ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
ΕΚΛ: Άμεση παράταση για τις αιτήσεις για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ
Διεύρυνση του δικαιώματος για όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους

Άμεση παράταση για τις αιτήσεις για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ
Διεύρυνση του δικαιώματος για όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους
Ξεκίνησαν προχθές οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό ανέργων - εργαζομένων μέσω της ΔΥΠΑ. Το χρονικό διάστημα που θα είναι ανοιχτό το σύστημα είναι φοβερά μικρό ειδικά αν αναλογιστούμε ότι διαρκώς το σύστημα είναι εκτός λειτουργίας. Κι όλοι αυτοί που μένουν εκτός (περνάει η σειρά του δικού τους ΑΦΜ), δηλαδή χιλιάδες, θα έχουν περιθώριο μόλις δύο ημέρες για να τα καταφέρουν να διεκδικήσουν μία θέση-αν λειτουργεί η πλατφόρμα! Όταν δεν λειτουργεί το σύστημα τώρα που υπάρχει κατάτμηση του όγκου των ενδιαφερομένων με βάση το ΑΦΜ τους.
Δεν φτάνει δηλαδή που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς(σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε ούτε μια εβδομάδα διακοπές) θα είναι πολύ λίγοι αυτοί που θα έχουν τελικά αυτή την παροχή, επειδή οι κυβερνήσεις διαχρονικά την πετσόκοψαν, πρέπει να βιώσουν αφάνταστη ταλαιπωρία κι εμπαιγμό για να έχουν μια πιθανότητα.
Εδώ και μέρες ζούμε ένα αλλαλούμ με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες καθώς δεν λειτουργεί τίποτα με αποτέλεσμα την ατελείωτη ταλαιπωρία των πολιτών με αποκορύφωμα τους μαθητές και τα θέματα από την τράπεζα θεμάτων. Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις και τους χάκερ, αλλά δεν μπορεί να κρύψει την ανεπάρκεια και την αναλγησία του υπουργείου Παιδείας από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς που ζουν μια τεράστια ταλαιπωρία και αγωνία εν μέσω εξεταστικής περιόδου.
Ο πραγματικός χαρακτήρας της ψηφιοποίησης του κράτους, είναι η ενίσχυση του ταξικού του χαρακτήρα προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων . Ο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν είναι αυτόνομος. Υλοποιεί πολύ συγκεκριμένα, σε επίπεδο κώδικα, τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το νέο ψηφιακό κράτος. Η κυβέρνηση, επιμένει και προβάλλει μόνο την πλευρά της θετικής επίδρασης της ψηφιοποίησης του κράτους και του δημοσίου.
Υπάρχει όμως, και η άλλη πλευρά, που είναι η ενίσχυση του ταξικού χαρακτήρα του κράτους στο οποίο ζούμε, μέσα από την ψηφιοποίησή του. Γιατί, με την ψηφιοποίηση βελτιώνεται θεαματικά η δυνατότητα του κρατικού μηχανισμού να κάνει τη δουλειά του καλύτερα, δηλαδή να μπορεί να παρακολουθεί καλύτερα, να φορολογεί τα εργατικά - λαϊκά στρώματα περισσότερο και να εξοικονομεί πόρους σε βάρος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, πλειστηριάζονται ηλεκτρονικά τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών σε χρόνο «ντε τε» ! Για όλα αυτά κανένα σύστημα δεν «κρασάρει»!
Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθεί παράταση στην υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ! . Διεκδικούμε γενίκευση του κοινωνικού τουρισμού με εξασφάλιση φτηνών καλοκαιρινών διακοπών και ολιγοήμερων διακοπών στη διάρκεια του χρόνου ,τη διεύρυνσή του για όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους.
Για τη Διοίκηση
- ΒΟΛΟΣ | 12.04.2026 | 01:13
Στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου Βόλου το Άγιο Φως - ΕΛΛΑΔΑ | 12.04.2026 | 01:09
Πασχαλινό μήνυμα Οικουμενικού Πατριάρχη: Ευαγγέλιον ειρήνης ο λόγος της Αναστάσεως - ΕΛΛΑΔΑ | 12.04.2026 | 01:05
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη: Γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε στην πολυκατοικία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.04.2026 | 00:58
Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών» στους Ι. Ναούς του Ν. Καρδίτσας (φωτό+βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.04.2026 | 00:44
Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία από Λάρισα για Θεσσαλονίκη κοντά στον Σταθμό Κορινός - ΛΑΡΙΣΑ | 12.04.2026 | 00:41
Χριστός Ανέστη στη Λάρισα: Πλήθος πιστών στον Άγιο Νικόλαο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.04.2026 | 20:57
Το αναστάσιμο μήνυμα της χωρικής αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Μαρίας Γαλλιού - ΕΛΛΑΔΑ | 11.04.2026 | 20:47
Καιρός: Αφρομεσογειακός κυκλώνας από την Αλγερία στην Μεσόγειο - Πότε και πώς επηρεάζει την Ελλάδα
- ΕΛΛΑΔΑ | 11.04.2026 | 18:06
Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.04.2026 | 10:47
Χιλιάδες αγρότες εκτός πληρωμών με αιτία το monitoring, ουρά 250 εκατ. ευρώ πάει προς εκκαθάριση τον Ιούνιο - ΛΑΡΙΣΑ | 11.04.2026 | 11:56
Σπεύδουν για ψώνια της τελευταίας στιγμής για το πασχαλινό τραπέζι οι Λαρισαίοι-μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά - ΕΛΛΑΔΑ | 11.04.2026 | 15:50
Τραγωδία στην Καβάλα: Παιδί 3 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο - ΛΑΡΙΣΑ | 11.04.2026 | 10:36
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 11.04.2026 | 11:04
Απέραντη θλίψη στον Βόλο για τον χαμό 59χρονης εκπαιδευτικού – Εφυγε από τη ζωή η Αποστολία Βεργούλια - ΛΑΡΙΣΑ | 11.04.2026 | 00:02
Θλίψη στην Ελασσόνα: Έφυγε» από τη ζωή ο Χρήστος Γεωργιάδης - ΕΛΛΑΔΑ | 12.04.2026 | 01:05
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη: Γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε στην πολυκατοικία













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed