ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
«Εξαφανίστηκαν η Hellenic Train και ο ΟΣΕ» – Ακυρώθηκαν οι εκπαιδεύσεις των μηχανοδηγών, καταγγέλλει ο Κώστας Γενιδούνιας
Ο Κώστας Γενιδούνιας μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο μετά την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε ο Κώστας Γενιδούνιας, πρόεδρος των μηχανοδηγών.
Ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), ενός από τα σωματεία που είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει για τα χρόνια προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου, κατήγγειλε ότι Hellenic Train και ΟΣΕ «έχουν εξαφανιστεί εδώ και 28 ημέρες», δηλαδή μετά το τραγικό δυστύχημα.
Ο κ. Γενιδούνιας αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο ΟΣΕ ακύρωσε τις εκπαιδεύσεις των μηχανοδηγών που είχαν προγραμματιστεί για τις 8 και τις 15 Μαρτίου, καθώς οι εκπαιδευτές διαμαρτυρήθηκαν ότι στις σήραγγες δεν λειτουργούσε τίποτα.
Ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ τόνισε ότι τα πιστοποιητικά των μηχανοδηγών είναι ελέγχονται με αυστηρό τρόπο από τα σωματεία.
Η καταγγελία του Κώστα Γενιδούνια
Η ανακοίνωση του ΟΣΕ που το αποδεικνύει
Ο Κώστας Γενιδούνιας έχει δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την ανακοίνωση του ΟΣΕ για την ακύρωση των εκπαιδεύσεων των μηχανοδηγών.
Popular

Η δίκη σταματά... το γατάκι «Μάτι» σώζεται

Η… κουβερτούλα μιας εποχής
Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Από τους 120 μηχανοδηγούς του Ρέντη, έληξαν τα πιστοποιητικά των 40 περίπου στις σήραγγες. Η αρμόδια υπηρεσία της Hellenic είχε φροντίσει να προγραμματίσει την εκπαίδευση /ανανέωση του πιστοποιητικού (κάθε 3 χρόνια η διαδικασία) καθώς το Σωματείο μας ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ εκπτώσεις σε αυτά τα ζητήματα.
Εδώ βλέπουμε την απάντηση για τις 15/3 (υπάρχει και άλλη). Στο δια ταύτα τώρα. Για την διαδρομή προς Κιάτο απαιτούνται 17 μηχανοδηγοί καθημερινά. Έχουμε 70 πιστοποιημένους. Αν κάποιος πιστεύει ότι τα δρομολόγια δεν γίνονται επειδή δεν υπάρχουν πιστοποιητικά, μάλλον δεν ξέρει μαθηματικά. Σε όσους αναπαράγουν σενάρια για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και την «εξαφάνιση» όλων των υπευθύνων (που είναι η πολιτική ηγεσία, ο γενικός γραμματέας του ΥΜΕ που ερχόταν στις κοπές πίτες και «κρύβεται» 28 μέρες τώρα, οι διοικήσεις των εταιρειών), να παρακαλέσω να ενημερώνονται από συνδικαλιστές, «πηγές» που γνωρίζουν. Αυτά και καλημέρες».
Η ανάρτηση στο Facebook
Απολογείται σήμερα ο τρίτος σταθμάρχης
Σήμερα απολογείται ο τρίτος σταθμάρχης για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Θυμίζουμε ότι ήδη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης, ενώ χθες απολογήθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης που έμεινε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 10.000 ευρώ.
Ο τρίτος σταθμάρχης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο για να διορθωθούν.
Αυτός αναμένεται να υποστηρίξει ότι το δυστύχημα έγινε στις 23:05 και εκείνος έτσι κι αλλιώς στις 23:00 η ώρα έπρεπε να έχει φύγει.
Σημειώνεται ότι ο ειδικός εφέτης ανακριτής κάλεσε άλλους δύο συμβασιούχους σταθμάρχες να καταθέσουν χθες, καθώς επιχειρεί να αποκτήσει την πλήρη εικόνα για το πώς γινόταν στην πράξη η οργάνωση των βαρδιών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο «κάδρο» των ευθυνών μπαίνουν ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και εργολάβοι αφού ο ειδικός εφέτης ανακριτής ερευνά πώς λειτουργούσε συνολικά ο ελληνικός σιδηρόδρομος.
Στις 30 Μαρτίου η απολογία του επιθεωρητή κυκλοφορίας
Στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», όπου μίλησε ο Κώστας Γενιδούνιας, μίλησε και ο δικηγόρος του επιθεωρητή κυκλοφορίας που θα απολογηθεί με πολυσέλιδο υπόμνημα την Πέμπτη 30 Μαρτίου.
Ο Γιάννης Γλύκας υποστήριξε ότι ο εντολέας του δεν φέρει ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και ότι η αρμοδιότητά του ήταν να προτείνει βάρδιες, οι οποίες θα περνούσαν από έγκριση από τον Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ.
«Ο επιθεωρητής δεν προσπαθεί να πει ότι δεν έχει ευθύνη, γιατί πραγματικά δεν έχει. Επί 15 ημέρες βάλλεται χωρίς να υπάρχουν στοιχεία γι’ αυτό. Η μοναδική του εμπλοκή είναι η σύνταξη ενός προγράμματος, που ουσιαστικά είναι πρόταση προς τον Διευθυντή Κυκλοφορίας, που αποκλειστικά εγκρίνει εκείνος», εξήγησε.
«Ο επιθεωρητής δεν ενημερώθηκε για την καθυστέρηση του Intercity»
«Στη βάρδια 23:00 με 07:00 θα περνούσαν από την Λάρισα τέσσερις εμπορικές αμαξοστοιχίες με απλή διέλευση, χωρίς κόσμο. Δύο θα έφταναν στη Λάρισα και θα σταματούσαν εκεί από Βόλο και Θεσσαλονίκη. Άλλες δύο θα έφευγαν από Λάρισα και πήγαιναν αντίστοιχα σε Βόλο και Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπήρχε κίνδυνος. Το Intercity θα περνούσε 22:12 που εκεί έχει τοποθετήσει τρεις ανθρώπους. Το τρένο καθυστέρησε για μία ώρα, για την οποία καθυστέρηση δεν ενημερώθηκε από κανέναν», είπε ο κ. Γλύκας.
Όπως εξήγησε ο συνήγορος του επιθεωρητή, η ενημέρωση αυτή γίνεται μέσω υπηρεσιακής επικοινωνίας, η οποία καταγράφεται, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει κάποια σχετική καταγραφή.
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 16.09.2025 | 14:26
H σύζυγος του Αντετοκούνμπο, Μαράια, καταγγέλλει απειλές από Τούρκους: «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου» της γράφουν - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.09.2025 | 13:47
Προσχώρησε στη ΝΔ ο Ανδρέας Λοβέρδος -«Μακριά από ταμπέλες, επιβάλλονται συνεργασίες», δήλωσε ο πρωθυπουργός - ΛΑΡΙΣΑ | 16.09.2025 | 13:41
Λάρισα: Απολογήθηκε ο ανήλικος για το ροζ βίντεο με χρήση ΑΙ– Ισχυρίστηκε πως δεν το κατασκεύασε ο ίδιος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 16.09.2025 | 13:33
Χρ. Κέλλας: Αν δεν πετύχουν τα μέτρα για τον περιορισμό της ευλογιάς θα πάμε σε lockdown - ΛΑΡΙΣΑ | 16.09.2025 | 13:20
Πρωτοποριακή εφαρμογή για τα Επείγοντα στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 16.09.2025 | 12:48
Τακούδης: από Πέμπτη πέφτει στους 25 βαθμούς η μέγιστη στη Θεσσαλία- δεν φαίνονται βροχές (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 16.09.2025 | 12:10
Προετοιμάζονται για το στήσιμο πανθεσσαλικού μπλόκου οι αγρότες, σύσκεψη από τους αγρότες του Παλαμά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.09.2025 | 11:57
Με 42 λεπτά στην πύλη ξεκίνησε η εκκοκκιστική περίοδος στη Θεσσαλία- απογοήτευση αγροτών για τις τιμές (video)
- ΛΑΡΙΣΑ | 15.09.2025 | 07:51
Ποιά μεγάλη πολυεθνική αλυσίδα εστιατορίων έρχεται στη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 15.09.2025 | 16:34
Βόλος: Αύριο το τελευταίο αντίο στη 48χρονη Ειρήνη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Ν. Ιωνία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.09.2025 | 18:18
«Πόλεμος δέκα ημερών» για να ανακοπεί η διάδοση της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα - Τσιάρας: Κινδυνεύουμε με lockdown - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.09.2025 | 13:39
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύονται Ferrari, Porsche, 30 αυτοκίνητα και 11 ακίνητα της Πόπης Σεμερτζίδου και συγγενών της - ΒΟΛΟΣ | 15.09.2025 | 20:34
Βόλος: Δρομολόγιο «θρίλερ» για 19χρονη – Έπεσε θύμα παρενόχλησης μέσα σε υπεραστικό λεωφορείο - ΛΑΡΙΣΑ | 15.09.2025 | 07:34
Σοκ στη Λάρισα: Άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του από το γιό του - ΛΑΡΙΣΑ | 15.09.2025 | 15:29
Βρέθηκε στη Λάρισα μετά από 10 μέρες η 16χρονη που είχε εξαφανιστεί στα Φάρσαλα - ΛΑΡΙΣΑ | 15.09.2025 | 15:55
Παρουσία της Σοφίας Ζαχαράκη τα εγκαίνια και ο αγιασμός του πρώτου ΕΠΑΛ που ιδρύθηκε στις φυλακές της Λάρισας (ΒΙΝΤΕΟ)