ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Κ. Αρβανίτης- Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ από Βόλο: Κράτους Δικαίου και Δημοκρατία στο προσκήνιο
“Θα είμαι έξω από το Δημαρχείο μαζί με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες για το LNG”

Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος θα συμμετάσχει αύριο στην πρώτη πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών, με τίτλο «Κράτος Δικαίου».
Ο Κώστας Αρβανίτης αρχικά συναντήθηκε με τη Διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας και Εύβοιας όπου ζήτησε θέματα που αφορούν στην προστασία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και του Περιφερειακού Τύπου, για να ακολουθήσει αμέσως μετά συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ, βάζοντας την ατζέντα τα θέματα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.
«Λευτεριά στους δημοσιογράφους, ανεξαρτησία των μέσων και ελευθεροτυπία, εάν θέλουν να επιβιώσουν»
Ο κ. Αρβανίτης, αρχικά αναφέρθηκε στον κλάδο των δημοσιογράφων, επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θέμα , που μαζί με τα slaps, έχουν αναδειχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Δεν είναι δυνατόν Υπουργοί να επιτίθενται σε δημοσιογράφους στην Κρήτη, δεν είναι δυνατόν ισχυροί παράγοντες να κάνουν εκδικητικά slaps ζητώντας τεράστια ποσά, απλώς για να αποδυναμώσουν τον αντίπαλο που είναι η δημοκρατία και η ελευθερία. «Λευτεριά στους δημοσιογράφους»», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας την ανάγκη της ανεξαρτησίας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις , καλώντας παράλληλα τους επιχειρηματίες να συμμαχήσουν με την είδηση, την αλήθεια και τους εργαζόμενούς τους, προκειμένου να συνεχίσουν να υπάρχουν στον χώρο, αφού τα trust των Αθηνών και των Βρυξελλών, καταπίνουν την είδηση, την ελευθεροτυπία, τη δημοκρατία. Αναφέρθηκε,επίσης, στις εκδικητικές αγωγές, σε μηνύσεις αλλά και σε επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, όπως η υπόθεση Καραϊβάζ, επισημαίνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασχολείται με το ζήτημα όταν στην Ελλάδα κρύβεται, και ακόμα δεν έχει διερευνηθεί εάν υπάρχει εμπλοκή της greek mafia.
Αναφορικά με το εξώδικο του απέστειλε ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος στα τοπικά ΜΜΕ ζητάει για κάθε δημοσίευμα που δημοσιοποιείται και προέρχεται από κινήσεις ή πρωτοβουλίες ή συλλογικότητες πολιτών να δημοσιοποιούνται τα ονοματεπώνυμα των πολιτών, είπε:
«Αυτά αφορούν την Λατινική Αμερική και τη νότια Ιταλία του προηγούμενου αιώνα. Αυτή η κίνηση είναι έξω από τα όρια αντίληψης του κράτους δικαίου” χαρακτηρίζοντάς το “φοβερό ατόπημα..». Πρόσθεσε ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να φιλοξενούν όλες τις καταγγελίες και τις απόψεις και να προστατεύουν την πηγή τους. “Όλοι οι επιχειρήσεις του Τύπου οφείλουν να πάρουν θέση. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΕΡΤ και την τοποθέτηση του κ. Ζούλα»

“Θα είμαι έξω από το Δημαρχείο μαζί με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες για το LNG”
Ερωτηθείς σχετικά με την αυριανή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το υγροποιημένο αέριο και για τη διαμαρτυρία των πολιτών , σημείωσε ότι θα βρίσκεται και ο ίδιος αύριο έξω από το Δημαρχείο με όλους τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, προκειμένου να στηρίξει το αίτημα για τη μη υλοποίηση της επένδυσης σε απόσταση αναπνοής από τον οικιστικό ιστό. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι: «Αυτό που συμβαίνει με το υγροποιημένο αέριο έρχεται βίαια από την εποχή που εκκρεμούσε η κρίση στην Ουκρανία . Έτσι βίαια έγινε και η απολιγνητοποίηση της χώρας. Σταματήσαμε τον δικό μας ορυκτό πλούτο και εισαγάγουμε τον ορυκτό πλούτο του κ. Πούτιν. Ο κ. Μητσοτάκης είναι κατά του Πούτιν στα λόγια και πολύ Πούτιν στις πράξεις».
Εργασιακά- Δικαιοσύνη- Κράτος Δικαίου
Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι εργάζεται σε δύο επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η μία αφορά στα εργασιακά και η άλλη στη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.
Αναφορικά με τα εργασιακά τόνισε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με τον κατώτατο μισθό και αυτός δεν μπορεί να είναι διαφορετικό από χώρα σε χώρα. Οφείλει η κυβέρνηση να υιοθετήσει και να εφαρμόσει την οδηγία. Χαρακτηριστικά είπε: «Υπάρχει ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός, υπάρχει ευρωπαϊκό εγγυημένο εισόδημα. Οι διαυβερνήσεις οφείλουν να εναρμονιστούν με τις οδηγίες και δουλειά των Σωματείων είναι να απαιτήσουν άμεσα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Ο κατώτατος μισθός είναι μισθός βάσης και η διαδικασία της σύγκλισης πρέπει άμεσα να προχωρήσει. Η απόκλιση του κατώτατο ελληνικού μισθού σε σχέση με τον ευρωπαϊκό έχει τεράστια απόκλιση, όταν το επίπεδο ζωής είναι ίδιο με αυτό τον Βρυξελλών, και όταν η φτώχεια του Έλληνα εργαζόμενου είναι τριπλάσια. Πρέπει να τεθούν άμεσα σε λειτουργία οι τριμελής επιτροπής και να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις. Τρία χρόνια τώρα το παλεύουμε στην Ευρώπη.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις πλατφόρμες εργαζομένων όπου δήλωσε με έμφαση ότι οι εργαζόμενοι σε αυτές δεν είναι εργολάβοι. Εργολάβοι είναι αυτοί που έχουν την πλατφόρμα, εκφράζοντας παράλληλα και τη συμπαράστασή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην e-food.
Έκλεισε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν θέματα πολυτέλειας. Η Δημοκρατία είναι αιτούμενο και βρίσκεται στο προσκήνιο. Οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έγιναν μεταξύ ΄40-΄45 ήταν για την Δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών και όχι για το ψωμί. Είναι πλείστα όσα τα παραδείγματα διαχρονικά στην Ιστορία που οι πολίτες ξεσηκώνονται για τα ζητήματα της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου.
- ΕΛΛΑΔΑ | 06.01.2026 | 09:56
Θεοφάνεια και τοπικές παραδόσεις – Τα έθιμα που αναβιώνουν ανά την Ελλάδα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.01.2026 | 09:53
Καρυστιανού: Το κόμμα οργανώνεται γρήγορα – «Στόχος η κάθαρση» - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 06.01.2026 | 09:52
Τι συμβολίζουν τα Θεοφάνεια – Πώς καθιερώθηκε ως μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού - ΕΛΛΑΔΑ | 06.01.2026 | 09:48
Συγκίνηση για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη – Πότε θα γίνει η κηδεία του - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 09:48
Λάρισα: Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί σήμερα για την εορτή των Θεοφανίων - ΒΟΛΟΣ | 06.01.2026 | 09:44
Δήμος Νοτίου Πηλίου: Είχε στο σπίτι πάνω από μισό κιλό κάνναβης (φωτ.) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.01.2026 | 09:40
Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Θεσσαλίας για το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.01.2026 | 09:39
Νέο κόμμα από τη Μαρία Καρυστιανού: Τα ποσοστά που κατέγραψε στις δημοσκοπήσεις και η κρίσιμη δεξαμενή των αναποφάσιστων
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.01.2026 | 10:21
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.01.2026 | 10:29
Τακούδης: Χειμωνιάτικη εβομάδα στη Θεσσαλία με χιονια στα δυτικά ορεινά και βροχές στα πεδινά - ΛΑΡΙΣΑ | 05.01.2026 | 15:22
Στο μπλόκο της Νίκαιας για δεύτερη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.01.2026 | 09:37
Στο μπλόκο της Νίκαιας ο Σωκράτης Φάμελλος - ΛΑΡΙΣΑ | 05.01.2026 | 18:27
Κρίσιμη συνέλευση στο μπλόκο Νίκαιας- Μαρούδας: Αν τα μέτρα της κυβέρνησης την Τετάρτη δεν μας ικανοποιήσουν μετά μπλακάουτ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.01.2026 | 22:28
Ο δρόμος που αλλάζει την Κεντρική Ελλάδα: Αθήνα–Γρεβενά σε 4 ώρες (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.01.2026 | 14:36
Τελεσίγραφο κυβέρνησης στους αγρότες: Δεν υπάρχει άλλη υπομονή -Τετάρτη εξειδικεύονται τα μέτρα με ή χωρίς την παρουσία τους - ΒΟΛΟΣ | 05.01.2026 | 16:48
Χειροπέδες σε 60χρονο στον Βόλο που παρενόχλησε σεξουαλικά 21χρονη







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed