ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις οι αγρότες στη Ζαγορά- βροχές, υψηλό κόστος παραγωγής στο επ[ίκεντρο σύσκεψης
Μεγάλα προβλήματα με τους αγροτικούς δρόμους και το απαξιωμένο σύστημα άρδευσης.

Ανακοίνωση
Αγροτικών Συλλόγων Ζαγοράς και Πουρίου.
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς και Πουρίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση το προηγούμενο Σάββατο για θέματα που αφορούν την ζημιά στην παραγωγή από τις καιρικές συνθήκες, το υψηλό κόστος παραγωγής και τα μεγάλα προβλήματα με τους αγροτικούς δρόμους και το απαξιωμένο σύστημα άρδευσης.
Στην συγκέντρωση τονίστηκε από όσους παρευρέθηκαν ότι υπάρχει κατά τόπους μεγάλη ζημιά, χωράφια άδεια από καρπό λόγω των πολλών βροχοπτώσεων στην ανθοφορία και κατά περιοχές έντονο φουζικλάδιο εξαιτίας των απότομων αλλαγών του καιρού.
Στην τοποθέτηση του ο Γιάννης Σέχας πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πουρίου καλωσόρισε τους αγρότες και τόνισε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή και πως πρέπει να αποζημιωθούν για την ζημιά και να μειωθεί το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής που έχει φτάσει στον ουρανό.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Θοδωρής Γεωργαδάκης πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και κάλεσε τους αγρότες να είναι σε ετοιμότητα για δυναμικές κινητοποιήσεις. Τόνισε επίσης ότι τα προβλήματα που ταλανίζουν τους βιοπαλαιστές αγρότες είναι χρόνια, πως όλες οι κυβερνήσεις ήταν απέναντι τους και οι κατακτήσεις που είχαν στο παρελθόν μικρότερες και μεγαλύτερες ήταν από τους αγώνες.
Επισήμανε ότι οι ζημιές που έχουν πάθει οι παραγωγοί είναι σε μεγάλο βαθμό κατά τόπους. Ο αναχρονιστικός και άδικος κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν τους αποζημιώνει διότι δεν είναι αποζημιωγονα αίτια ενώ την ίδια στιγμή οι αγρότες δεν ευθύνονται ούτε για το φουζικλάδιο καθώς έχουν κάνει όλους τους προβλεπόμενους ψεκασμούς αλλά ούτε και για τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην ανθοφορία.
Επίσης στην ομιλία του ο Θοδωρής Γεωργαδάκης ανέφερε ότι με το κόστος παραγωγής που έχει φτάσει στον ουρανό και με τις χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα οι αγρότες θα δυσκολευτούν να συνεχίσουν την καλλιέργεια.
Κλείνοντας τόνισε πως κάθε καλοκαίρι έρχονται αντιμέτωποι με το απαξιωμένο σύστημα άρδευσης και με τους εγκαταλελειμμένους αγροτικούς δρόμους. Δεν πάει άλλο με αυτήν την κατάσταση• ζούμε στον 21ο αιώνα και είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές. Κάλεσε τους αγρότες το επόμενο διάστημα να είναι σε επαγρύπνηση για να αντιπαλέψουν την επίθεση που γίνεται στη ζωή τους και στο εισόδημά τους.
Από κοινού οι αγρότες στην συγκέντρωση κατέληξαν στα εξής
Αιτήματα

Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των παραγωγών, των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά, καθώς είναι δεδομένο ότι η παραγωγή φέτος θα είναι μειωμένη και τα έσοδά τους λιγότερα.
Άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή αποζημιώσεων στους παραγωγούς, καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής τη φετινή χρονιά δημιουργεί ζητήματα ρευστότητας.
Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε οι παραγωγοί να αποζημιώνονται στο 100% για όλα τα ζημιογόνα αίτια στην παραγωγή και το κεφάλαιο.
Διεκδικούμε μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, μια επιδότηση σε φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές καθώς και κατάργηση του Φ.Π.Α. στα μέσα και εφόδια, πλαφόν στα 7 λεπτά την κιλοβατώρα στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωση μας.
Άμεση επίλυση των προβλημάτων άρδευσης σε όλες τις αγροτικές περιφέρειες του δήμου, άμεση αντικατάσταση του συστήματος άρδευσης με κλειστά κυκλώματα.
Καλλιέργεια των πηγών και το «μάζεμα» των νερών και συντήρηση και καθάρισμα των δεξαμενών άρδευσης.
Επισκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας που είναι σε μαύρα χάλια.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών στο κέντρο υγείας Ζαγοράς που υπολειτουργεί.
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.12.2025 | 20:25
Στο στόχαστρο 10 ακόμη ΑΦΜ για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ -Ανάμεσά τους ένας ακόμη αγροτοσυνδικαλιστής - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 19:29
Θλίψη στον Τύρναβο για τον θάνατο του 50χρονου Ηρακλή Καρέλα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.12.2025 | 19:19
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αλμυρού - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 19:05
Φαντασμαγορικό θέαμα στη Χριστουγεννιάτικη παρέλαση της Λάρισας (ΦΩΤΟ) -Ζωντανη μετάδοση από Θεσσαλία TV -live - ΒΟΛΟΣ | 30.12.2025 | 18:36
Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε οικισμό Ρομά στον Βόλο, αναφορές για τραυματία - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 18:31
Πλήθος κόσμου στην Παπαναστασίου για τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση με σόου Αρναούτογλου(ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.12.2025 | 18:19
Στη γραμμή άμυνας κατά της ευλογιάς οι στρατιωτικοί κτηνίατροι - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 18:12
«Προϋπολογισμός 2026: Η πόλη χρειάζεται συνέπεια και στρατηγικό σχέδιο – όχι αυξημένα τέλη»
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 11:24
Έξι Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.12.2025 | 09:33
Οι αγρότες σκληραίνουν την στάση τους κλείνοντας και παρακαμπτήριους – Στις 16:00 κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.12.2025 | 19:52
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρά εντοπίστηκαν δύο αδέλφια μέσα στο σπίτι τους - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.12.2025 | 22:58
Θέμα ωρών η πληρωμή εξισωτικής 2025, έπειτα δεύτερη δόση Μέτρο 23 - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 18:31
Πλήθος κόσμου στην Παπαναστασίου για τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση με σόου Αρναούτογλου(ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 16:31
Απέκλεισαν την παλιά οδό Λάρισας- Βόλου στο Αχίλλειο οι αγρότες- ουρές από ΙΧ και νταλίκες (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.12.2025 | 13:36
Τσιάρας: «Είμαι διαθέσιμος να πάω στα μπλόκα για διάλογο, αρκεί να υπάρχει διάθεση από τους αγρότες» - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 19:39
Νέα ...απόβαση τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας από το μπλόκο Νίκαιας (ΦΩΤΟ)











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed