ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Το αργότερο μέχρι αρχές Ιουλίου οι δεύτερες
Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Οι δεύτερες κάλπες, σε περίπτωση μη σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις 21 Μαΐου, θα διεξαχθούν το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου.
"Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σε πείσμα όσων διαδίδουν τα αντίθετα σενάρια οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας όπως εξαρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου κι αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου", τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο με έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου και αποφάσεων που ελήφθησαν στη διάρκεια των συνεδριάσεων του υπουργικού στη θητεία της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που πήρε η κυβέρνηση, αλλά και στις νησίδες αναγχρονισμού που έχει ακόμη το κράτος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης και στην "παγίδα της απλής αναλογικής", και δήλωσε πως η η πρώτη κάλπη δείχνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πως θα κυβερνήσει.
"Σε έναν ασταθή κόσμο η χώρα χρειάζεται ισχυρή ηγεσία. Η απλή αναλογική συχνά οδηγεί σε ακυβερνησία. Πχ στην Βουλγαρία σε δυο χρόνια πάνε σε πέμπτες εκλογές. Αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα για να διεκδικήσουμε καλύτερους μισθούς για όλους, καλύτερη υγεία. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα κρίνουν οι πολίτες την ετοιμότητα στη διαχείριση κρίσεων και την ειλικρίνεια, την πολιτική ευαισθησία και τη διαρκή προσπάθεια. Έτσι ο λαός θα αποφασίσει και είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσει σωστά".
Δείτε την εισαγωγική τοποθέτηση:

- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 04.10.2026 | 23:46
Πολύτιμη λευκή ισοπαλία για την Ελλάδα με τη Γερμανία στην Τούμπα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.10.2026 | 22:49
Κραυγή αγωνίας για το φράγμα Γυρτώνης: «Καθαρίστε το πριν είναι αργά!» - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.10.2026 | 22:42
Ποιο «Macedonian culture»; Ερώτηση Μανιάτη-Αρναούτογλου για το ατόπημα της Ούρσουλαν φον ντερ Λάιεν - ΕΛΛΑΔΑ | 04.10.2026 | 20:46
Τραγωδία στα Άγραφα: Νεκρός 50χρονος κυνηγός μετά από ξαφνική αδιαθεσία - ΕΛΛΑΔΑ | 04.10.2026 | 20:31
Νέα τροπή στην υπόθεση Μαζωνάκη - Βρέθηκε προποφόλη στις τοξικολογικές - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.10.2026 | 20:22
Υπογράφηκε η σύμβαση για τον «Καθαρισμό ποταμού Σοφαδίτη από συμβολή Οργοζίνου έως Σοφάδες» - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 19:55
Στα 22 λεπτά το κιλό παραλαμβάνει καλαμπόκι ο Συνεταιρισμός Ενιπέας Φαρσάλων-Θετικές οι πρώτες εκτιμήσεις για την παραγωγή - ΒΟΛΟΣ | 04.10.2026 | 19:46
Σκιάθος: Δύο άτομα κατέληξαν στη θάλασσα από τα καυσαέρια αεροσκάφους [βίντεο]
- ΒΟΛΟΣ | 04.10.2026 | 11:52
Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή 51χρονη - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 17:19
Πανικός στη Λάρισα: «Μαϊμού» αστυνομικοί και ΔΕΔΔΗΕ άρπαζαν λεφτά – Καταδίωξη στους δρόμους και δύο συλλήψεις - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 09:40
Στη Λάρισα βρίσκεται η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων- ποιά είναι τι μήκος έχει - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 16:23
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τις αποζημιώσεις στο προανθικό στάδιο για τα κεράσια της Αγιάς- δεν περιλαμβάνονται τα μήλα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.10.2026 | 11:55
Η ρίγανη αλλάζει τη Θεσσαλία – Γιατί όλο και περισσότεροι αγρότες στρέφονται στη νέα καλλιέργεια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.10.2026 | 10:42
Νέα ΚΑΠ: Ποιος θα θεωρείται «γεωργός» και ποια στρέμματα θα πληρώνονται - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 09:55
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από την ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.10.2026 | 11:09
Ένας πρώην κι ένας νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρακολούθησαν μαζί τον αγώνα του ΑΣ Καρδίτσας με τον Άρη (ΦΩΤΟ)
































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed