ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ραγδαίες εξελίξεις: Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με βραχιολάκι
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της Σβέν Μαρί

Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με βραχιολάκι σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της Σβέν Μαρί.
Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε συλληφθεί στις 11 Δεκεμβρίου για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο και αναμένεται να αποφυλακιστεί μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες στη φυλακή.
Η Εύα Καϊλή, όπως αναφέρει το Euronews που μετέδωσε την είδηση «η Ελληνίδα ευρωβουλευτής που έχει γίνει το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς που κατακλύζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα αποφυλακιστεί μετά από τέσσερις και πλέον μήνες πίσω από τα κάγκελα».
Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση ενώπιον δικαστή το πρωί της Μ. Πέμπτης.
Η Καϊλή θα τεθεί πλέον σε κατ- οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί.«Δεν θα σχολιάσω περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», ανέφερε σε σύντομη δήλωση του στο Euronews.
«Ανήγαγαν την κ. Καϊλή σε ένα σύμβολο για να πουν: ‘’Ακόμα κι αν κατέχεις υψηλά αξιώματα, θα παραμείνεις στη φυλακή’’. Και αυτό γίνεται ειδικά για να πουν στους άλλους βουλευτές: ‘’μη διαπράττετε πράξεις διαφθοράς γιατί αυτό σημαίνει ότι θα πάτε στη φυλακή πολύ καιρό’’» υποστήριξε ο δικηγόρος στο Euronews την Τρίτη.
Υπενθυμίζεται ότι χθες (11/4) με τον ίδιο τρόπο ηλεκτρονικής επιτήρησης πάρθηκε απόφαση για αποφυλάκιση του Μαρκ Ταραμπέλα, ενώ ο Αντόνιο Παντσέρι αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και αυτός με βραχιολάκι. Ο σύντρόφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι στις 23 Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η Καϊλή θα περάσει τον κατ- οίκον περιορισμό της στην ίδια οικία με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.
Η Εύα Καϊλή συνελήφθη για πρώτη φορά στις 9 Δεκεμβρίου, όταν φέρεται να συνελήφθη επ- αυτοφώρω και η βουλευτική της ασυλία άρθηκε αμέσως.
Στη συνέχεια, κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για διαφθορά και για ξέπλυμα χρήματος και αργότερα μεταφέρθηκε στις φυλακές Χάρεν, που βρίσκονται στα περίχωρα των Βρυξελλών, στο πλαίσιο της προφυλάκισής της.
Στον απόηχο του σκανδάλου, η Καϊλί απομακρύνθηκε από τη θέση της ως μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η ιδιότητα του μέλους του κόμματός της ανεστάλη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews την Τρίτη, ο Μαρί υποστήριξε ότι από τις έρευνες δεν είχαν προκύψει νέα στοιχεία που να καίνει την 44χρονη πολιτικό και επιτέθηκε στην εισαγγελία που "την κρατάει πίσω από τα κάγκελα ως τρόπαιο".
"Η κ. Καϊλή κρατείται ως μήνυμα του εισαγγελέα για να πει "Ακόμη και αν κατέχεις υψηλό αξίωμα, θα παραμείνεις στη φυλακή". Και αυτό γίνεται ειδικά για να πει στους άλλους νομοθέτες "Μη διαπράττετε διαφθορά γιατί θα πάτε στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα"", δήλωσε ο Σβεν Μαρί.
Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με το κεφάλι ψηλά»

Δήλωση για την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης να επιτρέψει την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή έκανε και ο Έλληνας συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
«Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια, δεν ομολόγησε εγκλήματα που δεν έχει διαπράξει, θα παλέψει για την αθωότητά της μέχρι τέλους» δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.
Η ευρωβουλευτής συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου και αμέσως άρθηκε η βουλευτική ασυλία της, ενώ παύθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου.
Η 44χρονη Εύα Καϊλή κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και μεταφέρθηκε στη φυλακή Haren, που βρίσκεται στα περίχωρα των Βρυξελλών, στο πλαίσιο της προφυλάκισής της.
Ήταν ένα από τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν ποινικά από τις βελγικές αρχές, μαζί με τον εγχώριο σύντροφό της Φαντσέσκο Τζιόρτζι, τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα και τον διευθυντή ΜΚΟ «No peace without justice» Νικόλο Ταλαμάνκα.
Η Εύα Καϊλή ήταν η μόνη που παρέμενε στη φυλακή για την υπόθεση του Qatargate μετά και την χθεσινή αποφυλάκιση, με τον ίδιο τρόπο, του Μαρκ Ταραμπέλα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με κατ’ οίκον περιορισμό και βραχιολάκι, ενώ ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι στις 23 Φεβρουαρίου.
Δείτε την απόφαση με την οποία η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με ηλεκτρονική επιτήρηση:

- ΒΟΛΟΣ | 09.02.2026 | 22:54
Λουκέτο-βόμβα στα ΕΛΤΑ Αλμυρού – Κλείνετε σε 10 ημέρες, ενημερώθηκαν στο ταχυδρομικό κατάστημα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.02.2026 | 21:50
Τι θα πει στους κτηνοτρόφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου - ΕΛΛΑΔΑ | 09.02.2026 | 20:54
Ελευσίνα: Σκότωσε την ηλικιωμένη μητέρα της προσπαθώντας να παρκάρει το ΙΧ – Πώς συνέβη το δυστύχημα - ΛΑΡΙΣΑ | 09.02.2026 | 20:20
Ξεσήκωσαν το κέντρο της Λάρισας τα τρακτερ των αγροτών- προέρτια για το συλλαλητήριο της Παρασκευής στην Αθήνα (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.02.2026 | 19:12
Τακούδης: Εξαιρετικά βροχερή θα είναι η εβδομάδα που διανύουμε-από τα ξημερώματα έντονες βροχές (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 09.02.2026 | 19:00
Λαμία: Νεκρός στο σπίτι του βρέθηκε 43χρονος αστυνομικός, πατέρας δύο παιδιών - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 09.02.2026 | 18:32
Λαγουβάρδος: Που βρίσκεται η στάθμη του Σμοκόβου μετά τις βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 09.02.2026 | 18:21
Ένταση και επεισόδια στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών-«Θα έπρεπε να ντρέπονται «που υπερασπίζονται εγκληματίες» (βίντεο)
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.02.2026 | 11:24
Τραγωδία στη Λάρισα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.02.2026 | 10:11
Στο εδώλιο 8 υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης, του ΤΟΕΒ και της Περιφέρειας για άδειες φωτοβολταϊκών - ΛΑΡΙΣΑ | 09.02.2026 | 09:50
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.02.2026 | 14:33
Μία λίμνη σε συνοικία της Λάρισας...προκαλεί έντονες διαμαρτυρίες (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.02.2026 | 19:12
Τακούδης: Εξαιρετικά βροχερή θα είναι η εβδομάδα που διανύουμε-από τα ξημερώματα έντονες βροχές (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.02.2026 | 13:59
Τι απαντά η Εθνική Επιστημονική Επιτροπή Ελέγχου της Ευλογιάς στην έκθεση της EFSA για το εμβόλιο - ΕΛΛΑΔΑ | 09.02.2026 | 10:19
Άρτα: Θλίψη για την 35χρονη νηπιαγωγό που πέθανε 20 ημέρες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 09.02.2026 | 18:32
Λαγουβάρδος: Που βρίσκεται η στάθμη του Σμοκόβου μετά τις βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα (video)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed