ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Δραματική επισήμανση: Ο θεσσαλικός κάμπος ερημοποιείται, το πρόβλημα της έλλειψης νερού οξύνεται (ΦΩΤΟ)
Ενδιαφέρουσα ημερίδα σήμερα παγκόσμια ημέρα του νερού στο ΓΩΤΕΕ

Η επίλυση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας δεν παίρνει αναβολή, καθώς ο κάμπος λόγω της επιτάχυνσης της κλιματικής κρίσης και των φαινομένων ξηρρασίας και υπεράντλησης των υπόγειων νερών, ερημοποιείται.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της πολύ ενδιαφέρουσας επιστημονικής ημερίδας με θέμα «Θεσσαλία και νερό: Απειλές και Ευκαιρίες», όπου τέθηκε επί τάπητος το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλικής Περιφέρειας.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023, στις 11.00 πμ. στο κτίριο του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ στην Λάρισα.
Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την ΠΕΔ Θεσσαλίας και το παράτημα Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ.
Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης τύπου, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τους συνδιοργανωτές φορείς το πρόβλημα της ερημοποίησης στον Θεσσαλικό κάμπο είναι περισσότερο ορατό από ποτέ άλλοτε και για αυτό θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα τόσο για τα επιφανειακά όσο και για τα υπόγεια ύδατα.
Οι ομιλητές
Ομιλητές στην ημερίδα ήταν οι :
Σπύρος Παπαγρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της μελετητικής εταιρείας Enveco ΑΕ :
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της μελετητικής εταιρείας Enveco ΑΕ από το 1991. Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, με εξειδικεύσεις στην Διαχείριση Υδατικών Πόρων (Diploma) στην μηχανική του περιβάλλοντος (M.Sc) και στην οικονομία περιβάλλοντος (M.Litt) στα πανεπιστήμια Dundee και Aberdeen της Σκωτίας.
Ανδρέας Ανδρεαδάκης, Καθηγητής ΕΜΠ, πρώην Γραμματέας ΕΓΥ :
Ο Ανδρέας Ανδρεαδάκης είναι ομότιμος καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, στο γνωστικό αντικείμενο Ρύπανσης των Υδάτων και της Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων. Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ).
Ανδρέας Παναγόπουλος, Δ/ντής Ερευνών Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων :
Διδάκτορας Υδρογεωλογίας, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», με ειδίκευση στη διαχείριση εδαφοϋδατικών πόρων. Έχει διατελέσει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Υδάτων, σύμβουλος στον ιδιωτικό τομέα, την περιφερειακή και κεντρική κυβέρνηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την εφαρμογή της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Νερά, τη Θυγατρική Οδηγία για τα Υπόγεια Νερά και την Οδηγία για τη Νιτρορύπανση.
Φάνης Γέμτος – Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλος Ε.Δ.Υ.ΘΕ :
Ειδικότητα : Εκμηχάνιση Γεωργίας. Εργασία: Οικογενειακή αγροτική επιχείρηση (4 χρόνια), Έρευνα – διδακτορικό στην Αγγλία (4 χρόνια), Καθηγητής του ΚΑΤΕΕ και του Τ.Ε.Ι Λαρίσης (15 χρόνια).
- ΒΟΛΟΣ | 10.05.2025 | 01:01
Βλάβη στο «Super Star» που αναχώρησε για Σκιάθο – Επιστρέφει στο λιμάνι Βόλου - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2025 | 22:19
Διακοφτό: 42χρονη έστειλε μήνυμα στον πατέρα της ότι θα αυτοκτονήσει, την πρόλαβαν οι αστυνομικοί - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 21:39
Έκτακτη σύσκεψη καστανοπαραγωγών της Λάρισας για την εξαίρεσή τους από τις αποζημιώσεις - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2025 | 21:34
Καρυστιανού: «Τα σκάνδαλα είναι απανωτά» – Αιχμές κατά Τζιτζικώστα - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 19:37
Απολογισμός πεπραγμένων στον Δήμο Κιλελέρ - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2025 | 19:32
Τραγωδία στην Άνδρο: Γυναίκα έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα -Ανασύρθηκε νεκρή - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 19:25
Το Health Hub στην υπηρεσία των πολιτών: «Από το κλασικό στο ψηφιακό: Η νέα εποχή στην υγεία και το φάρμακο» (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.05.2025 | 18:19
Κυρανάκης σε Κωνσταντοπούλου: «Είστε υπάλληλος οικονομικών συμφερόντων» -Άγριος καβγάς στη Βουλή
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 09:15
Τακούδης: Βροχερός ο καιρός στη Θεσσαλία την επόμενη εβδομάδα με βοριάδες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 08:34
Μέτρο 23: Aποζημιώσεις σε βαμβάκι 30 ευρώ το στρέμμα, καλαμπόκι 25, ηλίανθος 20, αμπέλι 100 και αμύγδαλα 150 ευρώ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 14:36
Συγκίνηση και δάκρυα στην «αποστρατεία» του Ηλία Λεοντάρη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΒΟΛΟΣ | 09.05.2025 | 14:06
Ζητάει παραίτηση Αναγνώστου (Προέδρου ΟΛΒ) ο Αχ. Μπέος για το λιμάνι – Και έρευνα από την Εισαγγελία για τυχόν μίζες - ΒΟΛΟΣ | 09.05.2025 | 08:53
Θλίψη στον Βόλο: «Εφυγε» από τη ζωή 66χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 19:25
Το Health Hub στην υπηρεσία των πολιτών: «Από το κλασικό στο ψηφιακό: Η νέα εποχή στην υγεία και το φάρμακο» (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.05.2025 | 08:44
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται εξόφληση της νιτρορύπανσης του 2024 – Οι πιθανές ημερομηνίες - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 09.05.2025 | 10:24
Αυτή είναι η χώρα με τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο -Σε ποια θέση βρίσκονται οι Ελληνίδες