραμένει στην Κατηγορία 5 (Ακραία).
- ΕΛΛΑΔΑ | 18.04.2026 | 01:12
Κεφαλονιά: Προφυλακιστέοι οι 3 νεαροί για τον θάνατο της Μυρτούς - ΕΛΛΑΔΑ | 18.04.2026 | 00:44
Συγκλονίζει ο θάνατος της 17χρονης από το Ψυχικό – Το σημείωμα που άφησε στο σπίτι της - ΒΟΛΟΣ | 17.04.2026 | 23:34
Πήλιο: 35χρονος λήστεψε και απείλησε τους γονείς του - «Μου έκαναν μάγια και βουντού, είναι μασόνοι» - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 23:17
Ivan Greko: Αναφέρθηκε στη φυλακή και την τραυματική εμπειρία του - «Οι χειρότερες είναι στη Λάρισα» - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 21:05
Σε εξέλιξη η ασφαλτόστρωση στον Βρυότοπο – Νέα παρέμβαση για την οδική ασφάλεια στον Δήμο Τυρνάβου - ΔΙΕΘΝΗ | 17.04.2026 | 20:55
Πόλεμος των άστρων: Προειδοποίηση- σοκ των ΗΠΑ για ρωσική πυρηνική επίθεση στο διάστημα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.04.2026 | 20:43
Καταγγελίες για «εξαγορά ψήφων» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τι υποστηρίζει ακαδημαϊκός - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 17.04.2026 | 20:36
Βουτιά στην τιμή του πετρελαίου μετά το άνοιγμα του Ορμούζ: Φθηνότερη βενζίνη και αγαθά πρώτης ανάγκης
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 11:17
Λαρισαίος ο 66χρονος που έστειλε λεφτά στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ; Ο πατέρας της τον χαρακτηρίζει εγκέφαλο του κυκλώματος - ΒΟΛΟΣ | 17.04.2026 | 11:43 | video
Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα- παρουσία Χρ. Δήμα η τελετή των εγκαινίων (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 17:56
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη επισκέφτηκε το ΙΑΣΩ στη Λάρισα λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας- πλέον νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.04.2026 | 10:56
Τακούδης: Βροχές και τις επόμενες ημέρες ευεργετικές για καλλιέργειες στο θεσσαλικό κάμπο - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 09:59
Αναπτερώνονται οι ελπίδες αγροτών των δήμων Τεμπών, Τυρνάβου που είχαν θέμα με τα φερτά υλικά του Ντάνιελ - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 20:14
Εορταστικό κλίμα με εκατοντάδες πιστούς στη λειτουργία της Ζωοδόχου πηγής στα Ταμπάκικα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 13:38
Πλήθος πιστών στο λαμπρό εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στη ΔΕΥΑΛ (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 17.04.2026 | 18:42
Νεκρός στο διαμέρισμά του βρέθηκε ο επιθεωρητής της ΕΑΔ που δικαζόταν για τη Σύμβαση 717













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed