ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αυγενάκης: Σε 3-4 μήνες ο νέος κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ
Μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες προβλέπεται ότι θα έχει νομοθετηθεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ

Μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες προβλέπεται ότι θα έχει νομοθετηθεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης από τα γραφεία του Ασφαλιστικού Οργανισμού, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΑΑΤ.
«Ελπίζουμε τους επόμενους 3-4 μήνες και εφόσον υπάρχει και σχετική διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους ασφαλισμένους, να προχωρήσουμε στη νομοθέτηση του νέου, εκσυγχρονισμένου και βελτιωμένου κανονισμού στον ΕΛΓΑ», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ και τους διευθυντές μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να κατατεθούν οι προτάσεις για τη διαμόρφωση του κανονισμού και για τυχόν βελτιώσεις στη λειτουργία του οργανισμού οι οποίες όπως τόνισε «απαιτούνται τελικά όπως απεδείχθη από τη συζήτηση».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σημείωσε «οριοθετήσαμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ούτως ώστε πολύ γρήγορα να αποτελέσει νόμο του κράτους ένας νόμος-πλαίσιο ο οποίος θα ρυθμίζει τα οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα του οργανισμού».
Ζητήματα που, σύμφωνα με τον ίδιο, «αφορούν μια αισιόδοξη προοπτική των εργαζομένων, την οικονομική ευστάθεια του οργανισμού με την οποία θα αποτελέσει μια προοπτική μέλλοντος» αλλά και την «αναμόρφωση εκείνων των κανονιστικών διατάξεων που απαιτούνται για την προσαρμογή του οργανισμού μας υπό των νέων συνθήκων , της κλιματικής κρίσης».
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Γεώργιος Φερετζάνης, ο αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, Χρήστος Γιαννακάκης αλλά και υπηρεσιακά στελέχη τόσο του ΕΛΓΑ.
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 15:09
Έκοψαν το ρεύμα σε άπορα αδέλφια με προβλήματα υγείας στον Τύρναβο - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 15:05
Μαρούδας (Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας): «Κλιμάκωση σημαίνει ακόμα και blackout, θα κοπεί η Ελλάδα στα δύο» - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 14:56
Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για έγκριση προϋπολογισμού (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.12.2025 | 14:47
Βράβευσε τον Ευάγγελο Σούρλα η περιφέρεια (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 14:19
Δήμος Λαρισαίων: Εκδήλωση αφιερωμένη στο Διάστημα – Κεντρικός ομιλητής από ο ιατρός Αδριανός Γολέμης - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 14:12
Οριστική δικαστική δικαίωση των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου κατά του Υπουργείου Παιδείας - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 13:38
Λάρισα: Αντίστροφη μέτρηση για τη Χριστουγεννιάτικη παρέλαση - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.12.2025 | 13:36
Τσιάρας: «Είμαι διαθέσιμος να πάω στα μπλόκα για διάλογο, αρκεί να υπάρχει διάθεση από τους αγρότες»
- ΒΟΛΟΣ | 28.12.2025 | 11:06
Θλίψη στον Βόλο: 63χρονος γνωστός επαγγελματίας έφυγε από την ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων - ΛΑΡΙΣΑ | 28.12.2025 | 09:10
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.12.2025 | 10:20
Με χιόνια και στα πεδινά της Θεσσαλίας θα μας αποχαιρετήσει το 2025 -Τσουχτερό κρύο από σήμερα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.12.2025 | 21:34
Τακούδης επικαιροποίηση: Χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας την Τετάρτη, πολικές θερμοκρασίες - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.12.2025 | 10:34
Θλίψη στα Τρίκαλα: Έφυγε στα 46 της η Αικατερίνη Τζουρτζιώτη - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.12.2025 | 18:34
Στάχτη οι κόποι μιας ζωής για κτηνοτρόφο από τους Γοργοβίτες (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.12.2025 | 09:17
ΟΠΕΚΕΠΕ: 17 ανύπαρκτα χωράφια φέρεται να δήλωνε ο αγροτοσυνδικαλιστής Μπότας για να παίρνει επιδοτήσεις – Τι έδειξε το πόρισμ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.12.2025 | 10:30
Τρίκαλα: «Δεν ήξερα πού πήγε» - Συγκινεί η μητέρα της δασκάλας που σκοτώθηκε στα Βαρδούσια










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed