ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
«Ήταν διευθυντής παλιάς κοπής» - Συγκινούν οι συνάδερφοι του αδικοχαμένου Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ
Οι συνάδερφοι του αδικοχαμένου διευθυντή αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα ο ίδιος δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση

Συγκινούν με τα λόγια τους οι συνάδερφοι του Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ που έχασε τη ζωή του στο χθεσινό τροχαίο στο Λαγονήσι.
Κάνουν λόγο για ένα καλό παιδί, χαμηλών τόνων και έναν διευθυντή «παλιάς κοπής».
Ένας άνθρωπος που είχε αφιερώσει τη ζωή του στην κυκλοφορία των τρένων. Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης ήταν εκείνος που βρήκε τραγικό θάνατο με τη μοτοσικλέτα του στο Λαγονήσι το μεσημέρι της Κυριακής.
Το προφίλ του
Ο 66χρονος ήταν επί δέκα χρόνια διευθυντής κυκλοφορίας στον ΟΣΕ. Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ήταν το πρόσωπο κλειδί για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων.
«Η ψυχική κατάσταση ενός ανθρώπου αν είσαι τώρα διευθυντής και έχει συμβεί ένα τόσο τραγικό συμβάν, δεν είσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση», λέει ο Χρήστος Ρετσινάς, πρώην διευθυντής ασφαλείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το τελευταίο διάστημα πάλευε με κάθε τρόπο να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια των τρένων. Μετέφερε σε στελέχη λίγες ώρες πριν από το τραγικό δυστύχημα πως είχε ανακαλύψει σύστημα επικοινωνίας που έπιανε και μέσα στις σήραγγες. Ήταν πολύ κοντά στη λύση που έψαχνε ως διευθυντής κυκλοφορίας.
«Πήρε τη μηχανή να ξεσκάσει»
Ο 66χρονος κατευθυνόταν με μηχανή μεγάλου κυβισμού από τη Βάρκιζα προς το Σούνιο. Χτύπησε στο πίσω μέρος του λευκού βαν που περνούσε από το αντίθετο ρεύμα και αμέσως μετά συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα.
«Ήταν αρκετά προβληματισμένος, όπως όλοι μας βέβαια. Απλά ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος γιατί ήταν και η υπηρεσία του αυτή. Ήταν σπίτι και είχε πάρει τη μηχανή γιατί δεν μπορούσε άλλο, ήθελε κάπου να ξεδώσει, να βγει από το σπίτι έξω», λέει ο Παντελής Μπαριάνος, αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΟΣΕ.
Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης έδειχνε τόσο στο οικογενειακό του περιβάλλον, όσο και στους στενούς συνεργάτες του ότι προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βρει τη λύση για ασφαλέστερη διεξαγωγή κυκλοφορίας των τρένων.
«Δουλευταράς, εντιμότατος, δηλαδή ένας χρυσός άνθρωπος, όταν λέμε ένας χρυσός άνθρωπος, χρυσός άνθρωπος. Ποτέ δε θα τον έβλεπες είτε νευριασμένο, είτε στρεσαρισμένο, τίποτα, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη».
Μπήκε στον ΟΣΕ το 1985 ως πολιτικός μηχανικός και την τελευταία δεκαετία ανέλαβε τη διεύθυνση της κυκλοφορίας.
Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης θεωρείτο από τα πιο έμπειρα στελέχη στον ΟΣΕ για αυτό και είχε αναλάβει τα προηγούμενα χρόνια τη διερεύνηση σοβαρών περιστατικών.
- ΒΟΛΟΣ | 14.02.2026 | 10:44
Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων από καταστήματα και επιχειρήσεις στον Βόλο - ΔΙΕΘΝΗ | 14.02.2026 | 10:24
Η Ευρώπη μόνη στην εποχή των υπερδυνάμεων : Συζητήσεις για πυρηνική ομπρέλα και κοινό στρατό μετά τη στάση των ΗΠΑ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.02.2026 | 10:06
Τακούδης: Χιονοεκπλήξεις στη Θεσσαλία στα τέλη του Φλεβάρη; (βίντεο) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.02.2026 | 09:57
Στην τελική ευθεία για υπόλοιπα τσεκ άνω των 100 εκατ. ευρώ, ειδική βάμβακος, συνδεδεμένη σιτηρών και εξισωτικές - ΒΟΛΟΣ | 14.02.2026 | 09:51
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στον Βόλο, Ι.Χ. εξετράπη και κατέληξε σε φροντιστήριο - ΛΑΡΙΣΑ | 14.02.2026 | 09:48
Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα: Παράσταση στο Θεσσαλικό και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 14.02.2026 | 09:37
Παραδίδεται αρχές Απριλίου η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα – Αυτοψία Αχ. Μπέου στο εργοτάξιο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 14.02.2026 | 09:32
Στα «κόκκινα» η αγορά της Καρδίτσας για τον Άγιο Βαλεντίνο
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 10:38
Θλίψη στα Πλατανούλια Τυρνάβου για τον 27χρονο Θοδωρή: «Ήταν γεμάτος όρεξη για ζωή, προσφορά και δημιουργία…» - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 13:37
Λάρισα: Νεκρός βρέθηκε άνδρας στη βεράντα του σπιτιού του – Τον εντόπισε ο αδερφός του - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.02.2026 | 08:34
Αγρότες: «Απόβαση» δεκάδων τρακτέρ στην Αθήνα -Μεταφέρονται με φορτηγά από Λαρισα, Καρδίτσα μέχρι Αφίδνες (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.02.2026 | 13:30
Σοκ στην Καρδίτσα: Απαγχονισμένος βρέθηκε στο σπίτι του 55χρονος - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.02.2026 | 14:23
Τρίκαλα: Ο σκύλος της Αστυνομίας «ξετρύπωσε» 2,8 κιλά χασίς στο σπίτι 59χρονου - ΒΟΛΟΣ | 13.02.2026 | 14:19
Βόλος: Την Τρίτη στον ανακριτή οι 15 συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά - ΕΛΛΑΔΑ | 13.02.2026 | 18:37
Τραγωδία στη Λούτσα: Νεκρός 15χρονος οδηγός σε τροχαίο, δύο συνομήλικοί του τραυματίες, ήταν μαζί του στο ΙΧ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.02.2026 | 09:23
Τακούδης: Βροχές στη Θεσσαλία μέχρι την Τρίτη και χιόνια στα ορεινά-κίνδυνος πλημμυρών από τα νερά της Πίνδου



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed