ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Επική πρόκριση για τον Παναθηναϊκό επί της Μαρσέϊγ στα πέναλτι με ήρωες Ιωαννίδη, Μπρινιόλι
Μαρσέιγ - Παναθηναϊκός 3-5 (2-1)

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια τέραστα πρόκριση επί της Μαρσέιγ στη διαδικασία των πέναλτι με πρωταγωνιστές τους Ιωαννίδη και Μπρινιόλι, βρέθηκε στα playoffs του Champions League όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Μπράγκα και θα διεκδικήσει την είσοδο στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.
Ο Παναθηναϊκός πήρε μια τέραστα πρόκριση επί της Μαρσέιγ στη διαδικασία των πέναλτι με πρωταγωνιστές τους Ιωαννίδη και Μπρινιόλι, βρέθηκε στα playoffs του Champions League όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Μπράγκα και θα διεκδικήσει την είσοδο στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.
Η διαδικασία των πέναλτι:
- 0-1 Εύστοχος ο Ιωαννίδης
- 0-1 Γκεντουζί, απέκρουσε ο Μπρινιόλι
- 0-2 Εύστοχος ο Μπερνάρ
- 1-2 Εύστοχος ο Βερτού
- 1-3 Εύστοχος ο Κλεϊνχέισλερ
- 2-3 Εύστοχος ο Σαρ
- 2-4 Εύστοχος ο Παλάσιος
- 3-4 Εύστοχος ο Βιτίνια
- 3-5 Εύστοχος ο Μλαντένοβιτς
Ο Παναθηναϊκός έστειλε το ματς στην παράταση με το Φώτη Ιωαννίδη που ευστόχησε σε πέναλτι
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια ενδεκάδα του αγώνα της Λεωφόρου σε μια προσπάθεια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μπουν οι πράσινοι για να κάνουν το παιχνίδι τους, να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και να παίξουν με αντίστοιχο τρόπο όπως στο πρώτο ματς.
Αντίθετα η Μαρσέιγ είχε αλλαγή στο αρχικό της σχήμα καθώς ο Μαρθελίνιο ήταν αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να αλλάξει το αρχικό του σχήμα από τη στιγμή που ο Κοτονγκμπιά είχε αποβληθεί στη Λεωφόρο.
Γκολ στην πρώτη φάση η Μαρσέιγ
Οι Γάλλοι κατάφεραν να βρουν γκολ στην αναμέτρηση ενάμιση λεπτό μετά την έναρξη του ματς και μάλιστα μετά από κόρνερ που είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός με την Μαρσέιγ να βγαίνει στην αντεπίθεση με τρεις πάσες. Ο Λόπεθ βγήκε και μπλόκαρε τη μπάλα, έδωσε με τα χέρια στον Κλος, αυτό την πέρασε στον Σαρ που έκανε την κάθετη πάσα προς τον Ομπαμεγιάνγκ και ο σταρ της Μαρσέιγ αφού πέρασε και τον Μπρινιόλι πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0 των Γάλλων.
Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων έδωσε φτερά στους παίκτες του Μαρθελίνιο και αντίθετα έκοψε το "βήχα" των πράσινων με αποτέλεσμα το πρώτο 45λεπτο να είναι ένας επιθετικός μονόλογος της Μαρσέιγ προς την εστία του Μπρινιόλι και τον Ιταλό να είναι εκεί.
Επιθετικός μονόλογος των Γάλλων και στοπ από Μπρινιόλι
Στο 9- ο Ομπαμεγιάγνκ βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το σου με τον Μπρινιόλι να διώχνει και σε δεύτερο χρόνο το σουτ του Ουναχί έφυγε αρκετά έξω από την εστία του Ιταλού κίπερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Εντιάιγ έκανε τρομερή ερνέγεια, μπήκε στην περιοχή, έκανε και το συρτό σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Παναθηναϊκού. Δέκα λεπτά αργότερα και πάλι ο ίδιος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ και ο Μπρινιόλι και πάλι με το ένα χέρι έδιωξε τη μπάλα.
Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, δεν απειλούσε και είναι χαρακτηριστικό πως δεν είχε ούτε τελική στην αναμέτρηση. Στο 31- ο Ζιγκό βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, πήρε την κεφαλιά και ο Ιταλός τερματοφύλακας εντυπωσιακά απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στο 33- η Μαρσέιγ με τον Ομπαμεγιάνγκ και πάλι μετά το λάθος του Γέντβαϊ απείλησε με σουτ με τον Μπρινιόλι να απομακρύνει με τα πόδια σωτήρια. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 43- και πάλι ο επιθετικός από τη Γκαμπόν βρέθηκε σε θέση βολής, πήρε την κεφαλιά και πάλι ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.
Σκόραρε ξανά ο Ομπαμεγιάνγκ
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Μαρσέιγ βρήκε και δεύτερο γκολ, έφτασε σε σκορ πρόκρισης, όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Ομπαμεγιάνγκ νίκησε τους δύο στόπερ του τριφυλλιού και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν έτσι σε σκορ πρόκρισης, 2-0 πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης στο Βελοντρόμ και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στα "σχοινιά".
Άλλος Παναθηναϊκός στο β- μέρος
Με την έναρξη στο δεύτερο 45λεπτο ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Παλάσιος αντί του Βέρμπιτς. Με την εικόνα των πράσινων στο δεύτερο μέρος να αλλάζει άρδην. Αρχικά το τριφύλλι βρήκε την πρώτη του τελική στο 51- όταν γύρισαν ωραία τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Βιλένα ο οποίος σούταρε με τη μία αλλά ήταν άστοχος.
ΜΑΡΣΕΪΓ: Λόπεθ, Κλος, Ζιγκό, Μπεμπά, Λόντι, Ρονζιέ, Βερτού, Σαρ, Εντιάιγ (68- Γκεντουζί), Ουναχί (59- Χαρίτ), Ομπαμεγιάνγκ (80- Βιτίνια).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Χουάνκαρ (70- Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Βιλένα (70- Τσέριν), Τζούριτσιτς (63- Μπερνάρ), Μαντσίνι (106- Κλεϊνχέισλερ), Βέρμπιτς (46- Παλάσιος), Σπόραρ (63- Ιωαννίδης).
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 15:45
Η οικογένεια της Νίκης Βόλου αποχαιρετά τον 23χρονο Μάριο - ΒΟΛΟΣ | 13.04.2026 | 15:42
Δεκάδες προσλήψεις στον Δήμο Βόλου – Ποιες θέσεις αφορούν - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 15:35
Ιράν: Γιατί ο πόλεμος έχει σπείρει πανικό στους αγρότες - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 13.04.2026 | 15:32
Φον ντερ Λάιεν για πόλεμο σε Ιράν: Στο τραπέζι μέτρα για μείωση της ενεργειακής ζήτησης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 15:22
Δεληγιάννης για τις αιτιάσεις Μαμάκου για την υπόθεση της οικίας Αλεξάνδρου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 15:10
Αφθώδης πυρετός: «Θυσιάζουν τη Λέσβο για να σωθεί η υπόλοιπη Ελλάδα» - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 15:04
Σέρρες: Θρήνος και συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Στέφανο Μπορμπόκη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.04.2026 | 14:59
Δημήτρης Κουρέτας: «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» στα Τρίκαλα
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 12.04.2026 | 20:06
Με Γκουντάρα στη Μελιβοία έκανε Πάσχα ο Κουρέτας - ΛΑΡΙΣΑ | 12.04.2026 | 14:34
Σε κατάρρευση χιλιάδες μικροί παραγωγοί ρεύματος με Φωτοβολταϊκά- η ανακοίνωση του ΣΥΦΩΕΛ με έδρα τη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 12.04.2026 | 14:08
Βόλος: Μαύρη Κυριακή του Πάσχα : Υπέκυψε στα τραύματά του ο Χαράλαμπος Χιονίδης που καταπλακώθηκε σε εργοτάξιο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.04.2026 | 09:53
Τρίκαλα: Απέδρασαν δύο κρατούμενοι από το νοσοκομείο Τρικάλων που είχαν μεταφερθεί - ΛΑΡΙΣΑ | 12.04.2026 | 13:27
Στις γειτονιές της Λάρισας όλοι μια παρέα γύρω από τον οβελία (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 10:46
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΕΛΛΑΔΑ | 12.04.2026 | 01:05
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη: Γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε στην πολυκατοικία - ΒΟΛΟΣ | 12.04.2026 | 14:04
Τραγωδία στον Βόλο τα ξημερώματα του Πάσχα: Νεκρός 23χρονος οδηγός μηχανής













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed