ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Θάνατος 16χρονης στη Χαλκιδική: «Το ασθενοφόρο δεν έφτασε σε 45 λεπτά, αλλά σε 36», λέει ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ
Τις συνθήκες του θανάτου της 16χρονης από το Ωραιόκαστρο στη Χανιώτη περιέγραψε o υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής.

Τις συνθήκες του θανάτου της 16χρονης από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης στη Χανιώτη Χαλκιδικής, μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη, περιέγραψε στο GRTimes.gr o υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής, Σπύρος Αντωνιάδης.
Ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ τόνισε ότι το ασθενοφόρο δεν ξεκίνησε από την Κασσάνδρα, αλλά από το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, ενώ πρόσθεσε πως το πλήρωμα δεν έκανε 45 λεπτά όπως έχει αναφερθεί, αλλά 36.
"Η κλήση δόθηκε γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα για περιστατικό στη Χανιώτη. Το ασθενοφόρο από το ΚΥ Κασσανδρείας την ώρα που δόθηκε η πρώτη κλήση παρέδιδε επείγον περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου. Εμείς ως ΕΚΑΒ είχαμε ασθενοφόρο εκείνη την ημέρα, και το ασθενοφόρο ήταν στο Πολύγυρο. Η πρώτη κλήση δόθηκε σαν κρίση άσθματος και ότι η κοπέλα δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον. Το ασθενοφόρο ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών και έκανε ακριβώς 36 λεπτά και όχι 45 όπως έχει αναφερθεί. Σε δεύτερο τηλεφώνημα όταν έφτασε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και βρισκόταν στον κυκλικό κόμβο Καλλιθέας – Κασσανδρείας ενημερώθηκαν ότι το περιστατικό δεν είχε τις αισθήσεις του", αναφέρει ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, μόλις έφτασε στο σημείο το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, βρήκε δύο αστυνομικούς που είχαν φτάσει ήδη. "Πήγαν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όταν έφτασαν οι συνάδελφοι το κορίτσι είχε κάνει εμετούς, οπότε άμεσα της έκαναν αναρρόφηση, ενώ κατά τη διάρκεια που διακομίζονταν στο Κέντρο Υγείας στη Κασσάνδρα, οι συνάδελφοι της έκαναν ΚΑΡΠΑ. Δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να προσπαθούν να την επαναφέρουν…".
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι η άτυχη κοπέλα που έκανε τις καλοκαιρινές της διακοπές με φίλες στη Χανιώτη Χαλκιδικής, υπέστη αλλεργικό σοκ από τροφή – ήταν αλλεργική στα γαλακτομικά- που της σέρβιραν σε ταχυφαγείο και μετά από λίγη ώρα κατέληξε. Επίσης, ενώ η 16χρονη διαβεβαιώθηκε ότι δεν συμπεριλήφθηκε το εν λόγω σκεύασμα στην παραγγελία της, η κοπέλα κατανάλωσε το φαγητό και μετά από λίγα λεπτά υπέστη αλλεργικό σοκ.
Το χρονικό της τραγωδίας στη Χαλκιδική
Η 16χρονη βρίσκονταν στη Χαλκιδική για διακοπές όταν πήγε για φαγητό σε κάποιο ταχυφαγείο.
Εκεί, όπως λένε οι πληροφορίες, η 16χρονη ρώτησε εάν ένα φαγητό περιείχε μία ουσία που ήταν απαγορευμένη για την ίδια, καθώς ήταν αλλεργική. Το μαγαζί φέρεται να απάντησε αρνητικά, και έτσι η κοπέλα παρήγγειλε και κατανάλωσε το συγκεκριμένο φαγητό, με αποτέλεσμα να πάθει αλλεργικό σοκ.
Για τα αίτια του θανάτου της άτυχης 16χρονης θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.
- ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 21:56
Σε μισή ώρα κατέληξε ο 15χρονος οδηγός μηχανής στους Παξούς - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 21:19
Σοβαρό τροχαίο στην Πάτρα: Μηχανή «καρφώθηκε» σε δέντρο - Στο νοσοκομείο η 30χρονη οδηγός - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 21:02
Μια ήπειρος χωρίς πρώτες ύλες, πετρέλαιο, λιπάσματα και... χωρίς στρατηγική επιβίωσης... - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 20:46
Έρχεται αφρομεσογειακός κυκλώνας με αφρικανική σκόνη και λασποβροχή – Πότε και πού θα «χτυπήσει» - ΔΙΕΘΝΗ | 13.04.2026 | 20:25
Γερμανία: Έκτακτο πακέτο στήριξης μετά τον πόλεμο με το Ιράν, μείωση φόρου στα καύσιμα και bonus έως 1.000 ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 20:21
Προχωρά έργο για νέο φωτοβολταϊκό με αποθήκευση ενέργειας στη Λάρισα - ΔΙΕΘΝΗ | 13.04.2026 | 20:16
Μετά τον σάλο ο Τραμπ διέγραψε την ανάρτηση που τον εμφάνιζε ως Χριστό -«Εξωφρενική βλασφημία» - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 20:12
Εύβοια: Σφοδρό τροχαίο με 5 νεαρούς τραυματίες - Το ΙΧ τους έπεσε σε χαντάκι
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 10:46
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 11:15
Νέο Μέτρο 23 με 147 εκατ. ενεργοποιεί το ΥΠΑΑΤ για επιδότηση ζημιών σε καλλιέργειες τη διετία 2025-2026 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.04.2026 | 09:53
Τρίκαλα: Απέδρασαν δύο κρατούμενοι από το νοσοκομείο Τρικάλων που είχαν μεταφερθεί - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 09:57
Οδηγός έπεσε με το ΙΧ σε πλαγιά 70 μέτρων και βγήκε αγρατζούνιστος - ΒΟΛΟΣ | 13.04.2026 | 11:07
Θρήνος στον Βόλο για τον 23χρονο Μάριο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο - «Θα είσαι πάντα μαζί μας» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 10:35
Ολοταχώς για νέα πληρωμή επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου αγροτών - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 15:45
Η οικογένεια της Νίκης Βόλου αποχαιρετά τον 23χρονο Μάριο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 12:06
Τρισάγιο στη μνήμη των 21 μαθητών από την Ημαθία με τη συμπλήρωση 23 χρόνων από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη (ΦΩΤΟ +video)













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed