ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή ετοίμαζαν οι Πακιστανοί τρομοκράτες
Οι συλληφθέντες θα λάμβαναν 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό από τον εγκέφαλο της οργάνωσης στο Ιράν

Δίκτυο Πακιστανών τρομοκρατών με εγκέφαλο έναν άνδρα καταζητούμενο για δολοφονίες που ζούσε στο Ιράν, στρατολόγησε και κατηύθυνε δυο άνδρες 27 και 29 ετών που ζούσαν την τελευταία πενταετία στη χώρα μας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν σειρά στοχευμένων τρομοκρατικών χτυπημάτων με θύματα αθώους πολίτες.
Ο πρώτος στόχος για τον οποίο είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία και το σχέδιο είχε μπει στην τελική ευθεία, ήταν εστιατόριο εβραϊκών συμφερόντων στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργούσε και ως συναγωγή και είχαν επιλέξει να επιτεθούν είτε με όπλα, είτε με εκρηκτικά, είτε βάζοντας φωτιά την ώρα που στο χώρο θα βρίσκονταν περισσότερα από 50 άτομα.
Στόχος δηλαδή, ήταν ένα μαζικό αιματοκύλισμα με θύματα αθώους πολίτες. Για κάθε νεκρό άνθρωπο, οι δυο Πακιστανοί δράστες θα ελάμβαναν 15.000 ευρώ από τον Πακιστανο εγκέφαλο του τρομοκρατικού δικτύου.
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται πριν δυο μήνες όταν έφθασαν στην ΕΥΠ πληροφορίες για τη δράση του δικτύου και ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική. Αμέσως «λοκαριστηκαν» οι δυο Πακιστανοι που εργάζονταν σε διάφορες χειρονακτικές δουλειές σε Αττική και επαρχία και στις 15 με 16 Φεβρουάριου συνελήφθησαν καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα χαρτιά για την παραμονή τους στη χώρα μας.
Από τα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν διαπιστώθηκαν επικοινωνίες με τον αρχηγό μέσω εφαρμογών, είχαν προβεί σε κατόπτευση του χώρου στην οδό Αισώπου στου Ψυρρή, είχαν λάβει τις τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του χτυπήματος και αναζητούσαν κάποια ακόμη άτομα προκειμένου να εκτελέσουν το τρομοκρατικό χτύπημα.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
«Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.
Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.
Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.
Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.
Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:
είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,
είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,
σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.
Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.
Οι έρευνες συνεχίζονται».
Θεοδωρικάκος: Προτεραιότητα για την Αστυνομία η εθνική ασφάλεια
Στο μήνυμά του για την εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Η εθνική ασφάλεια και η αντιμετώπιση κάθε μορφής κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος στόχων στο εσωτερικό της χώρας, αποτελούν προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία και βασικό πεδίο συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εξάρθρωσε δίκτυο τρομοκρατικής οργάνωσης στο οποίο συμμετείχαν αλλοδαποί, οι οποίοι σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η επιχείρηση αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο την ετοιμότητά τους, για όλους τους Έλληνες και όλους τους επισκέπτες της πατρίδας μας».
Πηγή: protothema.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.01.2026 | 13:46
ΟΠΕΚΕΠΕ: Εως τρία χρόνια φυλακή με αναστολή σε 7 αγρότες για παράνομες επιδοτήσεις -Επέστρεψαν 165.000 ευρώ - ΕΛΛΑΔΑ | 15.01.2026 | 13:39
Η Ελλάδα υποδέχθηκε με τιμές τη φρεγάτα «Κίμων» -Μητσοτάκης: Χρέος να παραδώσω μια πατρίδα ασφαλέστερη από ό,τι την παρέλαβα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.01.2026 | 13:06
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Ξεπέρασαν τις 400 χιλιάδες τα θανατωμένα ζώα-8 νέα κρούσματα στη Θεσσαλία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.01.2026 | 12:57
Δευτέρα το ραντεβού των αγροτών της πανελλαδικής μπλόκων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.01.2026 | 12:53
Κώστας Τσιάρας: Χωρίς διάλογο δεν διαμορφώνονται εθνικές θέσεις για τον πρωτογενή τομέα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.01.2026 | 12:43
Βουλή: Την Τετάρτη στην Ολομέλεια η πρόταση Μητσοτάκη για σύσταση διακομματικής για τα αγροτικά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.01.2026 | 12:36
Δέσμευση Βρούτση για 1 εκατομμύριο ευρώ για τη βελτίωση του Δημοτικού Σταδίου Kαρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 15.01.2026 | 12:29
Άνοιξαν την αερογέφυρα στον μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες - πως γίνεται η κίνηση προς Θεσσαλονίκη
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.01.2026 | 11:13
Τακούδης: Χιόνια και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας από Κυριακή μέχρι Τετάρτη- θα χιονίσει και στη Λάρισα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.01.2026 | 10:14
Άφησαν τα τρακτέρ τους στο μπλόκο της Νίκαιας και πήγαν στο Μαξίμου- δείτε πως τα βρήκαν σήμερα (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 14.01.2026 | 09:50
Tροχαίο με έναν νεκρό σε παράκαμψη στην Εθνική οδό Θήβας-Λιβαδειάς - Ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω μπλόκων - ΛΑΡΙΣΑ | 14.01.2026 | 10:38
Παρλάντζας: Η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με την Ε.Ε. για την ευλογιά- λύση για τη μηδική με 30 εκατ. ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 14.01.2026 | 18:07
«Θα έπρεπε να ντρέπονται, δείχνουν πόσο μικρά ανθρωπάκια είναι» -Αιχμές από τον αγρότη που του βανδάλισαν το τρακτέρ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 14.01.2026 | 15:40
Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στον Παλαμά: «Κλειδώνει» η συνάντηση με Μητσοτάκη - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 14.01.2026 | 16:16
«Ναι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους αποφάσισε η πανελλαδική, χωρίς συλλαλητήριο στην Αθήνα - ΛΑΡΙΣΑ | 14.01.2026 | 10:06
Πέντε Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
