ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα 4 ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ στον Α. Σκέρτσο για την ασφαλιστική κάλυψη επαγγελματιών-αγροτών
Άκης Σκέρτσος: Καινούργιο φούρνο έφτιαξαν, ίδια κουλούρια πλάθουν

Κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τη Νέα Δημοκρατία για την ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη λόγω οφειλών. Το θέμα ανέδειξε αρχικά η «Αυγή» και στη συνέχεια ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, που από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες που έχουν οφειλές, για να έχουν τη δυνατότητα παράτασης της ασφαλιστικής τους κάλυψης έως το 2024, θα πρέπει να πληρώσουν όλες τις εισφορές για το 2022.
Άκης Σκέρτσος: Καινούργιο φούρνο έφτιαξαν, ίδια κουλούρια πλάθουν
Κάνοντας επίθεση στον Διονύση Τεμπονέρα, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνολικά, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε δήλωσή του με τίτλο την παροιμία «Καινούργιο φούρνο έφτιαξαν, ίδια κουλούρια πλάθουν» κατήγγειλε το κόμμα της Κουμουνδούρου για «υποκριτικό θόρυβο για την υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων Ελεύθερων Επαγγελματιών» και πρόσθεσε ότι ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, «ως μέλος της περίφημης νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έκρυψε άρον-άρον τους “παλιούς” για να φέρει μπροστά τους δήθεν “καινούριους”, μπήκε με φόρα στον νέο του ρόλο"», κατηγορώντας τον «κοροϊδία των πολιτών».
«Δυστυχώς, όμως, αντί να ενισχύσει την αξιοπιστία του κόμματός του, την καταβαραθρώνει περαιτέρω, κάνοντας αυτό που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον: να αλλάζει θέσεις, να λέει ψέματα και να κοροϊδεύει τους πολίτες», δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος, που πρόσθεσε:
«Στον κ. Τεμπονέρα θυμίζουμε, λοιπόν, ότι το κόμμα του υπερψήφισε στις 22/3/2022 την ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελεύθερων επαγγελματιών, την οποία σήμερα καταγγέλλει».
«Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ευνοϊκή ρύθμιση που ψηφίστηκε εκτάκτως το 2022 και υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι απαντούσε με τρίμηνη παράταση ρύθμισης και μειωμένη καταβολή εισφορών σε ένα δίκαιο αίτημα των Ελ. Επαγγελματιών. Η ίδια ακριβώς ρύθμιση ανανεώθηκε και φέτος», σημείωσε και υποστήριξε ότι σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση και όσα παγίως ισχύουν, όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μέσω της πρόβλεψης για κάλυψη των ανασφάλιστων με πρόσβαση στο ΕΣΥ, στη συνταγογράφηση από δημόσιες δομές και υπό όρους στη συνταγογράφηση από ιδιώτες, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι μένουν εκτός ασφαλιστικής κάλυψης από τους φορείς τους.
«Δεν έχουν πρόσβαση μόνο σε υπηρεσίες από ιδιωτικές δομές με τις οποίες συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ. Και ρωτούμε: Ποια είναι τελικά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Η ρύθμιση του άρθρου 76 του νομου 4915/2022 είναι καλή ή κακή για τους ελεύθερους επαγγελματίες; Και γιατί αφού την υπερψήφισε τότε, την καταγγέλλει σήμερα; Θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου. Όμως αποδεικνύεται ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο» κατέληξε ο κ. Σκέρτσος που επισύναψε «για του λόγου το αληθές», όπως είπε, και αντίγραφο των ψήφων της ΚΟ ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ «ώστε να ενημερωθεί ο κ. Τεμπονέρας».
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Άλλα λόγια ν- αγαπιόμαστε
Στον Άκη Σκέρτσο απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλοντάς τον για λογοπαίγνια και σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «δεν μερίμνησε να υπάρξει παράταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, μετά την 1.6.2023» και τώρα «προσπαθεί να καταστήσει συνυπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ», που ζητούσε διαρκώς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα ρύθμιση των χρεών.
Και θέτει τέσσερα ερωτήματα στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι έχει αφήσει τη μεσαία τάξη χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
- ΕΛΛΑΔΑ | 26.02.2026 | 19:02
Δεν έπεσε αρκετό χιόνι στην Ελλάδα – Στο 2% η χιονοκάλυψη τον φετινό χειμώνα - ΒΟΛΟΣ | 26.02.2026 | 18:54
Βόλος: Αύριο το τελευταίο αντίο στον Κώστα Βογιατζή που έφυγε από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο - ΒΟΛΟΣ | 26.02.2026 | 18:51
Στον Βόλο 11 με 12 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – Για το 3ο προσυνέδριο της Ν.Δ. - ΛΑΡΙΣΑ | 26.02.2026 | 18:48
Τους στέλνουν στα δικαστήρια για τα κοντέινερ των σεισμοπαθών του Δαμασίου - ΛΑΡΙΣΑ | 26.02.2026 | 18:10
Συλλαλητήριο με τρακτέρ αύριο στην Αγιά - ΒΟΛΟΣ | 26.02.2026 | 17:57
Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα του Γεράσιμου από την τραγωδία των Τεμπών: Τρία ολόκληρα χρόνια αγωνίζεται για τη ζωή του - ΛΑΡΙΣΑ | 26.02.2026 | 14:28
Τρία χρόνια από τα Τέμπη: Στο Κουλούρι ο χρόνος έχει σταματήσει στις 28 Φλεβάρη του 2023 – Το «νεκροταφείο» των βαγονιών - ΛΑΡΙΣΑ | 26.02.2026 | 12:55
Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ηλικιωμένο άνδρα στη Λάρισα – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.02.2026 | 14:15
Συνδεδεμένες πριν το Πάσχα -στα 74 ευρώ το στρέμμα το βαμβάκι, στα 11,5 ευρώ το σκληρό σιτάρι - ΛΑΡΙΣΑ | 25.02.2026 | 10:01
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 26.02.2026 | 09:20
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.02.2026 | 10:24
Τακούδης: «Καλοκαιρία … με βοριάδες τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλία» (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.02.2026 | 09:25
Oριζόντια έκτακτη ενίσχυση 30 με 50 ευρώ στο ρύζι και κλιμακωτή έως 95 ευρώ το στρέμμα στη μηδική - ΛΑΡΙΣΑ | 25.02.2026 | 21:06
Λαμπρά εγκαίνια για το «Joist Innovation Space Larissa» (ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.02.2026 | 19:36
«Ο Ιπποκράτης στη Θεσσαλία: Τρεις εμβληματικές απεικονίσεις»-εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.02.2026 | 15:16
Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη (ΦΩΤΟ)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed