ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στους βουλευτές: Δεν θα γίνουν υπουργοί όσοι επαναπαυτούν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε χαμηλό προφίλ, "αποκήρυξε" την αλαζονεία του 40,8% και μίλησε για τους κινδύνους της κάλ

Μηνύματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, στους πολίτες αλλά και στον πρόεδρο Ερντογάν επέλεξε να στείλει μέσα από την χθεσινή του συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τέσσερις ημέρες μετά την συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτακης κράτησε χαμηλό προφίλ, "αποκήρυξε" την αλαζονεία του 40,8% και μίλησε για τους κινδύνους της κάλπης της 25ης Ιουνίου, η οποία, όπως είπε, πρέπει να έχει μόνο ένα στόχο: να βγάλει κυβέρνηση αυτοδυναμίας.
Τα "σήματα" που έστειλε στους γαλάζιους βουλευτές ήταν πολλά και προειδοποιητικά. Ο αγώνας είναι κοινός, είμαστε μία ομάδα και έχουμε μπροστά μας μία μάχη, είπε με δύο λόγια, στην οποία όλοι πρέπει να συμμετέχουν. Ακόμη και αυτοί που εξελέγησαν, δεν πρεπει τώρα την κρίσιμη ώρα να εγκαταλείψουν την μάχη, καθώς τέτοιες συμπεριφορές θα "βαθμολογηθουν" με αρνητικό πρόσημο, που μπορεί να κοστίσει ακόμη και μία υπουργική θέση.
"Αν νομίζουν κάποια στελέχη μας ότι έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους εκλεγόμενοι πολύ καλά με σταυρό και τώρα μπορούν να κάτσουν να απολαύσουν την εκλογική τους νίκη και να μην συνταχθούν με τον συλλογικό αγώνα, θα τους περιμένει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευθουν πάλι οι πολίτες", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε όσους καθίσουν στις …δάφνες τους.
Στο ερώτημα δε του Αντώνη Σρόιτερ, αν θα μετρήσει η ..προεκλογική συμπεριφορά κάποιων για να πάρει μία θέση στο υπουργικό συμβούλιο, εάν είναι και πάλι πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: "πιο πολυ θα μετρήσει τι θα κάνουν σε αυτές τις εκλογές από τι σειρά εκλογής είχαν στις προηγούμενες".
Η "μπηχτή" στον Άδωνη
Η συζήτηση περί αλαζονείας μετά το ποσοστό που κατέκτησε η Νέα Δημοκρατία, το οποίο σε συνθήκες ενισχυμένης αναλογικής θα άγγιζε τις 170 έδρες, ενισχύθηκε μετά την αποστροφή του Αδωνι Γεωργιάδη για αλλαγές στο Σύνταγμα χωρίς την επιδίωξη συναινέσεων, αν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση η γαλάζια παράταξη έχει 180 έδρες. Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης στη συνέχεια αναδιπλώθηκε, αλλά τα "άκουσε" από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος άνοιξε με δική του πρωτοβουλία την συζήτηση για το θέμα. "Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν είναι ανεξέλεγκτες κυβερνήσεις και κατά κανόνα αυτή ήταν η ιστορία των κυβερνήσεων στον τόπο μας", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει:
" Αυτές ήταν λάθος δηλώσεις. Νομίζω ότι διορθώθηκαν στην πορεία και δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση τη δική μου φιλοσοφία. Είναι πρακτικά αδύνατον η Νέα Δημοκρατία να πάρει 180 έδρες στις επόμενες εκλογές, ειδικά αν μπουν περισσότερα κόμματα στη βουλή. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι το Σύνταγμα προβλέπει τους 180 βουλευτές είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη Βουλή, γιατί απαιτεί από εμάς να αναζητήσουμε ευρύτερες συναινέσεις για να αλλάξουμε τον καταστατικο χάρτη της χώρας" είπε, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος θα αναζητήσει συγκλίσεις, γεγονός που έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει, αρχίζοντας από την αλλαγή του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της χώρας.
Η συνάντηση με τον Ερντογάν στο ΝΑΤΟ
Στα ελληνοτουρκικά μπορεί να επικρατεί προσωρινά νηνεμία, όμως αμέσως μετά τις εκλογές στις δύο χώρες, είναι άγνωστο πως θα διαμορφωθεί το τοπίο των σχέσεων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολλές φορές δηλώσει ότι δεν έχει αυταπάτες και πως ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας είναι βαθιά ριζωμένος στην αντίληψη της ηγεσίας της, όμως, όπως υποστηρίζει η Ελλάδα θα συνεχίσει να τείνει χείρα φιλίας στη γειτονική χώρα και με προυπόθεση ότι η μόνη διαφορά που μπορεί να συζητηθεί είναι η χάραξη θαλασσίων ζωνών. Στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης μετά το "Μητσοτάκης γιόκ" ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι θα επιδιώξει μία συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους της Λιθουανίας, κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις αρχές Ιουλίου. "Θα μου φαινόταν τελείως λογικό να δούμε λίγο που βρισκόμαστε. Ελπίζω και αυτός να έχει ξεχάσει αυτά τα οποία έλεγε για μένα ότι δεν θέλει να με συναντήσει".
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.12.2025 | 20:25
Στο στόχαστρο 10 ακόμη ΑΦΜ για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ -Ανάμεσά τους ένας ακόμη αγροτοσυνδικαλιστής - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 19:29
Θλίψη στον Τύρναβο για τον θάνατο του 50χρονου Ηρακλή Καρέλα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.12.2025 | 19:19
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αλμυρού - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 19:05
Φαντασμαγορικό θέαμα στη Χριστουγεννιάτικη παρέλαση της Λάρισας (ΦΩΤΟ) -Ζωντανη μετάδοση από Θεσσαλία TV -live - ΒΟΛΟΣ | 30.12.2025 | 18:36
Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε οικισμό Ρομά στον Βόλο, αναφορές για τραυματία - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 18:31
Πλήθος κόσμου στην Παπαναστασίου για τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση με σόου Αρναούτογλου(ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.12.2025 | 18:19
Στη γραμμή άμυνας κατά της ευλογιάς οι στρατιωτικοί κτηνίατροι - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 18:12
«Προϋπολογισμός 2026: Η πόλη χρειάζεται συνέπεια και στρατηγικό σχέδιο – όχι αυξημένα τέλη»
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 11:24
Έξι Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 18:31
Πλήθος κόσμου στην Παπαναστασίου για τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση με σόου Αρναούτογλου(ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.12.2025 | 09:33
Οι αγρότες σκληραίνουν την στάση τους κλείνοντας και παρακαμπτήριους – Στις 16:00 κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 19:05
Φαντασμαγορικό θέαμα στη Χριστουγεννιάτικη παρέλαση της Λάρισας (ΦΩΤΟ) -Ζωντανη μετάδοση από Θεσσαλία TV -live - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.12.2025 | 19:52
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρά εντοπίστηκαν δύο αδέλφια μέσα στο σπίτι τους - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.12.2025 | 22:58
Θέμα ωρών η πληρωμή εξισωτικής 2025, έπειτα δεύτερη δόση Μέτρο 23 - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 16:31
Απέκλεισαν την παλιά οδό Λάρισας- Βόλου στο Αχίλλειο οι αγρότες- ουρές από ΙΧ και νταλίκες (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.12.2025 | 13:36
Τσιάρας: «Είμαι διαθέσιμος να πάω στα μπλόκα για διάλογο, αρκεί να υπάρχει διάθεση από τους αγρότες»











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed