ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Χαριστική βολή για τα δέντρα στον Τύρναβο από τη χθεσινή χαλαζόπτωση- σε απόγνωση οι αγρότες (ΦΩΤΟ)
Παράσταση διμαρτυρίας αυτή την ώρα στον ΕΛΓΑ

Τεράστια είναι η ζημιά στα ροδάκινα, τα αχλάδια, τα νεκταρίνια, τα βερίκοκα, τα αμπέλια , αλλά και τα κεράσια και τα υπόλοιπα φρούτα , από τη χθεσινή χαλαζόπτωση στον Τύρναβο.
Μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις που είχαν αφανίσει τον καρπό στα περισσότερα δέντρα, ότι είχε απομείνει του δόθηκε η χαριστική βολή από το χθεσινό χαλάζι ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής στην κάμερα της "Θεσσαλίας τηλεόρασης".



Σε απόγνωση οι παραγωγοί στον Τύρναβο
Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση που προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες, που βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο. Οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση με τον αγροτικό σύλλογο Τυρνάβου να σημειώνει πως οι καταστροφές είναι μεγάλες, καθώς η διάρκεια αλλά και το μέγεθος της χαλαζόπτωσης ήταν έντονα.

Άμεσα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και Γραμματέας της ΕΟΑΣΝΛ, Στέλιος Τσικριτσής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, Σπύρο Σπυρόπουλο και αναμένεται τις επόμενες μέρες περιοδεία με κλιμάκιο της διοίκησης του οργανισμού.

Ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και ορίστηκε γενική συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη όπου καλούνται όλοι οι αγρότες της περιοχής ώστε να συναποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Διεκδικούμε:
Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε οι παραγωγοί να αποζημιώνονται στο 100% για όλα τα ζημιογόνα αίτια στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.
Άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή αποζημιώσεων στους παραγωγούς καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής την φετινή χρονιά δημιουργεί ζητήματα ρευστότητας.
Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των παραγωγών των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά, καθώς είναι δεδομένο ότι η παραγωγή φέτος θα είναι μειωμένη και τα έσοδά τους λιγότερα.
- ΕΛΛΑΔΑ | 06.02.2026 | 19:11
Σε διαθεσιμότητα ο σμήναρχος, του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, πώς τα ομολόγησε όλα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.02.2026 | 19:03
«Τρέχουν» τα έργα στη Θεσσαλία- Κουρέτας: Στόχος οι ασφαλείς μετακινήσεις και οι ανθεκτικές υποδομές - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.02.2026 | 18:48
Αρχίζει το... «φλερτ»; Ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κοιτάζει το ΠΑΣΟΚ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.02.2026 | 17:46
Εθνική αντεπίθεση κατά της ευλογιάς: 97 στρατιωτικοί κτηνίατροι στο πεδίο - ΒΟΛΟΣ | 06.02.2026 | 17:39
Μητέρα στον Βόλο κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με θύμα την ανήλικη κόρη της - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 15:53
Δήμος Λαρισαίων: Τσικνοπέμπτη στην κεντρική πλατεία με Τόνι Σφήνο και γλέντι με εδέσματα-κρασί - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.02.2026 | 15:48
Χρίστος Δήμας: Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στη Θεσσαλία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.02.2026 | 13:57
Νέος κύκλος συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Γαλλίας
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 09:12
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 13:15
Παρέδωσαν σύγχρονο εξοπλισμό στην Παιδιατρική του ΓΝΛ οι Daughters of Penelope «Αγλαονίκη» Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.02.2026 | 09:44
De minimis 95 ευρώ διεκδικεί η μηδική, βαμβάκι μέχρι 25 ευρώ το στρέμμα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.02.2026 | 17:46
Εθνική αντεπίθεση κατά της ευλογιάς: 97 στρατιωτικοί κτηνίατροι στο πεδίο - ΒΟΛΟΣ | 06.02.2026 | 11:08
Σοκ στον Βόλο από τον θάνατο πασίγνωστου γιατρού από ανακοπή καρδιάς - ΒΟΛΟΣ | 06.02.2026 | 11:06
Βαρύ πένθος στη Μαγνησία: 54χρονος έφυγε πρόωρα από την ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 15:53
Δήμος Λαρισαίων: Τσικνοπέμπτη στην κεντρική πλατεία με Τόνι Σφήνο και γλέντι με εδέσματα-κρασί - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 11:31
Άμεση παρέμβαση του Δήμου Τυρνάβου μετά από νέο κρούσμα ευλογιάς – Προληπτικοί ψεκασμοί στην Περαχώρα (ΦΩΤΟ)


































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed